matija754dt
Član
- Tu od
- 5 Pro 2011
- Poruka
- 137
za štore je 2x12 jer poljoprivrednici na praksi u SŠ bedekovčina imaju 2x12 na štoretu i dost dobro oru...ak ja s imt 533 vučem 2x12 e onda moš i ti bez problema
a kak duboko vuces 10cm?
za štore je 2x12 jer poljoprivrednici na praksi u SŠ bedekovčina imaju 2x12 na štoretu i dost dobro oru...ak ja s imt 533 vučem 2x12 e onda moš i ti bez problema
a kak duboko vuces 10cm?
Naslušal se priča o 533 i 539 sa 2x12 i to ne drži vodu,eventualno za prašenje strnjaka kak Bobo veli.Na dobrom terenu 542 sa 2x10 lepo dela,na mokrom proklizava,naravno ako se dela o dubini od 25 do 30 cm.Ispod toga za zimsku brazdu nije,tak da 533 bi dobro išel sa 1x16 ili čak 1x14 i to bi bilo oranje za zimsku brazdu.
ja orem sa imt-om 539 sa 2x10 (obicno strnista i tamo gdje je posilirano), a kukuruzovinu orem sa 1x16. pustite ove price da netko ore sa 533 i 2x12, nemoze on ni 1x16 vuci normalno.. ja osobno imam imt 533 doma, al taj vec duze vremena samo stoji u garazi.. i tocno je ono sto kazu, koliko trosi toliko i napravi.. traktor totalna glupost.. al, dobro to nije tema za to..
Svaka čast,ali uzmi za dobro traktora manji plug,posudi barem pa probaj i buš videl kolko mu lakše ide,znam da kod mene nejde,jer 539 plače pod 2x10 kad je loše tlo,a kam tek pod 2x12.Jedne godine je bratić probal sa 2x8 i to je bil posel.Proljetno oranje,manje brazde,milina,a traktor se ne muči.Sa 2x12 smo probali,al od toga nikaj,ko da si ga za stup zavezal.Da neko ne misli krivo,kod nas su zemlje veličine par stotina hvati.
pustite ove price da netko ore sa 533 i 2x12.
a ovo je jesen 2011 sa 2x12
[YT]http://www.youtube.com/watch?v=CuniqmNoRRM&feature=player_detailpage[/YT]
Zasto nasmijal, nebih se uopste cudio da je bolji od vogela
E sad koliko je vogel dobar i koliko ima boljih od njega, to je vec druga stvar
Meni se na ovom plugu svidaju ovi nozevi sto odsijecaju brazdu, a kao totalan promasaj mi se cine daske, koje su kratke, a zbog toga i prezakosene.
Takodje ona plasticna pera, dovoljno je samo reci plastika na plugu
Ne želim da se svađam i slično.. Ali djed ore sa 2 x 12 i 533...
Sve zavisi od zemlje
Da se i ja ukljucim.:finga: Ne znam kako ostali, ali odkad sam ja sjeo za traktor IMT 533, orem plugom 2 x 12", na 25 do 30 cm dubine, bez proklizavanja.. evo sto ce vam i video posvjedociti. [YT]http://www.youtube.com/watch?v=jTsdkCjE6nw&feature=plcp[/YT]
A tako se ponasa i kod zaoravanja kukuruzovine, uskoro ce jesensko oranje pa cu staviti jos videa...