• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Otkup ljekovitog bilja

G

GrofDracula

Guest
ni ja ga ne berem, za sebe sam nabrao oko 1.5 kg suhoga, bit će za čaj a ostalo ovi fer otkupljivaci nece vidjeti od mene.
eto 10-ak dana rada po 4-5 sati za cca 100 kn, dan ispadne oko 10 kn i kad se podjeli na nas dvoje svakom 5 kn dnevno. da nije žalosno bilo bi smješno. eto nek sad pčele uživaju kad nemožemo mi.

evo vam i cjenik otkupa bilja pa pogledajte koje je to gulenje kože ljudi koji skupljaju recimo koprivu da prežive ili sično

CJENIK LJEKOVITOG BILJA
2O12. GODINA

Vrsta latinski naziv
Vrsta hrvatski naziv cijena
kn/kg Datum do kada se vrši otkup

Flos Malvae cvijet crnog sljeza 75,00 01.10.
“ Sambuci cvijet bazge 25,00 01.07.
“ Tiliae arg. cvijet bijele lipe 30,00 01.08.
“ Tiliae off. cvijet crne lipe 35,00 01.08.

Folia Althaeae list bijelog sljeza 14,00 01.10.
“ Betulae list breze 7,00 01.09.
“ Cydoniae list dunje 20,00 01.09.
“ Mori nigrae list crnog duda 9,00 01.09.
“ Pulmonariae list plućnjaka 11,00 01,10,
“ Rubi fruticosi list kupine 8,00 01.10.
“ Urticae list koprive 10,00 01.10.
“ Tiliae list crne lipe 8,00 01.09.

Herba Equiseti biljka preslice 7,00 01.10.
“ Epilobii biljka vrbolike 8,00 01.09.
“ Millefilii biljka stolisnika 7,00 01.10.
“ Urticae biljka koprive 6,00 01.10.

Radix Altheae korijen bijelog sljeza (kocka) 55,00 31.12.
“ Taraxaci korijen maslačka 25,00 01.12.

Cortex frangulae kora trušljike 7,00 01.09.

Stigmata maydis kukuruzna svila 7,00 01.12.

Napomena:
Sve ljekovito bilje mora biti suho, čisto, bez stranih primjesa i uredno zapakirano. Najmanja količina koja se otkupljuje je 5 kg izuzev cvijeta crnog sljeza, bazge i lipe (1 kg). Za količine bilja dopremljene u skladište Pitomača, a preko 200 kg dobivaju se troškovi prijevoza 0,20 kn/kg. Ljekovito bilje se otkupljuje dok se ne popune planirane količine, a najduže do datuma koji je naveden kod pojedinih vrsta.

a što se tiče da mi taj sljez upakiramo ili slično poteže pitanje koje kakve papirologije, tehničkih i sličnih uvjeta koji ti izbiju popriličnu svotu novaca samo da kreneš radit

R

rosko

Guest
svo pricate o sljezu...
jel ima netko tko je posadio neven???

Momentalno smo svi na sljezu...ali Tonka...nema isplativosti u branju i uzgoju ljekovitog bilja...bilo da je to neven,sljez,kopriva itd.Dokle god su ovakve cijene koje je Grof prezentirao u prethodnom postu.Zato i zelimo pisati po forumu o mafiji koja se razbahatila i unistava ljude koji samo zele raditi....stvoriti si neki poslic.I stalno cemo pisati....neka ljudi citaju!!!!

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,739
e vidite, zato ja ne radim ljekovito bilje dalje od prijesadnice...
ove gore navedene cijene bi bile fer za kilogram svježeg lista ili cvijeta a nikako za suho...ako je kila salate 3-5 kuna na veliko ove godine, i ako mladi grah kojeg dobar radnik može nabrati 10-13 kg na sat ide po 6 kn kao alva, i svatko ga hoće kupit i mladog i suhog, ljudi dajte se malko zbrojite...
uostalom i komuška od graha je ljekovita, pa ako baš zapinjete za to...ajde...

tonka

Član
Tu od
19 Sij 2011
Poruka
148
da, kad bi svi mi prestali saditi bilje... suban i kompanija ne bi imali od koga otkupljivati...pa bi podigli cijenu....
dok god ima nas koji sadimo za bagatelu... mafija ce zaradivati na nama...:scratch

G

GrofDracula

Guest
zato ja vise ne sadim bilje za nikoga, eventualno samo za svoje potrebe. ;)

šta je tu je, eto nadam se samo da nećete to šta ste pobrali prodat tim gulikožama

R

rosko

Guest
definitivno necemo prodat ni Subanu ni Spajderu. Pobrat cemo koliko mozemo pa cemo vidjet sta cemo s njim...al oni ga sigurno nece ni primirisat.

tonka

Član
Tu od
19 Sij 2011
Poruka
148
naseg nevena ima sve vise i vise...:partyman:
koju mrezu za susenje koristite???

G

GrofDracula

Guest
ja koristim onu zelenu, šta znaju ljudi sjenice ogradit njima, malo je gušća al funkcionira.

jesi zadovljna prinosom, koliko provedes u berbi i jel svaki dan beres?

tonka

Član
Tu od
19 Sij 2011
Poruka
148
mi smo prvo kupili ovu za zastitu od ptica...ali se pokazala kao jako nefunkcionalna ( prevelike rupe na mrezi).

Sada smo kupili istu zatku kakvu ti spominjes. danas je montiramo pa cemo vidjeti kak ce ici susenje.

Kolicina se svaki dan povecava. sada smo na cca 5 kg mokrog cvijeta dnevno.

G

GrofDracula

Guest
cijena je oko 22 kn za 1 kg suhog, koliko očekuješ po sadašnjem prinosu, dali ćeš biti u plusu tj isplatiti se?
nadam se da neces proci kao mi sa sljezom

tonka

Član
Tu od
19 Sij 2011
Poruka
148
po svim racunicama trebali bi proci u pozitivi.
tome se nadamo i zbog toga smo usli u to!!!

o tim detaljima mogu pisati za 2-3 tjedna kad vidimo jel ce kolicina ubranog cvijeta rasti ili ce ostati na ovoj kolicini

G

GrofDracula

Guest
sretno ;)

i ja sam ušao u sljez, po pisanju nekih ljudi (vjerojatno neki lobiji ili sam otkupljivaci) da se dobije u sezoni sa 100 m2 oko cca 50 kg suhog cvijeta što je naravno laž koju sam otkrio iz vlastitog iskustva hehe. no nećemo pesimizam :D

zvona

Aktivni član
Tu od
17 Pro 2006
Poruka
1,292
sretno ;)

i ja sam ušao u sljez, po pisanju nekih ljudi (vjerojatno neki lobiji ili sam otkupljivaci) da se dobije u sezoni sa 100 m2 oko cca 50 kg suhog cvijeta što je naravno laž koju sam otkrio iz vlastitog iskustva hehe. no nećemo pesimizam :D

Grofe 50kg suhog cvijeta na 100m2 nije laž,nego stvarnost.Ako sam ja prije par godina u suši bez navodnjavanja uspio to napraviti i ostvariti dobitak od nekih 2.000-2.500kn.Zašto bi bio problem ove godine u početku vegetacije ili navodnjavanjem.Još uvjek tvrdim nakon iskustva koje sam imao da bi ga i dalje imao kao kulturu samo da imam mjesto za sušenje.

G

GrofDracula

Guest
e pa vidiš kod mene nije tako, sa 400 m2 naberem oko 5 kg sirovog dnevno nek je i više pa ti sad računaj. i to sad kad ga ima jako puno da sa tih 400 m2 berem preko 6 sati dnevno.

zvona

Aktivni član
Tu od
17 Pro 2006
Poruka
1,292
Pa što vi mislite da svaki dan ima 10kg svježeg cvjeta,e da je tako svaki dan bilo bi fenomenalno.Bilo je ljudi dana da nije bilo max 2-3kg svježeg.Ne znam dali sam napisao gdje u temi da sljez ima vegetaciju i cvjeta do prvog mraza.Tako da je na 100m2 moguče ostvarenje navedenih 50kg suhoga.

G

GrofDracula

Guest
po nekom izračunu do sada, a mislim da je vrhunac količine cvijeta jer ga ima jako puno, ispadne da radim za 2-3 kn po satu, i sad bi mi trebali biti super zadovoljni. normalno da smo težili da uz posao kakav da god bude bude i neka jebena zarada na kraju sezone a ne da od 400 m2 dobijem 2-3 000 kuna. eto nek onda rosko kaže koliko on dobije po 100 m2 kad sam ja lud i vidim da se jednostavno ne isplati, da se isplati i ti bi ga sadio

G

GrofDracula

Guest
da samo cvijet, trebao bi se i korijen ali izgleda da ga ne otkupljuju ove godine, samo od bijelog sljeza

Najnoviji postovi

Na vrh