• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Oranje, oranje, oranje...2

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,501
Danas dva jutra još poorano i posijano tri jutra!
Ovdje je bio kukuruz za silažu..
sqww.jpg
[/URL][/IMG]

Ja isto kukuruzovinu orem rano ujutro, po suncu skoči u zrak pa ju je teže orati..

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,501
Ma evo vam pa gledajte! Ima kukuruzovina na njemu jer je bilo ostalo malo kukuruza pa je pobran, orano po suncu i zato je ima i na plugu..
q0xw.jpg
[/URL][/IMG]

ov3a.jpg
[/URL][/IMG]

3f12.jpg
[/URL][/IMG]

Turopolec

Član
Tu od
31 Svi 2012
Poruka
413
Svaka cast majstore. Skolski primjer oranja. To je za jecam pretpostavljam. Dubina taman ne treba dublje.

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,918
Lagan u 445 na zadnjem kraju a i vjerojatno imas ripne pri kraju jos ak je
trayal nemas se kaj cudit.:icon_axe::icon_fU:
Očito nisi skužil na kaj se je ovaj post odnosil.

Inače U-445 na zadnjem kraju je sve samo ne lagan:icon_thumright:

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,501
Da IMT 756 al neka kopija, dosta je slab plug i malo je višlji od standard IMT 756 pluga!

To sa slike je za zob bilo, a na drugoj strani, jedno 20-tak metara dalje je bilo za ječam.. Malo nije ravno odrezano, al poderana mi daska sa početka pa da crtalo ide malo više unutra rušila bi se zemlja u brazdu, pa onda mora biti ovako..

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Opet klasicno prepucavanje koji traktor je bolji orac i koji su plugovi bolji ko ima sta s tim ore i ako je tak zadovoljan i ja sam bitno da se pore a kak je brazda slozena kad nesto posijes gore onda mi pokazite brazde kak su slozene a ako imate volju pokazat ko bolje ore dodite kod mene orat imam ja parcela po brdascima pa se natjecite jer ja ne stignem orat:(rofl)::(rofl):

Tino

Iskusan lik
Tu od
23 Svi 2012
Poruka
3,390
ahh,neznaju oni kak je to orat po brdima s malim traktorima
lako je njima s dupljacima po ravnici

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Meni je moj dobar dok ne dode nesto jace i dubina oko 25cm koju sad dobivam oranjem s ovim traktorom i plugom ja zadovoljan pogotovo jer zemlja mi je teska za obradu!!

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,918
@bučo, stvar je u tome šta ima ljudi koji djele savjete kako i šta treba a ne znaju. Ako neznaš nemoj rađe ništa pisat, čitaj i uči od ljudi koji znaju i to primjeni na sebi a onda davaj savjete drugima. Da me nebi krivo shvatili, ne kažem da ti koji pišu nešto o čemu neznaju žele nekome zlo, barem ja nisam dobio takav utisak ali ako neznaš ili nisi siguran u nešto rađe nemoj ništa napisat. Upravo zbog toga dođe do rasprave tipa, moj traktor je bolji od tvoga i sl. Nadam se da ste me shvatili:icon_thumright:

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,501
Ma nema prepirke, ja sam ovdje čisto da bi naučio nešto novo i družio se..Po meni ni dubina nije toliko važna što neki idu preko 35cm i to, meni je bitno da se zemlja ljepo okrene i da to bude što bolje poorano radi lakše pripremen za sjetvu, pa i radi što manjeg klimanja..

mane slažem se sa tobom skroz!

Turopolec

Član
Tu od
31 Svi 2012
Poruka
413
Ja mislim da je u brdima lakše orati nego na ravnici.:icon_fU: Kod mene ima 539 vražjeg posla s 2x10" na 25 cm dubine.

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Po meni uvijek bezvezne prepirke jer kad pores kasnije prodes jedan trag tanjuracom i vise nema kak je izgledala brazda dal ko knjiga ili ziva katastrofa isto i ko one vjecite prepirke ova marka traktora bolja od druge svako sta ima bitno da radi i da se ne kvari i dobar je a da imaju mana imaju isto kak i sve ostalo ja kad dijelim savijete kazem kak ja radim ako zna neko bolje i lakse nek objasni ja cu isto probat pa da bude i meni lakse!!

Turopolec

Član
Tu od
31 Svi 2012
Poruka
413
Uvijek iste rasprave i isti ljudi uvučeni u njih. I uvijek počinju sa IMT 533 i Olt slavonac 2x12":icon_butt:

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,501
Bučo neće baš izgledati isto kada potanjuraš oranje koje je izgledalo katastrofa ili po knjigi!
Turopolec, lako je moguće da ga vuče i ja sam ga vidio da ore, nije baš duboko do koljena, ali ide na 20cm..

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
@MrSima14 nam da nece izgledat bas isto al se vise nece vidit kak su bile slozene brazde ja sam to samo reko tak primjera radi!!
@dado6340 onda lijepo produzi do mene ja ti pokazem sta treba izorat kasnije gorivo namirim i pocastim te jelom i pilom jel dogovoreno??

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh