• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Otkup ljekovitog bilja

G

GrofDracula

Guest
zvona nije se lepo smijat tuđoj neinformiranosti hehe, ja sam trazio dosta informacija nazalost kasnije sam tek naletio na jan spidera, kontaktirao sam ih i dobio cjenik te je cijena 75 kn suhog sljeza ali i zato što su mi bliže njima ću voziti sljez, za ovog franju neznam samo sam emailom kontaktirao s njim, a kako mi je pisalo u mailu da mi treba za 400 m2 oko 800 grama sjemena normalno da sam vjerovao pošto sam računao da on prodaje sjeme i zna kaako i koliko al očito da grabi na tome.

G

GrofDracula

Guest
i zvona neznam zašto već kad si znala od prije da si čula ili imaš loša iskustva sa subanom i doticnim nisi navela tu, nego sad ispada ti pametujes nama kako smo mi glupi nasjeli na nešto što nismo bili informirani jer općenito informacija u ljekovitom bilju ima jako malo a bez ovakvih foruma bili bi na milost i nemilost samih otkupljivača

R

rosko

Guest
Ovako...svaka cast Grofe na zadnjem postu.Forumi sluze da se ljudi medjusobno pomazu i informiraju...a ne da podlo iz prikrajka kakti pametuju.Naime,osobno na 100 m2 ne bih sijao niti marihuanu,a kamoli crni sljez.Mi smo u ovo usli kao u posao,a ne u neku zajebanciju (jer 100 m2 je obicna zajebancija).
Nismo bili neinformirani jer smo kontaktirali i Suban i Jan Spider i onog gospodina iz Siska (sad mu se imena ne sjecamo a niti imena firme...pocinej sa H....).
Ove godine nitko nam nije rekao da daje sjeme badava....znaci nitko od navedenih.Cak je gosodin iz Siska uvjetovao da sklopimo ugovor na 3 godine sto je za nas bilo neprihvatljivo....s obzirom na stanje u drzavi.
Ne razumijemo zasto se Zvona nije nastavio baviti sa tim poslicem kad se pokazuje kao iskusan u sljezu...vec sitnicari tu sa par biljaka.
Mi smo marljivi ljudi,trenutno nezaposleni i treba nam ozbiljan posao.Nismo jedni od onih koji cekaju vec si sami stvaramo posao...tome smo tako i pristupili.
Zalosno je da u ovoj drzavi onaj koji je prvi...znaci onaj koji proizvede najmanje zaradi (u slucaju sljeza NISTA).
I jos jednom da se ponovimo....nije poanta u velicini zasadjene zemlje....nego u isplativosti samog posla...u preniskoj otkupnij cijeni.
Ovo pisemo zbog buducih potecijalnih uzgajivaca....jer forumi za to sluze.
A tebi Grofe kapa dolje...korektan si covijek.

zvona

Aktivni član
Tu od
17 Pro 2006
Poruka
1,292
09.03.12 sam ja počeo pisat o crnom sljez,prije toga bio sam aktivniji na jednom drugom forumu 17 lis 2008 je bio tamo prvi moj post o tome .Ne ne smijem se ja ničijoj muci,naprotiv ne znam kako bi to nazvao.Pa u današnje vrijeme interneta i hrpe informacija tako nasjest od nekog prevaranta.

G

GrofDracula

Guest
zvona opet tesko je na netu doci i do nekih informacija, sve sto sam nasao u pocetku je bilo na ljekovito bilje (tj suban), kasnije sam naletio na forum (e sad neznam jel ovaj ili na biz) i neke sitne podatke, pokušao sam saznati nešto više nazivajući neke poznanike koji bi eventualno imali koju info ali slabo, mislim sama je hrabrost ući u nešto tako (mada je investicija minimalna i da ne zaradim kune neću žaliti jer sam znao 350 kn zapiti kad sam bio 18-19 godina u jednoj noći), i normalno da računamo da bi zarade trebalo biti kada je ta kultura rijetka kod nas što samo govori da nedostaje toga. i sad istina nedostaje sljeza ali pčito i konkurencije među otkupom kako bi podigli cijene na razinu neke zarade uzgajivača jer mi napravi najgori posao a oni samo upakiraju i prodaju tu ambalažu za 20 puta veću cijenu od one koju nama plate.

R

rosko

Guest
09.03.12 sam ja počeo pisat o crnom sljez,prije toga bio sam aktivniji na jednom drugom forumu 17 lis 2008 je bio tamo prvi moj post o tome .Ne ne smijem se ja ničijoj muci,naprotiv ne znam kako bi to nazvao.Pa u današnje vrijeme interneta i hrpe informacija tako nasjest od nekog prevaranta.

Taj prevarant je u biti u drugom planu.On je prevario jednom i drugi puta te ljude sigurno nece.Zato i pisemo na forumima o tome.Znaci,on je manje vazan.
Poanta je u neisplativosti posla...znaci POSLA...a ne zezancije na 100 m2...jer to nije posao...to je dzeparac.
Naravno da smo se informirali po internetu,ali nazalost puno je ljudi poput tebe koji iz podlosti (namjerne ili nenamjerne) idu u prilog feudalcima koji nas iskoristavaju.
Iskreno,da smo imali priliku u proslosti probati brati taj crni sljez,nikad nebi pristupili tom poslu.Znaci,jedno je teorija,a drugo praksa.I opet,cijena od 70 kuna je lihvarenje!

tonka

Član
Tu od
19 Sij 2011
Poruka
148
zeznuli se ili ne... poanta je da zelimo raditi - sto nam u ovoj :?:drzavi ne daju.
pokusajte se maknuti od Subana. mozda ce vam Jan ili Drazen htjet otkupiti vase suho cvijece...

G

GrofDracula

Guest
ja sam odlucio janu prodati, poslao mi je otkupni cjenik bilja čini mi se ozbiljniji a i cijena je nešto malo veća.
tako je tonka, želimo radit ali uvijek postoji "ali", premda smo mi znali u što ulazimo ali nismo znali koliki će prinos biti po sirovog cvijeta dnevno na recimo 100 m2, neki su naposali da u sezoni sa 100 m2 u idealnim uvjetima bude oko 50 kg suhog, e mislim da su sad idelani uvjeti, ima kiše vrijeme je ok ali sve mi smrdi da neće biti ni blizu tih "procjena" po onome koliko dosada ima za ubrati, daj bože da bude nitko sretniji

zvona

Aktivni član
Tu od
17 Pro 2006
Poruka
1,292
Sada bi uvjeti trebali biti i više no odlični,najbitnije ima vlage i to je dobro.No več sam upučivao u problem stvaranja tog sjemenjaka kojeg treba odstraniti odmah jer kasnije dolazi do problema oko prinosa a i više posla jer morate brat cvijet i kidat te sjemenjake.

G

GrofDracula

Guest
jasno ja kidam to dolje, dosta se počelo pojavljivat. evo jutros nisam brao tj ni sad jer je sve mokro još od kiše, pa popodne bude malo više za brat :)

tonka

Član
Tu od
19 Sij 2011
Poruka
148
nama su se na nevenima pojavili mali zeleni crvici koji jedu tučak. jucer smo ih prskali s otopinom koprive ( razrijedene ).
Ima li tko te male bestije - i kako ih se rijesavate?????

G

GrofDracula

Guest
probaj također sa otopinom od preslice ako ovo ne uspije.

ja imam svakakvih beštija, al crva fala bogu ne. imam bijelih pauka, nekih kukaca sa "dva" tijela, pčela da ne pričam al oni su najmanji problem, jedino još nisam naletio na zmiju :D

tonka

Član
Tu od
19 Sij 2011
Poruka
148
ha, ha.. sva sreca kaj su kod nas samo bjelouske...
koliko se cesto smije neven prskati otopinom koprive?

kako se radi otopina preslice?

Posljednje uređivanje:
A

Aubergine

Guest
Potvrđujem...nije isplativa ta priča sa sljezom, nema veze jel na 100 ili 1000 kvadrata (jer mogu ja odlučiti brati samo 50 kvadrata ako to poželim), satnica koju moraš odraditi da bi skupio zadovoljavajuću količinu je divovska. Brat ću da pokrijem troškove sjemena (koje mi je Franjo uvalio, jel) i to je otprilike to. Da sam nezaposlena, možda bih malo više ustrajala ali ovako, da nakon posla crnčim za cca 2 kune po satu - i nije mi neka sila.

Otkupna cijena je doista sramotno niska u odnosu na prodajnu i isključuje i svaku mogućnost da unajmiš nekoga da ti pomogne jer mu ne možeš platiti nekakvu normalnu nadnicu. Vjerujem da se zato poduzeća i odlučuju na kooperante jer su im troškovi niži nego da siju sljez na svoja cijenjena polja i plaćaju radnike da ga beru.

Jedno iskustvo više, ne znaš dok ne probaš a informacije na internetu su doista škrte i uglavnom se odnose na famozne svote koje bi mogao zaraditi (a ne piše koliko bi trebao raditi da toliko nabereš a to je 25 sati dnevno). Mislim da je ova tema trenutno najinformativniji resurs u vezi crnog sljeza pa se nadam da će poslužiti onima koje on zanima.

G

GrofDracula

Guest
u potpunosti se slazem, ja evo berem još samo za sebe i svoje potrebe, u 10 dana nisam sakupio 1,5 kg suhog sljeza a svaki dan po 4-5 sati rada nas dvoje, bas su jucer bili geodeti i sad ce izmjestat neki plinovod pa ce mozda ici preko sljeza daj boze nek ga gaze jer nazalost nesto tako lijepo kao sljez mi se zgadilo prebrzo. eto danas ga nisam brao, jucer brao 4 sata za možda 2 kg sirovog. promašena kultura, sreca da investicija nije velika ;)

R

rosko

Guest
Pozdrav razocarani uzgajivaci crnog sljeza...Mi danas nismo ni isli brati ne isplati se krepat za tu mizeriju od moguce zarade...Toliko smo razocarani da razmisljamo kako dic prasinu oko cijele ove obmane cija smo zrtva. Kazes Grofe da barem vratimo ulozeno, a sta je sa nasim radom i utrosenim vremenom? Zar je on bezvrijedan? Saznali smo da vecina bilja koje se uzgoji ili sakupi ide u izvoz i prodaje za veliki novac. Stvarno su napravili budale od nas..Tako se valjda svake godine nadju nove budale koje nasjednu na laprdanja o isplativosti uzgoja crnog sljeza. Nazalost ni trecina price nije istinita.:madmana:

R

rosko

Guest
Potvrđujem...nije isplativa ta priča sa sljezom, nema veze jel na 100 ili 1000 kvadrata (jer mogu ja odlučiti brati samo 50 kvadrata ako to poželim), satnica koju moraš odraditi da bi skupio zadovoljavajuću količinu je divovska. Brat ću da pokrijem troškove sjemena (koje mi je Franjo uvalio, jel) i to je otprilike to. Da sam nezaposlena, možda bih malo više ustrajala ali ovako, da nakon posla crnčim za cca 2 kune po satu - i nije mi neka sila.

Otkupna cijena je doista sramotno niska u odnosu na prodajnu i isključuje i svaku mogućnost da unajmiš nekoga da ti pomogne jer mu ne možeš platiti nekakvu normalnu nadnicu. Vjerujem da se zato poduzeća i odlučuju na kooperante jer su im troškovi niži nego da siju sljez na svoja cijenjena polja i plaćaju radnike da ga beru.

Jedno iskustvo više, ne znaš dok ne probaš a informacije na internetu su doista škrte i uglavnom se odnose na famozne svote koje bi mogao zaraditi (a ne piše koliko bi trebao raditi da toliko nabereš a to je 25 sati dnevno). Mislim da je ova tema trenutno najinformativniji resurs u vezi crnog sljeza pa se nadam da će poslužiti onima koje on zanima.

Upravo tako! zelja nam je upozoriti ljude da ne nasjedaju, pa neka si uvazeni otkupljivaci sami zasade crni sljez, nazalost ne radi se tu samo crnom sljezu, sve otkupne cijene ljekovitog bilja bilo samoniklog, bilo iz uzgoja su mizerne. Radi se o iskoristavanju ljudi i to marljivih koji pokusavaju na posten nacin zaradit novac. E pa sto se nas tice nece ici!:axe:

A

Aubergine

Guest
Uglavnom, crni sljez jest isplativ - ali za onoga koji mu daje dodatnu vrijednost tj. upakira / preradi , za proizvođača sirovina nikako. E sad,kad bi se ga dalo preraditi u nekakve proizvode tipa tonici, čajne mješavine itd., i plasirati, onda bi se definitivno moglo razgovarati o zaradi.

Sad svaki put kad idem u vikendicu moram gedati to ljubičasto s..... kak se njiše na vjetru, e kad ja uzmem kosu u ruke :evil:

R

rosko

Guest
Uglavnom, crni sljez jest isplativ - ali za onoga koji mu daje dodatnu vrijednost tj. upakira / preradi , za proizvođača sirovina nikako. E sad,kad bi se ga dalo preraditi u nekakve proizvode tipa tonici, čajne mješavine itd., i plasirati, onda bi se definitivno moglo razgovarati o zaradi.

Sad svaki put kad idem u vikendicu moram gedati to ljubičasto s..... kak se njiše na vjetru, e kad ja uzmem kosu u ruke :evil:

Nesumnjivo je isplativ za otkuplivace..Gledali smo cijenu crnog sljeza u pakiranju od 20 gr. Suban, cijena 30,00 kn. Nemam ja nista protiv neka oni rade svoj posao ali neka pritom ne zlorabe siromastvo u ovoj banana drzavi. neka informiraju potencijalne uzgajivace o stvarnim cinjenicama vezano na uzgoj i . Mi sve pokusali al nemoze ga jedna osoba u roku od osam sati nabrat nikako ni 10 kg. sirovog, sto je jedva kila suhog, Vec smo razmisljali da pokusamo sa usisivacem...:roll:

Najnoviji postovi

Na vrh