• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Otići raditi u Njemačku?

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,154
Pratio sam ovo sto ste pricali ali prvo o ovom gore, ovo je meni smijesno, pa ta zena bi vise imala da sa mnom vozi gradski bus, barem bi joj obitelj imala gratis godisnju kartu da se svi voze.

I ovo da mi koji smo vani radimo toliko mnogo, prosla su ta vremena kada se vani radilo da bi se doma kucilo, jer na dva mjesta ne mozes stici, recimo u CH( gdje vec zivim 26 godina) ako zena i muz rade onda se stvarno dobro zivi, ima se novaca za sve. Ja osobno ne stedim i nijemi taj cilj, ako se razbolim ne moram placati preko veze da me prime u bolnicu na operaciju ili sl. ovdje nema sistema koverti da dodjes na red, ali ima i troskova.Tako da sa popravak zuba idem u HR i sl.Nocas sam dosao iz HR, sa kim sam se sastao dvije price, ili bi vani ili jebu svicarce u kojim im je kredit.

Po meni nije fer otici sa fakultetom, jer si ga uglavnom dobio gratis dok je to u USA ili u Canadi skupo zadovoljstvo.Po meni su svi u ovoj diskusiji u pravu ali mnoge kockice trebaju da se sloze, savoris lijepo zbori i sa uzivanjem citam sa kolikom ljubavi taj covjek stvara, ali ima jedno veliko ali, sto ce se desiti ako se stvari promjene, nedajboze bolesti, udesa i sl. drazavu zaboli sa sve, tu samo moze priskociti u pomoc obitelj, Evropa nas tjera da se priznaju samo veliki igraci , a mi mali cemo igrati kako oni sivraju. Kakoce biti kada ta Evropa stvarno posrne nesmijem ni da zamislim.

Rad u Njemackoj... sve ce vise biti posla u Njemackoj ali samo za skolovane, i sve ce manje biti Njemaca u Njemackoj, jer rodjeni Njemci doslovce bjeze vani, momentalno su najbrojniji u CH.Porezno uredjene u Njemackoj se tako ponizilo radnika da je nemal bolje ziviti od socijalne pomoci nego raditi, pola ti drzava uzme.

e suljo, CH ti je sasvim nešto posebno.tu gdje je CH sad njemačka više nikad neće biti ni blizu,ne samo oni nego i ostale zemlje EU.Samo se još ispladi skok u LAPLAND na sjever

U

USRO

Guest
@nixa
tvoja tema je sasvim ok i nemaš ti nikakvog učešća u ovoj cijeloj zbrci

član USRO je dobio ban na 5 dana i svaka uvreda drugog člana će da završi na isti način
Da, steta sto na ovom forumu ne mozes napisati svoje misljenje, nego moras biti u :butthead:, najacima i naljepsima

btw, postapalica "ja posteno zaradujem za kruh" je vec izlizana i obicno ju upotrebljavaju oni koji ne znaju drugacije opravdati svoju neimastinu

pozdrav

zagorec

Član
Tu od
16 Svi 2011
Poruka
99
koji si ti...
pa kaj ja moram opravdavat svoju neimaštinu:twisted:
pa kaj sam ja kriv ako nemam plaču ko ti
pa po čemu si ti tolko bolji nego neko ko ima malu plaču,stari auto,lošu stolariju na kući,....
kaj ti misliš da ako ja nisam bogat da neću radit?

U

USRO

Guest
koji si ti...
pa kaj ja moram opravdavat svoju neimaštinu:twisted:
pa kaj sam ja kriv ako nemam plaču ko ti
pa po čemu si ti tolko bolji nego neko ko ima malu plaču,stari auto,lošu stolariju na kući,....
kaj ti misliš da ako ja nisam bogat da neću radit?
Gdje si se ti uopce naso da se meni moras opravdavati i prozvanim u mojem pisanju?
Pljujete ljude koji su isli raditi u D da bi osigurali svojim obiteljima bolju buducnost,
na osnovu dva primjera zakljucujete da to ne valja. Mene samo zanima, zasto?

zagorec

Član
Tu od
16 Svi 2011
Poruka
99
našo se svatko tko živi u neimaštini-pročitaj si kaj si napisal
ti si taj koji je napal sve koji su rekli da nebi išli van-opet si malo čitaj
i cijelo vrijeme napadaš one koji nisu tvoji istomišljenici
odgovori mi na ovo-kaj je sramota ne imati?

U

USRO

Guest
našo se svatko tko živi u neimaštini-pročitaj si kaj si napisal
ti si taj koji je napal sve koji su rekli da nebi išli van-opet si malo čitaj
i cijelo vrijeme napadaš one koji nisu tvoji istomišljenici
odgovori mi na ovo-kaj je sramota ne imati?
Obzirom da pises kako pises, moras bar poceti citati sa razumjevanjem!
Drugo, ja nikoga ne napadam, niti pisem da su kreteni (kao recimo ti ), samo pisem svoje misljenje koje se razlikuje od nekih na ovom forumu.
Radije bih i isao raditi u D nego zivio u neimastini i to nazivao nekakvim postenjem.

zagorec

Član
Tu od
16 Svi 2011
Poruka
99
izvini g.dipl.ing.
ja koji sam građanin drugog reda nisam pametan kao Vi
jako mi je neugodno zbog toga:|
ja sam sigurno Vaš tekst krivo razumio,pa ipak sam ja samo sirotinja,isprika
Vi samo i dalje uživajte u svojim novcima i pazite da ne dođete u dodir sa drugim

KOLEGA,JA OVDJE SA TOBOM ZAVRŠAVAM,samo pazi,događaje u životu ne određujemo mi...

U

USRO

Guest
izvini g.dipl.ing.
ja koji sam građanin drugog reda nisam pametan kao Vi
jako mi je neugodno zbog toga:|
ja sam sigurno Vaš tekst krivo razumio,pa ipak sam ja samo sirotinja,isprika
Vi samo i dalje uživajte u svojim novcima i pazite da ne dođete u dodir sa drugim

KOLEGA,JA OVDJE SA TOBOM ZAVRŠAVAM,samo pazi,događaje u životu ne određujemo mi...
Ajde fala bogu, vec sam pomislio da cu morati poceti jabuku rezati na 4 dijela da ti neke stvari objasnim.
p.s.
gdje si naucio tako velike i mudre rijeci?

M

mojca

Guest
Htjela bi staviti ovdje i svoje mišljenje o odlasku vani.Nigdje više ne cvjetaju ruže i nigdje se više nemože stvoriti kao plodnih sedamdesetih i osamdesetih,ali je ipak bolje nego ovdje.Plaču koju dobiješ ne usfali ti da izvučeš do kraja mjeseca iako si podstanar,plačaš režije i školuješ djecu.Za plaču koju dobiješ možeš otići i u kino ili kazalište,možeš bez brige otići na sladoled sa djecom,a i na izlet također.Možeš im platiti i slobodne aktivnosti.A dali to možemo u Hrvatskoj NNNNNNEEE.Netreba objašnjavati jer svi znamo da ne.Nije bogatstvo imati skupi auto,ili modernu kuću,vikendicu,putovati po Europi ili neznam gdje.Pristojan zadovoljavajući i prije svega normalan život bi po meni trebao biti,da imamo posao,plaču,gdje živjeti,da možemo platiti sve režije,da poslje posla možemo doći kući,sjesti sa djecom,mužem,ženom i bez grća u želucu i bez filma u glavi kako sutra živjeti da možemo pričati sa svojom djecom,smijati se,šaliti,da im možemo kupiti hrenovke za doručak ako to žele,a ne ako imamo novaca dovoljno u novčaniku,ako imaju talenat za nešto,da im možemo omogučiti da taj talenat razvijaju.Ako želimo otići u kino,da netrebamo prije toga zbrajati financije dali si to možemo priuštiti.Ili ako želimo nekad otići na obiteljski izlet,naprimjer na plitviice,da za to netrebamo plan unaprijed šest mjeseci,nego da si to možemo priuštiti.Mislim da to nisu veliki prohtjevi,ovdje bih dodala još i voće i povrće kojeg bi trebali uvijek imati,dovoljno veliku cipelu itd.Dali je to puno i dali to možemo sa Hrvatskom plačom.Mislim da ne.Vani to ipak se može.Negovorim ono što želim misliti,nego ono što znam jer je puno mojih vrlo bliskih otišlo u zadnjih nekoliko godina i kad ih pitam dali bi se vratili,svi redom bez iznimke kažu ne,jer od uređenosti zakona do kvalitete života neprocjenjiva je razlika.To kažu i oni koji zarade u jednom mjesecu koliko ja u cijeloj godini i oni koji zarade daleko manje,ali imaju kvalitetan ispunjen i dostojanstven život i radno vrijeme za koje svi kažu da se tamo jako jako poštuje.

Dydy

Član
Tu od
6 Tra 2009
Poruka
306
--------------------------------------------------------------------------------

Hehe, zanimljivo je citati kojesta.
Odraslom covjeku, dakle s osamnajest godina ti je slobodno osmisljavati svoj zivot i to je tvoje pravo, pa tako i odgovornost za posljedice !
Sto se nase djece tice ona su malo hendikepirana, mi smo jos mogli kupiti orginel pume, adidas i sergio taccini, oni to ne mogu i kad imaju love.
Ja imam kolegu koji je otisao 78 godine u njemacku raditi. Zaradio lovu i slao zeni i djeci jednog sina je ukopao dva mjeseca po odsluzenju vojnog koka , kupio mu novu vektru koja je bila malo brza i opasnija no sto je djete moglo pretpostaviti , a razlog je upravo to sto dijetetu nije imao ko objasniti da ne moze kroz krivinu proci s 140 km na sat. Drugom mladjem sinu tata je kupio motor i tog sina je umalo pokopao , djete je sad teski invalid.
S mog stajalista ja bih radije da gledam svoje djete u opancima nego u sanduku za pojedine ne znam , usput samo da nadodam da niti njemacka nije nesto ko hoce raditi moze vise zaraditi ovdje nego u njemackoj i tako je oduvijek i bilo prosjecan njemac zivi kao podstanar i vozi auto na kredu, prosjecan hrvat zivi u svom stanu i ima auto bolji od njemca .

U

USRO

Guest
--------------------------------------------------------------------------------

Ja imam kolegu koji je otisao 78 godine u njemacku raditi. Zaradio lovu i slao zeni i djeci jednog sina je ukopao dva mjeseca po odsluzenju vojnog koka , kupio mu novu vektru koja je bila malo brza i opasnija no sto je djete moglo pretpostaviti , a razlog je upravo to sto dijetetu nije imao ko objasniti da ne moze kroz krivinu proci s 140 km na sat. Drugom mladjem sinu tata je kupio motor i tog sina je umalo pokopao , djete je sad teski invalid.
Ne mogu niti zamisliti sto bi bilo da ima je kojim slucajem otac otisao raditi u Ameriku:rolfer:

prosjecan njemac zivi kao podstanar i vozi auto na kredu, prosjecan hrvat zivi u svom stanu i ima auto bolji od njemca
.
Da li je bolje biti podstanar ili rob kredita u "svojem" stanu, pitanje je sada:scratch
Uz sve to njemac nije toliko glup da bude rob automobila
I za kraj jedna istina. VW vozila se godisnje proda u HR koliko i u jednom Becu. Toliko o tome koliko smo veliki i bolji od nekakvih njemaca

Dydy

Član
Tu od
6 Tra 2009
Poruka
306

Ne mogu niti zamisliti sto bi bilo da ima je kojim slucajem otac otisao raditi u Ameriku:rolfer:

.
Da li je bolje biti podstanar ili rob kredita u "svojem" stanu, pitanje je sada:scratch
Uz sve to njemac nije toliko glup da bude rob automobila
I za kraj jedna istina. VW vozila se godisnje proda u HR koliko i u jednom Becu. Toliko o tome koliko smo veliki i bolji od nekakvih njemaca

Covjece pa ti si naporan da boli, prvo i osnovno bitno je djetetu podariti vrijeme i adekvatan odgoj a ne prepustiti djete ulici da ga odgaja.

Druga stvar ko ti kaze da se mora stan kupiti kreditom , stotine tisuca stanova su u HR prodane po povlastenim cijenama tako da su ljudi kupili stanove za par desetaka tisuca maraka sto njemci mogu samo sanjati , i na kraju da ti jos ovo kazem nema tih novaca s kojima bi me neko mogao platiti da mu glumim roba koga ce posprdno nazivati gastarbajter i tretirati kao osobu s nizom vrijednoscu !!

P

pozna

Guest
Dydy,pa ti zivis u proslosti,gastarbajteri iz 78 su proslost a poreznu politiku uopce ne razumijes,mozda u hr al u NJ,pises gluposti.auto je za njemca potrebno sredstvo,ne neophodno,a ne statusni simbol,da vecina njemaca sa solidnim primanjima zive kao podstanari ali zato i cijeli zivot putuju,ljetni ,zimski godisnji...i ne otkidaju si od usta 20 godina da bi pred smrt rekli.,a imam svoj stan.i ja bi kupio stan u hr za par desetaka tisuca maraka,jel znas neki??? a posprdno se nazivaju gastarbajterima i tako ih i cijene samo one koji i za 20-ak godina nisu naucili ne jezik nego ni osnovnu potrebnu konverzaciju.a moje dijete ima sve moje vrijeme koje ne koristim za rad kad eto zaradjujem za kulturan zivot i stabilnu situaciju i ne odgaja ga ulica nego ide u najbolji vrtic u okolini,ali kako je to moguce,pa i ja sam stranac koji je tek 4.5 godine u NJ???

Dydy

Član
Tu od
6 Tra 2009
Poruka
306
Dydy,pa ti zivis u proslosti,gastarbajteri iz 78 su proslost a poreznu politiku uopce ne razumijes,mozda u hr al u NJ,pises gluposti.auto je za njemca potrebno sredstvo,ne neophodno,a ne statusni simbol,da vecina njemaca sa solidnim primanjima zive kao podstanari ali zato i cijeli zivot putuju,ljetni ,zimski godisnji...i ne otkidaju si od usta 20 godina da bi pred smrt rekli.,a imam svoj stan.i ja bi kupio stan u hr za par desetaka tisuca maraka,jel znas neki??? a posprdno se nazivaju gastarbajterima i tako ih i cijene samo one koji i za 20-ak godina nisu naucili ne jezik nego ni osnovnu potrebnu konverzaciju.a moje dijete ima sve moje vrijeme koje ne koristim za rad kad eto zaradjujem za kulturan zivot i stabilnu situaciju i ne odgaja ga ulica nego ide u najbolji vrtic u okolini,ali kako je to moguce,pa i ja sam stranac koji je tek 4.5 godine u NJ???

Pozna , ja jesam zivio u proslosti ali zivim i danas, ako smatras da sam ogranicen zasto mi to ne kazes otvoreno a ne ovako uvijeno , ne razumijes ovo , nisi naucio ono. Ja sam u Njemackoj boravio desetak puta po nekoliko dana, a da nisam bio primoran nebih me Njemacka vidjela vec drugi put ! Ako je vec toliko dobro u njemackoj kad tece med i mlijeko zasto njemci recimo ne puse nego samo na godisnjim odmorima kad mogu kupiti jeftiniju cigaretu .
Ja njemce znam jako dobro a na svabicama sam mogao doktorirati ginekologiju da sem bio malo ambiciozniji .

Sto se godisnjih odmora tice ja sam na moru jedanajest mjeseci u godini a mjesec dana u planini na snijegu, koji njemac sebi to moze priustiti reci mi molim te.

Sto se tice stanova imam ja dva stana i poslovni prostor za prodati pa ako te zanima javi se da se dogovorimo samo sad vise ne prodajemo u DM nego u euricima !

P

pozna

Guest
ja sam se kao hrvat rodio i takav cu i umrijeti,da stranac sam koji se uklopio u drustvo,a koliko ti dobijes da se mozes hvaliti da si svoga mjesta mjestanin,neke povlastice,nesta opipljivo???losi argumenti.

Dydy

Član
Tu od
6 Tra 2009
Poruka
306
ja sam se kao hrvat rodio i takav cu i umrijeti,da stranac sam koji se uklopio u drustvo,a koliko ti dobijes da se mozes hvaliti da si svoga mjesta mjestanin,neke povlastice,nesta opipljivo???losi argumenti.

To se kaze asimilirao ili ti pogno glavu i radis po necijem receptu .
Prvi moj odlazak u njemacku mi je bio sasvim dovoljan za ovaj zivot , naime otisao sam gore sest godina starim renoom 5 alpina turbo , to je bilo davne 88 godine otac mi je zivio u njemackoj radio i zaradjivao lovu, imao iznajmljen stan i parkirno mjesto , na koje sam ja uredno parkirao svoju peticu kojoj je s motora kapnulo par kapi ulja .
Da bi me ujutro u sedam i deset produio policajac da mi kaze da sam onecistio parkiraliste te da cu morati platiti ciscenje i kaznu . Ti isti svabe kad dodju u hrvatsku ponasaju se ko zvijeri koje pustis s lanca voze pijani mokre na javnim mjestima galame u nevrijeme i rade jos miion drugih nepodopstina , kad bi mi na njih primjenili isto mjerilo kao oni za nas gore mogli bi drzavno proracun puniti samo od njih !
U konacnici mi jesmo drugi i drugaciji svijet u odnosu na njih to je cinjenica , ti ako ih mozes podnijeti neka ti je sa srecom.
Da dodam otac mi je umro u 55 godini zivota , valjda mu je bilo dosadilo vise zivjeti tako da je svako drugi dan morao prevezti 700 km na posao i nazad.

P

pozna

Guest
Dydy,ne poznam te pa ti ni nemogu reci da si ogranicen,ako si 11 mjeseci na moru onda ti je tamo posao a to nije godisnji,ti si pisao o DM a to je prroslost,i rekao sam da ne razumijes poreznu politiku to je cinjenica,to sto si bio ovdje par puta po par dana znaci da nemas iskustva o legalnim davanjima a kamoli kreditima.a zasto onda pljujes po necemu sto nerazumijes.

Dydy

Član
Tu od
6 Tra 2009
Poruka
306
Dydy,ne poznam te pa ti ni nemogu reci da si ogranicen,ako si 11 mjeseci na moru onda ti je tamo posao a to nije godisnji,ti si pisao o DM a to je prroslost,i rekao sam da ne razumijes poreznu politiku to je cinjenica,to sto si bio ovdje par puta po par dana znaci da nemas iskustva o legalnim davanjima a kamoli kreditima.a zasto onda pljujes po necemu sto nerazumijes.

Ma iznenadio bi se ti da znas sta sve ja znam Pozna ,ali to doslovno niti nije bitno ti ako mislis da je pogodnost biti nekomu duzan to je tvoje neznanje , ja znam da nemam potrebe kupovati na kredit cak ni kreditnu karticu necu u djepu sve sto radim, radim s kesom ili virmanima .
Tocno si prosudio da radim na moru ali radim tako da sam tri mjeseca ljeti i dva zimi na godisnjem odmoru i ne radim nego uzivam i zajbevam svabe po obali !

U

USRO

Guest
Covjece pa ti si naporan da boli, prvo i osnovno bitno je djetetu podariti vrijeme i adekvatan odgoj a ne prepustiti djete ulici da ga odgaja.
Ides iz krajnosti u krajnost. O kakvoj ulici ti pricas? Zar neciji rad u njemackoj automatski znaci da ce ti djete ulica odgajati!?

Druga stvar ko ti kaze da se mora stan kupiti kreditom , stotine tisuca stanova su u HR prodane po povlastenim cijenama tako da su ljudi kupili stanove za par desetaka tisuca maraka sto njemci mogu samo sanjati , i na kraju da ti jos ovo kazem nema tih novaca s kojima bi me neko mogao platiti da mu glumim roba koga ce posprdno nazivati gastarbajter i tretirati kao osobu s nizom vrijednoscu !!
A sto da kazem na ovo? Jadni njemci, nakon sto sam procitao ovo poceo sam ih zaliti:lol: Ubiti ne znam jel su glupi ili jadni:lol::lol:

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh