Ja sam danas isprobao svog jednobrazdnjaka Alkara i moram reći da nisam zadovoljan. Plug strašno jako gura toplink prema traktoru, i kad je uključen kontrolirani radni otpor, stalno ga vadi van! Pišem 15 cm po zemlji, sa PTO-om sam oral dublje! Tek kad sam na traktoru blokiral sa onim "klinom" prihvat toplinka, onda je krenul u dubinu, i to strašno! Štore ga ima kaj vući nizbrdo, tako da moja teorija da bude išlo lakše sa 1x16 nego 2x10 je pala u vodu. Nadalje, nema šanse postići da desni lanac bude labav, može, ali je onda zahvat pluga pola metra, kako to izgleda, ne moram govoriti. Za kraj, najgore je što ga ne mogu dignuti dovoljno visoko, pa orem i puteve kojima vozim!!! Naživciral sam se danas sa plugom ko nikad! Uh!
Plug lijepo okreće brazdu, jedino ako se na onoj polugi smanji zahvat, onda više prislanja. Stara se samo križala da kaj vadim ilovaču, a bome sam ju vadio. Postići da ore plitko, ne mogu, osim ako radim sa kontroliranim radnim otporom, a onda ide preplitko. Mislim da plug jednostavno ne odgovara na Štorea, ne znam kako vi orete sa 539.
Očekujem sad lavinu komentara "ne znaš poštelati", možda i ne znam, ali probao sam sve.
EDIT: Orao sam jako malo, red veličine 200m2, na nizbrdici, drugo ne planiram orati, ali sad mi dođe da idem nečije izorati, samo da još isprobavam!