• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Oranje, oranje, oranje...3

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Perhan

Član
Tu od
18 Lis 2011
Poruka
183
Onako, nije los. Samo je mek materijal pa ga je lako pokidati. Ne svidja mi se sto su mu kratke daske, sad kad budem kupovao drugi trazicu nesto sa duzim daskama.

Ljubisagrujicic

Novi član
Tu od
15 Ruj 2015
Poruka
2
u gornju naravno tj navisu .....al me muci kazem nece da ga poplici automacki dok ga ne satera jedno 40 cm u yemlju a kada ga podigne onda izbaci ga skoro pa skroz iz zemlje i tako ide jedno 3 m pa ga opet polako spusti.....po pravilu plivajuci bi trebao da drzi dubinu ako je lupam 25 cm na pocetku to dryi do kraja pa automacki poplici i podubi....

gromil

Aktivni član
Tu od
19 Ožu 2013
Poruka
261
Onako, nije los. Samo je mek materijal pa ga je lako pokidati. Ne svidja mi se sto su mu kratke daske, sad kad budem kupovao drugi trazicu nesto sa duzim daskama.

Imam isti takav vec 10 god. zato i pitam.
Necu ga kuditi samo cu ti pozeljeti da sto prije kupis drugi.:eek::

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Ako nista drugo bar je lagan za vuci. :smile:

Kad budeš kupovao,samo traži bolju marku sa čim dužim daskama,neće biti ništa teži za vuči...

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621
u gornju naravno tj navisu .....al me muci kazem nece da ga poplici automacki dok ga ne satera jedno 40 cm u yemlju a kada ga podigne onda izbaci ga skoro pa skroz iz zemlje i tako ide jedno 3 m pa ga opet polako spusti.....po pravilu plivajuci bi trebao da drzi dubinu ako je lupam 25 cm na pocetku to dryi do kraja pa automacki poplici i podubi....

Plivajući radi na principu vučnog otpora. Dakle u zemlji koja na cijeloj površini pruža približno jednak otpor, bu i dubina približno jednaka, a ako je zemlja jako različita (druga vrsta, mjestimično zbijena i sl.) plug bu plival gore dolje po zemlji. Poznam dva načina kak si pomoći. Prvi način je pomoću kopirnog kotača, a drugi je primjenjiv ako njiva nije jako valovita. Onda se plug na regulaciji otpora podesi za teži dio zemlje i onda ručicu za poziciju dovesti u položaj da se plug neznatno podigne.
To naravno nije moguće na traktorima koji nemaju dovoljno finu hidrauliku.

gromil

Aktivni član
Tu od
19 Ožu 2013
Poruka
261
A koji je to tip pluga?

To je plug poljskog nekog proizvodjaca neznam kako se zove nije imao nikakvog natpisa niti plocice na sebi ni kad je bio nov, ma imas na "you tube" more snimaka Poljaka kako oru sa takvim plugovima one svoje "pjeskulje",gdje zetor 7745 vozi 4 brazde kao od sale i slicno...

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Kaže ime videa: "Duboko oranje..." :icon_butt:

Ja danas sojište malo orao... Tvrdo, tvrdo... :(

karlo.bozic

Član
Tu od
27 Svi 2011
Poruka
703
Jucer se oralo kod kolege Adonisa. Priprema se za sjetvu razi. U akciji su bili MF 5611 i Eberhardt 3x16 cola.
Evo i videa:
[YT]https://www.youtube.com/watch?v=mb1Tyu-LVT8[/YT]

Poslano sa mog GT-N7100 koristeći Tapatalk

karlo.bozic

Član
Tu od
27 Svi 2011
Poruka
703
S obzirom na 105 konja, na 16 cola zahvat pluga po brazdi i tvrdocu zemlje, brzina je od 5.5km/h do 7km/h. Kako gdje...

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
Lijepo to ide :). Koliko vidim ovo je nešto teza zemlja? Samo mali su mu to obrtaji treba mu dati još bar 200-300 obrtaja ljepše bi bilo traktoru.

karlo.bozic

Član
Tu od
27 Svi 2011
Poruka
703
Ta parcela je dosta tvrda. A za okretaje se slazem. Kasnije su bili malo veci. I islo je ljepse.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh