• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Oranje, oranje, oranje...4

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,723
Brazdu okreće, ali slama leti na sve strane jer ju deflektor ne baci dole, bio je video Lemken okretač bez pretplužnjaka i deflektora, plug doslovno naslanja. Ovo nije Olt plug kojega ste naviknuli gledati, ovaj ima veću, dužu i zakrivljeniju dasku, ovo je Slavonac, a Posavac je taj koji ju ne okreće skroz. Da mu stavim pretplužnjake, garant ne bi bilo razlike između razvikanijih i njega. Što se tiče kvalitete, imam Olt Posavca, poora je stvarno puno, eno daske još debele, može orati još masu zemlje dok se ne podere. Kolega ima V&N pa se plug troši, ima i Lemken isto se troši, da stoji pod šupom onda ne bi.

Jedini koji bi ja uzeo da kupujem marku su Overum i Kverneland. Ovo sve ostalo tak tak.

Piše se stvarno toliko gluposti na ovome forumu da je to strašno.

To je točno. Čim prije dobre pretplužnike na njega. :icon_super:

itp

Aktivni član
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,902
Prošle godine sam u njihovoj trgovini kupovao

Prošlo savršeno vrijeme. Jedina šansa je da ih netko u međuvremenu kupi i nastavi proizvodnju, a u to sumnjam.
Ode 104 godine u vjetar.

Poslano sa mog GT-I8190 koristeći Tapatalk

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,471
Info iz prve ruke... Prije nekih cca. Mjesec dana sam isao u OLT vidjeti za kultivator, dosao u odjel prodaje, lijepo me pozdravili odmah rekli da uz svu dobru volju ne mogu nista jer su u stecaju... A sumnjam da ce ih netko kupiti tako da... Svatko tko je bio tamo vidio je koliki je to pogon ogroman, ali na zalost zadnjih godina nije radilo ni 5%...

mursanic

Član
Tu od
1 Lis 2008
Poruka
723
Kad ga unište dokraja,,onda če se pojavit neki (USPJEŠNI)poduzetnik sve skupa kupit,,i radiče se nešto ,,naravno na minimalcu,,tak da ne brinite,,,,!

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Kolega je kupio njihov novi kultivator sad proljetos u tvornici...

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,631
Proljetos da. Tetak uzeo proljetos sijacicu i sad u 5 mj uplatio kultivator zadnji dan kad se moglo jos kupovat od njih. Jos ga zvali da ako saceka do sutra nista od trgovine.
Cijene su bile smjesne, zao mi je samo sto se nisam i ja ponovio sa 6+6 redi.

maschio

Član
Tu od
17 Sij 2015
Poruka
463
Jel se smije znati cijena sijacice i tog kultivatora sta su kupljeni u proljece?

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Kultivator je bio 18500 kn,samo ne znam dal sa PDV-om ili bez njega.

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,631
Sijacica nesto preko 40 a kultivator nesto preko 20. Bez pdv. Oboje sa deponatorima, hidr markiri, zvjezde za niske kulture na kultivatoru. To je dobio djaba samo da uzme taj dan.

itp

Aktivni član
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,902
Kad ga unište dokraja,,onda če se pojavit neki (USPJEŠNI)poduzetnik sve skupa kupit,,i radiče se nešto ,,naravno na minimalcu,,tak da ne brinite,,,,!
Olt je odavno privatiziran. Inace imaju cca 30 000 m2 u centru Osijeka. Samo sto je to danas bezvrijedno. Kao i sve ostalo u Osijeku.
Prije se govorilo da ce ih preseliti u Vladislavce, valjda u bivsu cincaru, ali...
Imali su narudzbu iz Afrike, ako nije 6000 raznih prikljucaka, ali drzava je inzistirala na stecaju.
Cak je i gradonacelnik Osijeka umalo zavrsio na sudu jer je pokusao zaustaviti stecaj.
Duga je to prica, koliko je kriva drzava, toliko je kriv i vlasnik. Mislio je napraviti stanove na sadasnjoj lokaciji, a njih dislocirati van grada. Na kraju sve oslo u tri p.m.

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
Ma gotovo je to nebudu oni više radili kao i sve firme iz bivše juge

itp

Aktivni član
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,902
Nije to firma iz bivse juge, nego firma iz Austro-Ugarske. I da je nisu banditi iz sume nacionalizirali i napumpali, ne bi je kasnije drugi banditi privatizirali.
Ono sto smo imali s OLT-om prije 2. svjetkog rata nikada vise necemo imati s nijednom firmom. Ni SDF danas nije do koljena OLT-u to vrijeme.

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
Da ja velim kako se završile sve firme sve su propale koje su radile strojeve.

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
A zakaj su propale? Sigurno ne zbog nekvalitete u proizvodnji, nego zbog nekvalitete u upravljanju i namjernom uništavanju zbog tuđih interesa. Torpedo ti je živi dokaz kaj znaći privatni interes ispred interesa naroda.

itp

Aktivni član
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,902
Nemojte decki da opet odemo u off topic, interes naroda ne postoji. Narod nije jedinka s mozgom, nego masa pojedinaca od kojih svaki ima svoj interes i po defoltu se kosi s interesima ostalih u toj masi. Sto znaci da je od interesa mase ili naroda inteligentnija pojava interesa pojedinog stakora. A to u konacnici znaci da je sve sto "narod" uzme pod svoje, mora otici u tri p.m.
Nemojte se zamarati time.

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,471
Evo danas i Ja krenuo u misiju 'Oranje strnjaka' :D

ZQT15hF.jpg

Dubina cca. 20 - 24cm. Samo imam jedan komad od 3.5ha gdje se kombajn zaštop'o tako da nije sve sasjeckao pa mi se stalno guši plug, svakih 10 - 15m zaštopa, pokušao sam i bez crtala al' ne pomaže, sad čekam kišu da to malo splasne pa onda u boj :D

I evo jedna. 'nako, umjetnička :D

iytv8CD.jpg

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
I meni se Vogel znao zaštopati u strnu,a raspon 102-82...

Najnoviji postovi

Na vrh