Moram potanjurat da nebi gušio,zna nekad i kad je potanjurano al uglavnom ide dobroDa li gusi kad ores kukuruziste ?
Cijeli život je borba, a zemlja je takva kakva je, to ne možemo promijeniti. Ne budemo se žalili previše, moglo je biti i gore, važno da je posao napravljen.Nekad sam se i ja boril s takvom zemljom, više ne ).
Meni se sviđa ova boja zemlje...ak ništa drugo😍Rano ili ne ja sam počeo… View attachment 76550 View attachment 76551
Milim da se da pomoći samo treba tehnologiju promijeniti?Cijeli život je borba, a zemlja je takva kakva je, to ne možemo promijeniti. Ne budemo se žalili previše, moglo je biti i gore, važno da je posao napravljen.
U principu da.@NikolaT55, nije li taj plug prenježan za tvoj traktor?
Nabavi OLT Posavca 2x12 VK, puno ti bu bolje išlo.
Imal sam isti slučaj. Pomoglo je jedno duboko oranje s jednobrazdnim plugom na dubinu ispod ugaženog sloja. Nije to oranje bilo lako, ali idućih godina je traktor lakše vukel 2x12", nego prije 2x9"Nekada je otac orao te njive sa malim TV419, nakon toga je došao gore Kombajn, pa traktori od 100 konja i s vremenom je zemlja bila sve teža za obraditi, pa smo morali odustati. .