J
zjockoo kaže:Jožek, kojom brzinom si malčirao sa zetorom? Jel je to bilo pobrano s kombajnom bez sječke ili je bilo djelomično sječkano prije malčiranja?
Zsolin, imaš tam na masseyu dosta potenciometara. Onaj lijevo dolje, bar je tak kod mene, gdje ti je naslikan plug s jedne strane a s druge strane teret na hidrauliku, okreni skroz, mislim do 6 i tada ti se neće događati da recimo na uvratinama zaglibi ili iskače, ovisno od položaja traktora. I naravno, osjetiljivost hidraulika na maksimum.zsolin kaže:hm.....posto sam stvarno davno orao sa kotacem zaboravio sam vec kako se onda plug ponasa.
Ali ja racunam kada stavim kotac,odredim iza dubinu i na toplinku naredim koliko ce prednja ici dolje,mislim da ce plug i u uvali ici onoliko koliko treba u zemlju.
Jer traktor cim dode u uvalu pa se pocne penjat gore sa toplinkom ce gurati van plug--zar ne?
I ovako kada orem bez kotaca cjeli plug je oslonjen samo na polugama,pa kada mi bude necista brazda -kada kotacom naides na busu on vadi plug odmah.
Imam kotac od drugog isto okretaca cu sutra to prebaciti.
cabage kaže:Zsolin, imaš tam na masseyu dosta potenciometara. Onaj lijevo dolje, bar je tak kod mene, gdje ti je naslikan plug s jedne strane a s druge strane teret na hidrauliku, okreni skroz, mislim do 6 i tada ti se neće događati da recimo na uvratinama zaglibi ili iskače, ovisno od položaja traktora. I naravno, osjetiljivost hidraulika na maksimum.zsolin kaže:hm.....posto sam stvarno davno orao sa kotacem zaboravio sam vec kako se onda plug ponasa.
Ali ja racunam kada stavim kotac,odredim iza dubinu i na toplinku naredim koliko ce prednja ici dolje,mislim da ce plug i u uvali ici onoliko koliko treba u zemlju.
Jer traktor cim dode u uvalu pa se pocne penjat gore sa toplinkom ce gurati van plug--zar ne?
I ovako kada orem bez kotaca cjeli plug je oslonjen samo na polugama,pa kada mi bude necista brazda -kada kotacom naides na busu on vadi plug odmah.
Imam kotac od drugog isto okretaca cu sutra to prebaciti.