• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Ostala pitanja

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,136
HVALA ONOME KOJI MI JE NAPRAVIO OVOLIKO PROBLEMA OKO JEDNOG OBIČNOG FORUMA koji više nije tako običan

ni najmanje ne podžavam ove radikalne promjene , čak štaviše sam veliki protivnik istih

forum kako ja mislim (ispravite me ako griješim) služi za razmjenu mišljenja, iskustava , znanja i ............. svega
ne vidim nikakav problem da ove stvari nije odradjivao i onaj forum
je*eš estetiku bitno je da RADI

ovo je moje mišljenje i nemoj SLUČAJNO da se neko zajebe i obriše ovaj post , koji nisam mogao napisati u odgovarajućoj temi pošto je zaključana u medjuvremenu dok sam se ja ulogovao , da ne pričam ostale muke

a moje najnovije pitanje je kako da napravim da od prethodnog ulaska kada vidim da je u temi bilo novih postova nadjem onaj koji je novi
da uprostim , šta da uradim a da ne tražim ja ručno nove nepročitane postove u temi
ne vidim nigdje opciju NOVE PORUKE ili slično :?

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Ako ti zbilja ne pišu nove poruke onda kostiš neki žnj browser i vrijeme je da pređeš na operu naprimjer _zubo:
screenshot001_de472.jpg

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294
HVALA ONOME KOJI MI JE NAPRAVIO OVOLIKO PROBLEMA OKO JEDNOG OBIČNOG FORUMA koji više nije tako običan

ovo je moje mišljenje i nemoj SLUČAJNO da se neko zajebe i obriše ovaj post , koji nisam mogao napisati u odgovarajućoj temi pošto je zaključana u medjuvremenu dok sam se ja ulogovao , da ne pričam ostale muke

a moje najnovije pitanje je kako da napravim da od prethodnog ulaska kada vidim da je u temi bilo novih postova nadjem onaj koji je novi
da uprostim , šta da uradim a da ne tražim ja ručno nove nepročitane postove u temi

savoris u cijelosti potpisujem tvoj tekst oko radijalnih promjena i sl..
nažalost došle su prevelike promjene na koje nije obaviješten nitko od nas na forumu, na što sam i sam ljut, pa posle prelaska velike muke oko logiranja, problema sa lozinkama i sl..

Moje je mišljenje da je ovaj tip selvera malo pre konpliciran za ovakvu kocepciju foruma, jer ljudi jednostavno nema puno vremena za privikavanje i sl.., a i ima dosta ljudi koji se služe sa računalom a poznaju samo osove rada i sl. i ovakva promjena je za njih jako teška jer su naučili na jedan sistem i taj se više ne primjenjuje...

I da ukratko odgovorim na tvoje pitanje nažalost nema nikakve mogućnosti da saznaš koji je zadnji postav u kojoj temi od tvojeg zadnjeg prijavljivanja i tu dajem veliki - ovom selveru....

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294
Ako ti zbilja ne pišu nove poruke onda kostiš neki žnj browser i vrijeme je da pređeš na operu naprimjer _zubo:
screenshot001_de472.jpg

Ovaj sistem funkcionira od tada kada si se prvi puta prijavio na forum na novom selveru i od tada tu su novi postavi, ali ako se nisi prijavio do tada, kako i svi postavi koji su u međuvremenu napisani, dakle nešto na starome, nešto na novome selveru, tu nisu naznačeni. E jesam ga malo zakomplicirao, ali nadam se da razumiješ što hoću reći....

P.S.
Operu ima instaliranu već neko vrijem, ali ju rijetko koristim, većinom koristim Mozilu ili Safari....

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,136
savoris u cijelosti potpisujem tvoj tekst oko radijalnih
Moje je mišljenje da je ovaj tip selvera malo pre konpliciran za ovakvu kocepciju foruma, jer ljudi jednostavno nema puno vremena za privikavanje i sl.., a i ima dosta ljudi koji se služe sa računalom a poznaju samo osove rada i sl. i ovakva promjena je za njih jako teška jer su naučili na jedan sistem i taj se više ne primjenjuje...
apsolutno tačno , ova klijentela sa foruma gdje sebe stavljam u prvi plan jednostavno nije dovoljno ajde da kažem ''školovana'' za ovakva ''planinarenja''
VELIKI PROMAŠAJ ONOGA KO JE OVO ZAKUVAO -

ček malo , 'oćeš da mi kažeš da ovaj veličanstveni softver nema mogućnost da nadje prvi novi post u temi :scratch

iskreno da kažem polako gubim volju za ovom zajebancijom :madmana:

tibor88

Aktivni član
Tu od
3 Ruj 2007
Poruka
2,386
svaka cast svima, ali ne vidim bas nekog razloga za ovolikom pobunom.. :|

i meni je stari forum bio jednostavniji, pregledniji i ljepsi ali priviknuo sam se na ovo. koristim brze linkove i u padajucem izborniku pregledavam danasnje poruke i nakon pregledavanja oznacujem sve procitanim.

znamo svi kako je stari forum u zadnje vrijeme malo malo izbacivao onu famoznu bijelu stranicu sto mi je smetalo puno vise nego izgled i funkcionalnost ovog novog foruma. istina da je tu na pocetku bilo velikih problema sa logiranjem. ja sam uspio tek nakon 2. ili 3. dana pokusavanja ali nadam se da je to do sada rijeseno. vidim da se dosta ljudi moralo ponovno registrirati s novim imenima ali valjda ce se to poslozit.

malo je sada problema dok se ne uhoda s ovim, ali boze moj, niti novi traktor se ne upozna i ne nauci se s njime raditi u jednom danu :)

trenutno najveca zamjerka mi je redosljed podforuma. ne razumijem zasto su tako poredani, nisu po abecedi, nisu po broju postova i tema..
npr. u traktorima bi trebali ostali traktori, nasi traktori i mehanicka radionica ici na kraj popisa. tako je i bilo na starom forumu. sada su pomjesani s ostalima a lindner je na kraju.
isto tako u poljoprivredi je ratarstvo bilo na pocetku a sada je u sredini..
te stvari ako bi se mogle malo poslozit, bilo bi super. a ako ne, morat cemo se naviknut na ovako kako sada stvari stoje..

Posljednje uređivanje:

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,586
Ja sam se donekle priviknul na novotarije, iako sam prije bil zadovoljniji. Koristim Firefox. Prvo otvorim "Nove poruke" u novom tabu. Na atarom tabu aktiviram "oznaći forume pročitanima" i gasim taj tab. Iz novih poruka biram one koje me zanimaju i otvaram ih u novim tabovima klikom na onu malu strelicu koja otvara posljednju poruku, a zatim skrolanjem do posljednje nepročitane.
Ako sam dobro shvatil, na posljednju nepročitanu poruku u nekoj temi nije moguće doći automatski.
Kad u novim tabovima pootvaram teme koje me zanimaju, ponovo pokrenem "oznaći forume pročitanima" i gasim taj tab. Na taj način mi kod aktiviranja "Novwe poruke" ne ponudi teme s porukama koje prošli puta nisam otvaral.
Ako netko zna, molim pomoć. Kak u tekst ubaciti smajliće i gdje se nalaze?
l.p.

zaja

Administrator
Osoblje foruma
Tu od
16 Tra 2007
Poruka
1,950
zakaj tema koja se komentira nestane iz novih poruk dok ju netko drugi ne komentira onda se tek pojavi nazad?
Pa što je novog u poruci koju si otvorio ili pročitao i napisao odgovor na nju? Zašto bi ona bila "nova" dok se ne pojavi novi odgovor?

zaja

Administrator
Osoblje foruma
Tu od
16 Tra 2007
Poruka
1,950
...znamo svi kako je stari forum u zadnje vrijeme malo malo izbacivao onu famoznu bijelu stranicu sto mi je smetalo puno vise nego izgled i funkcionalnost ovog novog foruma...

I to je jedina važna i bitna informacija, priče o tome da je stari bolji i da smo trebali ostat na njemu su smiješne i nije mi jasno da još uvijek netko o tome piše na forumu. Specijalno mi nije jasno da se u takve priče uključuje moderator na ovom forumu...to je nonsens. :roll:
Inače i dalje tvrdim da je ovaj forum duplo bolji od starog, ima apsolutno sve što treba imati jedan forum...i puno više od toga. Spreman sam to argumentirati al ne u šupljim raspravama tipa "trebao je ostati stari forum".....nije trebao jer nije dobro radio. Ako ništa drugo takvi komentari nisu fer jer je neko ipak investirao svoje vrijeme i novac da nešto napravi i popravi.

ps. Morao sam ovaj citat podebljat jer je ocito da na forumu ima tipova koji dobro ne pamte i troše vrijeme na priče o starim vremenima, umjesto da odvoje pola sata i upoznaju se sa novim forumom kako treba.

zaja

Administrator
Osoblje foruma
Tu od
16 Tra 2007
Poruka
1,950

Evo da ispravim zbaliju koji ti je dao krivi odgovor, pogledaj sliku u privitku i strelice koje sam označio, klikom na njih dolaziš na nove postove od predhodnog ulaska ili pregleda.

Prilozi

• nove_poruke.jpg
    nove_poruke.jpg
    12.5 KB · Pregleda: 96

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Evo da ispravim zbaliju koji ti je dao krivi odgovor, pogledaj sliku u privitku i strelice koje sam označio, klikom na njih dolaziš na nove postove od predhodnog ulaska ili pregleda.

zaja, ja možda jesam do krivi odgovor koji se odnosi ako si već bio prijavljen na novom tipu servera, ali postavi koji su bili napisani na starom i dio na novom serveru, a ti ih nisi pročitao i tek si se prvi puta prijavio na forum sa novim selvareom, forum je označen kompletni kao pročitan, tako je bilo kod me, pa pred postavljam da je tako i kod drugih.

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294
I to je jedina važna i bitna informacija, priče o tome da je stari bolji i da smo trebali ostat na njemu su smiješne i nije mi jasno da još uvijek netko o tome piše na forumu. Specijalno mi nije jasno da se u takve priče uključuje moderator na ovom forumu...to je nonsens. :roll:
Inače i dalje tvrdim da je ovaj forum duplo bolji od starog, ima apsolutno sve što treba imati jedan forum...i puno više od toga. Spreman sam to argumentirati al ne u šupljim raspravama tipa "trebao je ostati stari forum".....nije trebao jer nije dobro radio. Ako ništa drugo takvi komentari nisu fer jer je neko ipak investirao svoje vrijeme i novac da nešto napravi i popravi.

ovo što sam podebljao, pretpostavljam da se odnosi ne mene, te ču morati obrazložiti sve svoje tvrdnje zašto sam ljut na prelazak na novi server, preko noći bez obavještavanja barem administratora i moderatora o tome barem 10 dana prije ili sl. putem PP, e-maila i sl..
Dakle radi se o tome da su neke teme nestale tipa: "upute za postavljanje slika", "upute za postavljanje oglasa" i sl... a te su tome bile baš pod važno i u svakom pod forumu su se pojavljivale na vrhu...
Tema koja je prebačena sa starog servera na novi pod temo "Mala uputa za bolje snalaženje na forumu" je čisto bez korisna jer ne pomaže nikome i nema nikakve veza sa novim tipom servera...

Ne bi želio ulaziti u dalje debate oko toga, ni raditi mržnju na forumu i sl., ali jedno je vidljivo da nažalost od prelaska na novi sistem sve je manje ljudi gore, svi se jadaju, a jako mala količina to iznosi van da i je novi sistem nejasan puno se žele i puno će ih opće prestati pisati. Kako sam već jednom napisao, forum bude išao silaznom putanjom, što mi nije uopće drago jer moram priznati da mi je srcu prirastao....

zaja

Administrator
Osoblje foruma
Tu od
16 Tra 2007
Poruka
1,950
ovo što sam podebljao, pretpostavljam da se odnosi ne mene, te ču morati obrazložiti sve svoje tvrdnje zašto sam ljut na prelazak na novi server, preko noći bez obavještavanja barem administratora i moderatora o tome barem 10 dana prije ili sl. putem PP, e-maila i sl..
Dakle nisi na vrijeme obaviješten, to je problem, mi smo profesionalci pa trebamo obavještavat jedan drugog 10 dana ranije? Da sam te obavijestio 10 dana ranije onda nebi bilo problema? Ok, ja se iskreno izvinjavam, nisam pretpostavio da je to problem, jer i ja to radim u svoje slobodno vrijeme kojeg je vrlo malo uz troje djece i cijeli dan na poslu, pa mi je vrlo teško planirati 10 dana unaprijed.

Ne bi želio ulaziti u dalje debate oko toga, ni raditi mržnju na forumu i sl., ali jedno je vidljivo da nažalost od prelaska na novi sistem sve je manje ljudi gore, svi se jadaju, a jako mala količina to iznosi van da i je novi sistem nejasan puno se žele i puno će ih opće prestati pisati. Kako sam već jednom napisao, forum bude išao silaznom putanjom, što mi nije uopće drago jer moram priznati da mi je srcu prirastao....
Inače, ako ti je forum srcu prirastao onda se počni ponašati kao moderator, a ne kao komentator izjavama "svi se jadaju", "novi sistem nejasan", "forum bude išao silaznom putanjom" itd. Takve izjave nisu dostojne moderatora foruma, mislim da moderatori trebaju raditi upravo suprotno.
Novi sistem je potpuno jasan i puno bolji nego stari i potrebno je pola sata rada na njemu da pohvataš večinu mogučnosti. Ti i dalje nisi naveo minuse ovog sistema. Zar moram ponovo ponavljati jednu te istu priču...FORUM NIJE BIO ISPORAVAN, DO PROMJENE JE DOŠLO NA ZAHTJEV KORISNIKA KOJI SU MI SVAKI DRUGI DAN SLALI PRIVATNE PORUKE O FAMOZNOJ BIJELOJ STRANICI. I šta se sad tu ima pričati?

Dakle radi se o tome da su neke teme nestale tipa: "upute za postavljanje slika", "upute za postavljanje oglasa" i sl... a te su tome bile baš pod važno i u svakom pod forumu su se pojavljivale na vrhu...

Pa napiši nove teme i označi ih kao važno, gdje je tu problem? Stavi link na te važne teme u svoj potpis, pa to moderatori i rade!
Inače, teme koje su veliki problem jer su nestale:
http://poljoprivredni-forum.com/showthread.php?t=20108
http://www.poljoprivredni-forum.com/showthread.php?t=18656

Tema koja je prebačena sa starog servera na novi pod temo "Mala uputa za bolje snalaženje na forumu" je čisto bez korisna jer ne pomaže nikome i nema nikakve veza sa novim tipom servera..

Pa promijeni ju, napiši nove upute, u čemu je tu problem.

ps. Inače, ja ču vrlo rado opisati zbog čega je ovaj forum bolji nego stari, koje su njegove stvarne prednosti i što je novog donio, kad to bude nekoga stvarno interesiralo i kad me to neko pita.

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,891
Ja sam zadovoljan s novim forumom jer nema više,fala bogu,one tzv.bijele stranice jer sam zbog nje već bio popizdio.Jeste da treba malo privikavanja ali je u konačnici bolje.:supz:

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,136
Još kad bi se moglo odgovoriti ovdje bez klikanja na "reply" ...
i još da ima opciju da kada otvoriš temu nadje prvi novi post i ja bih bio do pola zadovoljan

i brate smajlići su očajni , ajde nadjite za shodno da se stave neki malo elegantniji smajlovi
znam , znam , sačekat ću dok prodje posao oko sredjivanja bitnijih stvari ovdje :prayer:

Posljednje uređivanje:

Najnoviji postovi

Na vrh