• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Oranje, oranje, oranje...4

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,616
Nekad sam se i ja boril s takvom zemljom, :( više ne :)).
Zakaj je crtalo prema gore? :unsure:

NikolaT55

Iskusan lik
Tu od
17 Velj 2020
Poruka
1,996
Imao sam onako kako treba biti, ali ako se dobro sjećam mislim da se štopalo i nakon toga sam ju ostavio ovako prema gore. Tako je već godinama, pa nisam iskreno ni previše obraćao pažnju.

Posljednje uređivanje:

NikolaT55

Iskusan lik
Tu od
17 Velj 2020
Poruka
1,996
Nekad sam se i ja boril s takvom zemljom, :( više ne :)).
Cijeli život je borba, a zemlja je takva kakva je, to ne možemo promijeniti. Ne budemo se žalili previše, moglo je biti i gore, važno da je posao napravljen.

jlukaci7

Iskusan lik
Tu od
1 Velj 2012
Poruka
2,720
Cijeli život je borba, a zemlja je takva kakva je, to ne možemo promijeniti. Ne budemo se žalili previše, moglo je biti i gore, važno da je posao napravljen.
Milim da se da pomoći samo treba tehnologiju promijeniti?

NikolaT55

Iskusan lik
Tu od
17 Velj 2020
Poruka
1,996
@NikolaT55, nije li taj plug prenježan za tvoj traktor?
Nabavi OLT Posavca 2x12 VK, puno ti bu bolje išlo.
U principu da.
Iako je bila želja bake da oram sa 10 cola, pa smo eto ispoštovali njezinu želju.
Nekada je otac orao te njive sa malim TV419, nakon toga je došao gore Kombajn, pa traktori od 100 konja i s vremenom je zemlja bila sve teža za obraditi, pa smo morali odustati. Torpedo je vukao plug od IMT-a 2x12 cola, koji je još uvijek doma, ali mislim da je i tu bilo problema, pa se odlučili za lakšu varijantu 2x10 cola.
Imam još dosta posla i planiram da upotrijebim od IMT-a 2x12 cola, ja još do sada nisam orao sa njime, budem probao, iskreno se nadam da bude pozitivan rezultat.
Za OLT Posavca 2x12 se slažem, već sam razmišljao i sam o toj varijanti, hvala na savjetu.

Posljednje uređivanje:
  • Like
Reactions: ZJ

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Ak već imaš IMT plug, onda moj komentar nema smisla.

NikolaT55

Iskusan lik
Tu od
17 Velj 2020
Poruka
1,996
U redu je @ZJ , nisi ni mogao znati, svaki komentar, prijedlog i sugestija od bilo koga ovdje na forumu dobro dođe. Kako sam i sam rekao, imam da, ali još nisam sa njime radio, iako vjerujem da je po meni bolja opcija za Torpeda od ovoga sada, kad vrijeme opet dopusti budemo isprobali, danas je počela kiša, pa se planovi mijenjaju.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,616
Nekada je otac orao te njive sa malim TV419, nakon toga je došao gore Kombajn, pa traktori od 100 konja i s vremenom je zemlja bila sve teža za obraditi, pa smo morali odustati. .
Imal sam isti slučaj. Pomoglo je jedno duboko oranje s jednobrazdnim plugom na dubinu ispod ugaženog sloja. Nije to oranje bilo lako, ali idućih godina je traktor lakše vukel 2x12", nego prije 2x9"
Evo kaj se na toj njivi prije te operacije dogodilo s plugom 2x9".

NikolaT55

Iskusan lik
Tu od
17 Velj 2020
Poruka
1,996
Da, jasno mi je sve, točno znam o kakvoj je zemlji riječ, posebno ako je još ugaženo, nije ni čudno da se takve stvari događaju.

Najnoviji postovi

Na vrh