• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Oranje, oranje, oranje...3

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Šima, ovog pluga bez problema vuče i nosi dobar traktor 65 ks, poželjno da ima prednju vuču i da može visoko dignuti hidraulik :)
Ipak je to 2x14", s tim da sam mu ja "malo" povečal zahvat prve brazde...hehe

johnnewman

Član
Tu od
27 Velj 2014
Poruka
362
Šanana ovaj plug, i ovakva dubina i vrsta zemljišta tj "pjeskuša" bi mogo tino vuć sa svojim 533 :(blush):

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Hehe...možda :), dubina je odgovarajuća kakva treba i biti za sjetveno oranje.

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,458
A fino su ti neki govorili da tražiš 3 brazde plug, da imaš težu zemlju pa ajd, ali ova tvoja zemlja je uživancija za gledati na slikama, a kamo li za raditi s njom, ne mogu reći i moja je većinom odlična, eto jučer 3kj za malo jače od 4.5 sata s tim da nije jedna parcela i obje nisu pravilnog oblika. U teškoj upola manje poorem za to vrijeme.

VuckoH

Član
Tu od
11 Svi 2015
Poruka
618
I odmah da velim, iako je još prilično vlažno, dosta nabito, znači nisu najidealniji uvjeti, ali traktor ovaj plug vuče toliko lagano da se čudim cjeli dan, u brijeg izlazim sa 1. transportnom, dok sa imt-om sam moral ići 4. radnom u brijeg.
Definitivno idemo u potragu za 3. brazdom ili na godinu mjenjamo plug ako se ne nađe brazda.

Da vidiš šta bi tek bilo da su duže daske na njemu,ne znaš jesi ga spustio ili ne, a ova zemlja je fakat milina jer koliko vidim tu rotodrljača ni ne treba.

Kad oreš s prvom transportnom na koliko okretaja oreš?

Mislim zanima me razlika između prve transportne i radne pete mislim u okretajima.

Ja sam vidio nekog MF-a sa vogelom 4 brazde ravnjakom pa ga ljulja, a MF je oko 200ks, bilo nas par kad je prolazio i ne možemo se isčuditi da ga toliko može ljuljati.

Dosta ih se vozi sa polupraznim gumama pa se zna neki traktor i sam ljuljat parsto metara nakon neravnine osobito pri vecim brzinama.

Posljednje uređivanje od moderatora:

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Prvom transportnom ga teram na 1800-1900 okretaja motora, to je negdi 8-9 km/h.
Peta radna je mrvicu brža, mislim da na 2000 okretaja ide nekih 10 km/h.

Da, te "gornje" zemlje kak ja velim su baš lagane, pjeskulje, ali problem je sa ovim donjim zemljama koje su dosta masne i malo teže za obradu.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Eeee moj Šanana.
Pa ti ni neznaš kaj imaš. Brzine na Exploreru izgledaju ovak.

Prilozi

• Explorer brzine.jpg
    Explorer brzine.jpg
    10.1 KB · Pregleda: 146

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Ma kak si ti to zaključil da je nebi znal??

Imam ja tablicu u kabini ,sve piše crno na belo i malo je drugačije nego na ovoj tvojoj. :)

Poslikam danas!

maschio

Član
Tu od
17 Sij 2015
Poruka
463
Dečki jel imaju deflektori kakvu svrhu ako imam predplužnjake?
I jel dobro ako stavim na traktoru skroz na finu hidrauliku kad orem?:icon_pidu:

cabage

Aktivni član
Tu od
1 Ožu 2008
Poruka
2,462
Dečki jel imaju deflektori kakvu svrhu ako imam predplužnjake?
I jel dobro ako stavim na traktoru skroz na finu hidrauliku kad orem?:icon_pidu:

Javit ću ti kad krenem u oranje, ja sam na svoj baš dao napraviti. Što se hidraulike tiče, kod mene je na najfinijoj skroz dok orem.

VuckoH

Član
Tu od
11 Svi 2015
Poruka
618
Prvom transportnom ga teram na 1800-1900 okretaja motora, to je negdi 8-9 km/h.
Peta radna je mrvicu brža, mislim da na 2000 okretaja ide nekih 10 km/h.

Da, te "gornje" zemlje kak ja velim su baš lagane, pjeskulje, ali problem je sa ovim donjim zemljama koje su dosta masne i malo teže za obradu.

Ispod tih okretaja nema snage ili šta ?

Ja 1800 ne prelazim nikad,1600-1700 najčešće.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Ma ima snage, ali mi je spor u 4. radnoj ili 1. transportnoj pa ga držim na tim okretajima, a u višoj brzini nebi imao snage za oranje.

Što se pak tiće deflektora, ima strašnu ulogu, to je nepotrebno komentirati, baš gledam jučer i danas sve ono kaj prođe mimo predplužnjaka ode iznad daske i frkne van na oranje, a da je deflektora to se nebi događalo i zato obavezno deflektor gore na dasku i oranje mora biti perfekt, pogotovo ako je niska daska kao kod mene na plugu.

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597
Jos sutra pa ce zalec sva repica

ec1c3627adf61203aa64cd6a04d3b83f.jpg

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
I kak se oru ta strništa koju su bila obrađivana, odnosno gažena i sabijana tokom ljeta??

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597
Lakse nego samo potanjurano. Ljetos je orano na nekih 20 cm. drljaca i sjetva.
Najradije bi podrivac+gruber al eto ide i s ovim.

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,458
Dosta ih se vozi sa polupraznim gumama pa se zna neki traktor i sam ljuljat parsto metara nakon neravnine osobito pri vecim brzinama.

Ma nisu gume bile prazne i nije išao baš brzo, a prednje gume vidi se da ne stoje baš čvrsto na cesti.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
Na vrh