seljačić
Aktivni član
- Tu od
- 8 Velj 2009
- Poruka
- 2,154
Pratio sam ovo sto ste pricali ali prvo o ovom gore, ovo je meni smijesno, pa ta zena bi vise imala da sa mnom vozi gradski bus, barem bi joj obitelj imala gratis godisnju kartu da se svi voze.
I ovo da mi koji smo vani radimo toliko mnogo, prosla su ta vremena kada se vani radilo da bi se doma kucilo, jer na dva mjesta ne mozes stici, recimo u CH( gdje vec zivim 26 godina) ako zena i muz rade onda se stvarno dobro zivi, ima se novaca za sve. Ja osobno ne stedim i nijemi taj cilj, ako se razbolim ne moram placati preko veze da me prime u bolnicu na operaciju ili sl. ovdje nema sistema koverti da dodjes na red, ali ima i troskova.Tako da sa popravak zuba idem u HR i sl.Nocas sam dosao iz HR, sa kim sam se sastao dvije price, ili bi vani ili jebu svicarce u kojim im je kredit.
Po meni nije fer otici sa fakultetom, jer si ga uglavnom dobio gratis dok je to u USA ili u Canadi skupo zadovoljstvo.Po meni su svi u ovoj diskusiji u pravu ali mnoge kockice trebaju da se sloze, savoris lijepo zbori i sa uzivanjem citam sa kolikom ljubavi taj covjek stvara, ali ima jedno veliko ali, sto ce se desiti ako se stvari promjene, nedajboze bolesti, udesa i sl. drazavu zaboli sa sve, tu samo moze priskociti u pomoc obitelj, Evropa nas tjera da se priznaju samo veliki igraci , a mi mali cemo igrati kako oni sivraju. Kakoce biti kada ta Evropa stvarno posrne nesmijem ni da zamislim.
Rad u Njemackoj... sve ce vise biti posla u Njemackoj ali samo za skolovane, i sve ce manje biti Njemaca u Njemackoj, jer rodjeni Njemci doslovce bjeze vani, momentalno su najbrojniji u CH.Porezno uredjene u Njemackoj se tako ponizilo radnika da je nemal bolje ziviti od socijalne pomoci nego raditi, pola ti drzava uzme.
e suljo, CH ti je sasvim nešto posebno.tu gdje je CH sad njemačka više nikad neće biti ni blizu,ne samo oni nego i ostale zemlje EU.Samo se još ispladi skok u LAPLAND na sjever