nimrennermin
Iskusan lik
- Tu od
- 1 Pro 2014
- Poruka
- 1,482
Zoki, gdje je ovi u Istri, znaš što,zato što sam prije 36 godina kao mladić radio kod Labina ,mjesto Most Raša, al o o tome ću udrugoj temi.
ibosilj@ jucer sam oral jednu njivu u tvojem selu, na brijegu. Zemlja nije bila obradjivana 4 godine, na mjestima mi se plug ukopaval i traktor dizal na zadnje kotace i tak oral jedno 10 metri, nisam mogel vjerovati. Zaje...a je ta vasa ilovaca.
Bok Adonis, videl sam te dok si se spuštal iz sela dole s Hurlijem, kaj si s plugom napravil kaj ste bili kod Miljenka? Usput, zakaj oreš s Hurlimanom, pa nije on prelagan za ove naše zemlje? Vjerujem da Same to puno bolje može potegnut, zbog veće mase.
Veli se da sit gladnom ne vjeruje, sad si probal bar kak je kod nas na bregima. Di si to uopće oral? I ja sam u subotu zaoraval gnoj da selskim babama ne smrdi, već po mraku, slike su ispod. Nikad nije tak teško išlo, dosta je kukuruzinja ostalo a nije baš sprhlo, puno gnoja navoženo, a brano jednorednim kombajnom po mokrom, recept za popizdit!.
A zakaj uopće kopčate trobrazdne plugove za traktor s manje od 6 cilindara,120ks i pet i pol tona otprilike?
Kolko je cola ovaj tvoj plug? Ti ne bi bilo bolje 2x14",i oreš uzbrdo i nizbrdo ko čovjek?