MilanZetor
Iskusan lik
- Tu od
- 7 Lis 2011
- Poruka
- 6,311
Tako sam i ja neki dan.... sad se čekaju dijelovi iz Olta. Otišao mi nosač lemeša..
Posljednje uređivanje od moderatora:
ibosilj a ja 13 cola I 580 gumu moj jarak nemre bit cist bas I da hoce,a ovo isto ko I vi samo kaj moj stari nemre videt poljoprivredu pa onda ja sam sebi velim da bu brana poravnala
to mi sad treca godina kaj radim tu zemlju. Sijal sam samo kukuruz i prinosi su bili super. Jecam mi se ne isplati tu stavljati jer dosta voda stoji u zimi i rano na proljece. Iducu godinu budem soju tu posijal.
Kaj ti sijes na takvim zemljama ?
Lagana zemlja mi je u nizini i na mjestima leži voda. A tu tezu sto sam vec uzorao mislim da ću morati ići 2 puta sa rotodrljacom, ali bitno mi je kvalitetno pripremiti. Znači od oranja do sjetve će proći mjesec dana ako ne i više.. jucer je pala jedna kiša tako da mislim da će to biti ok.Onda bolje da si laganu orao prije, tu bi lakše kasnije obradio
A tvrda će biti kamen do sjetve
He tu ti je najbolje malo i sam razmisliti. Isto sam pitanje i ja bio postavio i zahvaljujem se na odgovorima. Ja sam imao neizoran livadu posto je radi kisa nisam mogao izorati u zimi nisam znao sto da sad radim. Dobio sam odgovor da ju izorem par dana prije sjetve, no malo sam razmislio i odlucio sam ju ipak sada izorati (isto ce kukuruz bacit). A zasto? -Pa zato jer ako mi prije sjetve padne kisa opet necu moci ici orat, a ovako izorana zemlja ce lakse upiti vodu i vecinom se se zadrzati u jarcima i nekako ce se izraditi vec.Pozdrav dao mi daljnji rodjak zemlju da radim al nije poorana a tu bih stavljo kukuruz pa neznam dal da orem sad pa cekam sijanje ili da poorem dan dva prije sjetve i na kojoj dubini da poorem?