matozdenci
Dobro znana faca
- Tu od
- 28 Kol 2014
- Poruka
- 1,821
Tak je i kod mene nema medje!!!!
Ne mislim na oranje, nego ovako, sa beracom, a najvise sa prikolicom..
A jos nisam ni pocel orati zimsku, a neznam ni kad budem, kad se ova kisa slozila sad..
Evo jednog od mnogih zapadanja ove godine sad od subote (prikolica je bila 2/3 napunjena zemljom), jedva me kolega s 85 ks i prvom vucom izvukao, jer je i on morao doci u vodu..
A orem s 539 i pretezno s 1x16, al od ove god sam mislil probati i sa 2 x12, ali sigurno nebude islo, pa budem kapcil 2x12 samo na kraju dok bude trebalo odrezati od mede ili izvaditi jarak..
A dosta znam nasjedati i u oranju i to pretezno na kraju dok rezem od medasa, a ima puno njih pametnih pa odrezu od međe "pola metra" duboko i normalno da moram nasjesti i to me dosta muci jer za to uopce nemam rjesenja, jedino visi traktor a njega nemam..
Jednom dok popizdim , dok bude tak duboko odrezano na medasevom jednostavno budem vracal brazde na njegovom na među da mogu normalno odrezati kod sebe..
[
To sam orao pašnjak. Vidi se farma na slikama.
I samo da se osvrnem na rasprave o prednjoj vuči.
Ako ju ne uključim u malo tvrđoj zemlji ili ako je navožen stajnjak, traktor stoji na mjestu i zadnji kotači se vrte, a kad se ukljuci prednja vuča. traktor se igra s plugom.
Pa nema sta naletit ako je cjev metar u zraku. Vidi se dobrano i sve oke. Nema nikakvog skrivanja. Nek se vidi i nek se zna. Moja filozofija je da su ljudi najgora zivina od sve zivine na svijetu. Neke stvari se lakse dogovorit sa zidom nego sa covjekom. Tak da blago onima koji imaju susjede s kojima se mogu tako bezbolno rijesiti dogovore oko medja.I onda covjek sa kombajom ili beracem ili nekim drugim strojem naleti na te vase stupove i eto pi.......!!!!!!!