• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Otkup ljekovitog bilja

G

GrofDracula

Guest
toga je i mene strah da kad poraste ako ih tuča zmlati onda sam u racku

A

Aubergine

Guest
A kad bi to čudo trebalo procvjetati? Krajem mjeseca?

A

Aubergine

Guest
MOje je počelo cvjetati ovaj tjedan, zasad lagano ali drugi tjedan očekujem poplavu cvjetova jer neke biljke imaju valjda po 100 pupoljaka.

Što se tiče samog branja cvjetova - koliko sam shvatila, ta "drška" na kojoj cvijet stoji se ne smije brati, a ta zelena čašica na kraju drške, koja drži cvijet, nju slobodno? Pa ne moram valjda i to guliti dolje?

G

GrofDracula

Guest
ajd slikaj, kod mene nista jos al ocekujem krajem mjeseca a i sadio sam sjeme krajem 4 mjeseca. mislim da bereš sa tim "postoljem" tako da može drugi izrast

tonka

Član
Tu od
19 Sij 2011
Poruka
148
moji neveni su krenuli.
Do jucer je bilo tu i tamo neki cvijetic.
Jucer smo ubrali 1,10kg mokrog cvijeta!!! :p

Pitanje, kakvu ste vi mrezu nabavili za susenje????

G

GrofDracula

Guest
moji neveni su krenuli.
Do jucer je bilo tu i tamo neki cvijetic.
Jucer smo ubrali 1,10kg mokrog cvijeta!!! :p

Pitanje, kakvu ste vi mrezu nabavili za susenje????

hehe, ajd i ti baci koju fotku da se malo educiram iz prve ruke.
koliko treba sirovog za 1 kg suhog, pretpostavljam oko 10 kg sirovog kao i kod mene.

uzeo sam onu zelenu mrežu što neki stavljaju oko sjenica za hlad, vrlo je prozirna a nije skupa koliko sam vidio, jedino što me mori su papirnate vreće, teško ih je naći za kupiti.

tonka

Član
Tu od
19 Sij 2011
Poruka
148
GrofDracula, meni je receno da ide cca 6 kg mokrog u kilu suhog..bumo vidjeli.
Prvi put sam u ovome i ove godine samo ucim.
Ja sam kupila mrezu za zastitu bilja od ptica - ali ej prevelikih rupa i danas je idem zamjeniti.

Nije li tvoja mreza pregusta???
Nekak mi se cini da ne propusta dovoljno zraka.
Tko ce ti otkupiti suhi cvijet?

fotke saljem kad dodem doma.

G

GrofDracula

Guest
hvala novi :D danas ako zena ne nadje u gradu kontaktirat ću ih

tonka: znači oboje učimo zasad :)
pa nije pregusta, bar koliko sam vidio sad cvijet, lijepo se suši a jučer sam stavio popodne prvu turu od nekoliko grama hehe sušit. stavio sam termometar i pokazivač vlage na tavan tako da pratim sve. u što ćeš ti spremat suhi cvijet?

suban iz samobora ce otkupiti sve kolicine.

tonka

Član
Tu od
19 Sij 2011
Poruka
148
planiramo pakirati suhi cvijet u papirnate vrece. vidjeti cemo.
Nama ce sve otkupiti Drazen iz Bjelovara.
Od Subana smo kupili sjeme, ali nas je Franjo iz Koprivnice opako presao. Uvalo nam je hrpu smeca u sjemenu, uvali nam je 3x vise sjemena nego sto nam treba. Kad smo kontaktirali Maria iz Subana s namjerom da mu se pozalimo na njegovog kooperanta - frajer nam je samo poklopio slusalicu.

Napominjem da smo prve kontakte imali s Mariom te da nem je sve objasnio, uputio nas na Franju; jel se navodno, sjeme kupije samo kod njega.

No, nema veze. Nadamo se da ce komunikacija i poslaovna suradnja s Drazenom biti puno produktivniji.

G

GrofDracula

Guest
ja sam kupio 1 kg, naravno ostalo mi je oko 0,5 kg, po njihovom računu trebalo je ostat tek 100-200 grama, al ajde ostat će mi za iduću godinu, drugih problema nisam imao hvala bogu, a nisam puno ni kontaktirao sa njima, samo emailom, ugovor dobio sve odradio e sad ćemo vidjet kako će biti kod otkupa

za koga Dražen otkupljuje?

G

GrofDracula

Guest
svaka čast zvona, koliko ga dana već bereš?

evo nađene vreće, par kuna komad :D

zvona

Aktivni član
Tu od
17 Pro 2006
Poruka
1,292
Pa ima nekih 10-15 dana,neznam kako je kod vas ali ove kiše su dobrano pomogle za povečanje cvijetne mase.Doduše ja imam svega nekoliko starih biljaka od prije, koje su još uvijek svake godine aktivne po pitanju rasta i rodnosti.Obratite pozornost kod branja cvjeta,biljke su počele proizvoditi sjemenjake a ako to ostavite urod drastično pada.Ukoliko na biljci vidite cvjetove koji nisu otvoreni a smežurani su i suhi to je to

R

rosko

Guest
Crni sljez

Pozdrav forumasima osobito uzgajivacima crnog sljeza!
Mi smo ove godine (suprug i ja) nadobudno krenuli u uzgoj na povrsini od 1400 m2. Dali smo sve od sebe, po citave dane bili na zemlji, njegovali ga ko male bebe i radovali se svakom cvijeticu.Sad je krcat cvjetovima i beremo svaki dan 5 sati prije podne i 5 sati popodne. Vec prvih dana smo shvatili da je sve to nemoguca misija. Nabrze berem ja dok sin i suprug malkice zaostaju u brzini branja, ali se zaista trude. Mogu nabrati svega desetak kg dnevno ja kao najbrza. Tragicna je bila spoznaja da radis 10 sati dnevno ko stoka za 70,00 kn. Osobno smatram to totalnim obezvrjedjivanjem ljudskog rada. Osobito kad vidim da Suban prodaje 20 gr crnog sljeza upakiranog u kutijicu za 30,00 kn.Da i ne pricam o iskustvu sa doticnim Franjom iz Koprivnice koji je pokvareno zlorabio nase neznajne te nam uvalio tri puta vise sjemena nego sto je bilo potrebno. Vidim da ste svi vec pomalo krenuli u berbu pa me zanimaju vasi dojmovi.

G

GrofDracula

Guest
hy, stvarno je posao kako se kaže da crkneš. ja dnevno uberem oko 300-400 grama sirovog sa površine od 400 m2 ali s time da je to možda 30% jer ostali nisu procvali još, tek berem par dana, znači očekujem puno više cvijeta.

e sad ko što kažeš ne isplati se, jasno da ne i sam sam odlucio još prekjučer bez obzira što mio je to dodatna zarada da iduće godine neću time bavit jer odraditi 5 sati dnevno za par kuna je sramota. ovo ću ove godine odradit i prodat i 99% posto iduće godine zasijati neku drugu kulturu ili jagode, ribizil ili krumpir neznam ni sam, naravno ovogodišnja zarada će biti investicija za to jer ipak je sljez puno manja investicija, puno posla a postat će kapital za iduću kulturu ;)

R

rosko

Guest
hy, stvarno je posao kako se kaže da crkneš. ja dnevno uberem oko 300-400 grama sirovog sa površine od 400 m2 ali s time da je to možda 30% jer ostali nisu procvali još, tek berem par dana, znači očekujem puno više cvijeta.

e sad ko što kažeš ne isplati se, jasno da ne i sam sam odlucio još prekjučer bez obzira što mio je to dodatna zarada da iduće godine neću time bavit jer odraditi 5 sati dnevno za par kuna je sramota. ovo ću ove godine odradit i prodat i 99% posto iduće godine zasijati neku drugu kulturu ili jagode, ribizil ili krumpir neznam ni sam, naravno ovogodišnja zarada će biti investicija za to jer ipak je sljez puno manja investicija, puno posla a postat će kapital za iduću kulturu ;)

Nas sljez cvate ko lud na jednoj biljci ima po 50 cvjetova, beremo ko mutavi, danas sam s mreza skinula suhi cvijet hrpa a nema ni kilogram sta ti vrijedi toliki cvijet kad nema sanse da sve pokupis. 10 sati sakupljanja po ovom suncu za 70,00 kn. Radnika nemozes platit iz te mizerije... Gadno smo nasjeli na propagandu o isplativosti ovog posla...Zelim ti da ustrajes... Mi smo se bas razocarali.

Najnoviji postovi

Na vrh