Lemken je zakon. Gledao sam 110 sta radi i kako se lagano vuce. Imam u planu kupiti 2+1 rekao mi je covjek koji uvozi da mi ga moze dovesti za 2000 eur. Bas me zanima kak bi se moj MF 690 ponasao pod njima
To je neki prosjek cijena,mi smo 13500 dali za ovaj,uzeo sam od terminator99 tu na forumu...i kad smo vidjeli da je to to za traktor onda je sve novo stavljeno, u bklu kupljeno za 7700kn, dečki su se potrudili i baš prihvatljivu cijenu složili.
Još smo stavili duže daske novijeg tipa tako da sad koliko vidim se još lakše plug vuče.
Zemlja baš i nije lagana da netko ne pomisli,ja sa dva metra i 110kg mogu skakat po preklopljenoj brazdi kako god hocu i nece puknut, čak se ni otisci ne vide.
Potrebna su dva prolaza rotodrljačom da to razbije,prvi put sedam kmh,drugi 11kmh i spuštena nekih 15-20cm unutra na 540okretaja,čak sam jedan dio morao proci na 1000okretaja i to se prašina vidjela od kuce koja je 700 metara zračne linije udaljena
Ni zimska brazda se baš nije nešto puno bolje razbila.
Vućko....imamo slične traktore, da ne velim gotovo iste i također je u planu kupovine Opala 090 3x12", taj mi plug nekak najbolje djeluje za traktora 90 ks.
Šta ti nije 3x12 malo mali ?
Ovo je 3x14 pa je onak nekad malo , ja sam razmišljao čak posudit još jednu brazdu od nekog pa probat vidjet jel bi rama držala
Ima poznanik takav ko tvoj same i vuče 3x16 ne znam samo koji plug al masivan dosta.
Po svemu sta sam vidio kod nas lemken je idealan,a ovaj 090 nije pretežak sa 9 cm gredom,ako i gdje bude na knap lako maknut jednu brazdu, mislim da za traktor 80-100ks je savršen.
Uštimavali smo plug na kombinatovoj sivo zelenkastoj grdoj zemlji i isto ga vuče lijepo, ali kad stisneš kvačilo onda kao i kod nas stane na mjestu, dobro da kroz šajbu ne izletiš van.
Mislim da bi bez brige trebao to same vuc iako ima uže gume,mislim 380 naprijed i 420 iza. Kad ovaj proba napišem tu jel ide i kako ide.
Drugi poznanik sa isto takvom samom ce doci kod sljedeceg oranja probat ovaj lemken isto jer oni imaju dvije brazde neki vogel masivni do zla boga i to je sami dosta,ne treba pretjerivat sa veličinom rame i jačinom pluga za manje traktore.
Par dana poslije mene na komadu do je orao JD 120ks s 3 brazde ravnjakom i to je smijeh isusov za vidjet...još u prolazu gleda naš traktor i plug i čudi se kak.
Odem orat, dođem za sat i kusur nazad i stari izađe van i pita šta se strgalo, reko ništa gotovo je