Ne znam, sve to zavisi od tla do tla, od mjesta do mjesta. Ovo što sam danas kao orao sam morao ostaviti komad uz susjeda jer već par mjeseci voda leži, sreća pa on ostavlja put točno uz među jer je nakupovo mehanizacije, pa se ne može okretati po dvorištu. Malo idem u off, ali ne će mu to, nažalost puno značiti, prije dva dana je čovjek imao moždani, u komi je. A 48 godina, zdrav ko dren, jak ko bik. Eto šta ti je život.
Ugl, gledam ova zimska oranja, sve što je na nižem terenu je blatnjavo. Ovo što sam orao je podkućnica, imam s druge strane još jedan takav komad koji sam izorao u zimu, ali u razorima se već stvorila žabokrečina, a radim i pola jutra krajem od susjeda i to ću sutra izorati, ako uspijem ući. A moja su 2 jutra, s druge strane puta i te zemlje tu su mi, ko biva, najteže. I drago mi je što nisam ništa od toga izorao zimske brazde, imam i na drugoj leniji iza toga 3/4 jutra, to je lakša zemlja, ali je dosta lakša. Sutra ili prekosutra će se ovo fino sve isušiti, vjetar puše, sjeverna je strana, ujutro -2, i prođem s tanjuračom i sjetvospremačem i to će biti odlično. Do sada nisam imao nekih problema s pripremom proljetne brazde, ali opet, sve zavisi od tla i mjesta. Kad sam orao ono gdje sam trebao pšenicu sijati, na početku sam mislio da neću ni kopčati tanjuraču, a kad sam došao do kraja, izvirala je voda iz brazdi. Kako će to biti dobro, koliko god je izmrzlo, sve džaba kad ne možeš ni hodati po tome. Jedina je prednost što je tlo tamo toliko zasićeno vodom da ni korov neće tako brzo isterati.