• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Oranje, oranje, oranje...4

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Vrlo zanimljiv plug u teoriji XD, šteta što ga nije upregnuo onim konjima.

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

vrsani123

Aktivni član
Tu od
8 Sij 2016
Poruka
647
Ja bi mogo imat zlatni plug i nebi se plasio krade....oko mene sve neki izvidaci,nemes mrdnut,nit mi neko doc a da neko ne proviruje kroz prozor,zivicu ili iza nekog coska

vrsani123

Aktivni član
Tu od
8 Sij 2016
Poruka
647
Nema krade drug,,,,neznam da se iko pozalio u ovih 5 godina kako sam u selu da mu je nesto nestalo.Kuce su odvojene od glavnog puta,usorene po 10 do 15,i nemoze niko svrljat nocu a da nebi bio primijecen ili od kerova opazen...
Komsilu je po tom pitanju OK....

Zekson

Dobro znana faca
Tu od
26 Srp 2012
Poruka
515
Milina kolo je to dugačko skroz tamo di se vidi do onog drugog brdašca ?
A zakaj skupa oreš bilo je orano širom pa da zatvoriš ili podižeš nivo parcele ?

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Milina kolo je to dugačko skroz tamo di se vidi do onog drugog brdašca ?
A zakaj skupa oreš bilo je orano širom pa da zatvoriš ili podižeš nivo parcele ?

Dugačko je tam skroz kak se vide rolo bale, a napred još ima 30-40 metara do puta. Baš je dugačka.
Orano je tak kad je bil jarak na sredini pa da ga poništim, sad se dalje bude oralo samo na jednu stranu.

Gdje je velika prikolica za gnoj?
Tu je i ona :)
Prvi dan smo vozili sa dvije, Same ju je vukao pošto smo sa 565 tovarili kad je na 540 pukla poluga na hidrauliku.
Drugi dan je ujak završavao sa 565 i malom prikolicom, a tovario sa 540 jer se u međuvremenu poluga zavarila :), a ja sam odmah zaoravao sa Sameom.

itp

Aktivni član
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,902
Danas oranje za heljdu. 15-20 cm dubine. Nastavak slijedi kroz nekoliko dana.
Prva njiva 1 ha:
uzaFZPQl.jpg

ZDsg0jUl.jpg

G91Swldl.jpg

Druga, 0,5 ha:
IIPmhFzl.jpg

wAGnsMZl.jpg

itp

Aktivni član
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,902
Da, TD 90, a plug je Sanderum. Neki danski, 12-14-16". U drugoj brzoj ide bez problema i na 12" i na 14", doduse i zemlja je rahla jako. Plug je dosta dobar, ima spiralne daske, okrece sve zivo. To je susjed nasao kod nekog Svabe na farmi, stajo u sikari. Dovezao ga za garit strnjake. I nije uopce pogrijesio.

itp

Aktivni član
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,902
3 brazde. Inace ga covjek vuce s DX-om od 70-ak ks, ali on sve tri brazde moze samo na 12". Sporije nego teskom tanjuracom, ali je puno bolji ucinak.
A i plug bez problema ore i zimsku brazda. Malo mu je crtalo blizu zadnje brazde, pa malo stopa ako ima mase, ali u globalu je dosta dobar. Pokusat cu se sjetit, pa sutra uslikat i stavit u temu Plugovi.

Poslano sa mog GT-I8190 koristeći Tapatalk

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Nabaci neku sliku tog pluga...
Inače,parcele su prekrasne,lijepe dužine tu ima!

itp

Aktivni član
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,902
300 metara, to je standard ovdje, vecinom su ove manje 300 ili 400 m duzine. Table su i po 1 km. Bila je to nekada sve spojeno, 4 jutra su bila u komadu, ali jbg.
Zemlja je dobra, lijepo se ore, jucer jedan prolaz sjetvospremacem i sjetva. U jednom danu poorano, pripremljeno i posijano. Sad pada kisa, brzo ce i niknuti...

Evo ovdje slike pluga: http://poljoprivredni-forum.com/showthread.php?t=16113&page=220

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Danas sam posve neočekivano dobio deflektore za svoje olt plugove i to oriđiđi. Čovjek kod kojeg su bili prije ih je pronašao prilikom čišćenja garaže i donio mi ih.
f811237a2b652b95dab45a0d1d4de2bb.jpg

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

Najnoviji postovi

Na vrh