Znači oreš 4x brže od mene? Svaka čast, ti onda oreš kao ljudi sa trobrazdnjacima i 100 KS traktorima.
Nema šanse da u ovoj kombinaciji olabaviš desni španer, naravno ako nećeš da plug uzima preko 40 cm zemlje. Osnove fizike. Da bi se to moglo pomicanjem ručke na plugu, ona bi trebala valjda stajati vodoravno, a plaz biti 10 cm više lijevo od daske, pri čemu bi zahvat pluga bio valjda 8 cola. Uglavnom, nema šanse, a to me ne brine jer traktor ne zanosi apsolutno nikud.
Da bi orali brže, trebali bi se kretati većom brzinom, ne? Ne znam koliko konja imaju vaši IMT-ovi, ali mom štoreu je u 3. brzini na 1600-1800 okretaja sasvim dosta posla. Naravno, bilo je i proklizavanja.
ručka netreba bit vodoravna,ona postoji da se odredi širina brazde...neki ju čak potegnu skroz do kraja i još ju sa gurtnom zavežu hahaha :icon_weed:
[YT]http://www.youtube.com/watch?v=DDWRnq5wEWk[/YT]
Otprilike ovako brzo sam orao, samo je bilo više proklizavanja, ponekad je traktor zastao, plug je jednobrazdni, ne mogu letjeti po njivi?
Bacaš brojke kao iz rukava, ne znam otkud ti sad tih 2 sata. Nemojmo jedni drugima servirati bureke. Trebaš prihvatiti da postoje razni uvjeti rada, a plug je naštelan najbolje moguće.
Sa ovom brzinom oranja površinu od 2500 m2 izoreš za max sat i pol. Tebi ako je traktor zastajao i ukapao se onda nešto nije u redu. Imaš tu 2 ili 3 strane natrag video mog oranja na nekih 25-30 cm dubine i traktor nema duplu vuču. Nije idealno i isto mi je desni španer stalno napet ali se dobro ore. Kako god da nariktam plug uvijek je desni španer napet ali traktor ne vuče ni na jednu stranu.
Hehehehe fizika kaže!!!!!
Ma kaj nebi bilo moguće. Ja kad orem s IMT 565 i jednobrascem IMT 610.10 ne vozi mi se na španeru, a s ručkom si podesim zahvat brazde i ide.