M
Milos c
Guest
i ovde je imao devet meseci..beba:smile:
[/IMG]
i ovde je imao devet meseci..beba:smile:
[/IMG]
ovde imao 3 meseca
ovde posmatra desavanja na ulici
Ne,nije stalno na lancu nocu je pusten da seta dvoristem koje je dosta veliko
a ne znam koliko kila ima trenutno jedno osamdesetak a u aprilu puni cetiri godine
Daj mi malo opiši osobine kakav je čuvar kak se odnosi prema životinjama a kak prema strancima koja su ti iskustva ...
Dobar je, dobar. Toga se i bojim da ne bih i ja bio u njegovom čoporu :icon_rolleyes:. Šalim se, ali treba mi jedan takav pas koji se ponaša zaštitnički prema svemu što je na njegovoj teritoriji.
boks nije preporucljiv,samo ti ime govori SARPLANINAC znaci pas prostora,najbolje ga drzati u dvoristu pustenog,e sada sa osm meseci je pravo vreme da ga dresiras samo moras biti uporan i bez upotrebe sile,moras ga nagraditi za svaku dobro odradjenu komandu..i polako,pocnes od osnovnog,dodji sedi k nozi..pa do toga da otvoris kapiju i da nikada ne izadje na ulicu..vazno je da ga naucis da ti prvi na kapiju izlazis a on da stane i ceka da ga ti pozoves..
U boksu bi ga držao kroz dan,a noču bi ga puštao van..Prvi korak koji moram napravit je da ogradim dvorište kako treba,jer sada kad ga puštam prvo je jedno vrijeme doma al onda otrči čim dalje može,naravno jer dvorište nije zatvoreno..
I mislim da imam sljedeči problem,imam 3 psa,2su na lancu a jedan nije i taj non stop trči okolo.Mislim da to ne utječe dobro na šarplaninca..
Jučer navečer čujem kako laje ko luda (ženka je šarplaninac) a bila je na lancu,siđem ja van do nje i imam kaj vidjet..Ovaj pas koji nije svezan se igra sa nekom lutalicom,a šarplaninac lud,skače,laje skoro strgao lanac,ništa pustio ja nju,zgrabila je tog lutalicu ovaj se nije ni snašao..
Danas sam primjetio neke probleme s psom..:=pa zato i sluzi da otera uljezahappy):
a ograda mora da bude minimum 1.25 metara bilo bi idealno 1.5..to je veliki pas i ako nije naucen da ne sme preskace ogradu prvom prilikom kad naidje neko ko ga nervira(ja to zovem los covek,psi nepogresivo to znaju) preskocice ogradu i bice belaja,dok ne ogradis kupi zicu desetku sto se koristi za gradnju kuce i napravi mu da seta..lanac ga nervira
provjeri je li mu nos suh?? ako je- onda ima i temperaturu...
jel se prije desilo da je koji put odbio hranu? (najeo se negdje po dvorištu ili sl.?)
dal si primjetio dal pije? ako ni ne pije- onda bris kod veterinara!
može biti i trovanje, razne upale, ako ima već krpelja-piroplazmoza... (uoči se po bijelom jeziku i bijelim kapcima iznutra),...
jel cijepljen od zaraznih psećih bolesti i koliko je star?
u svakom slučaju pas koji ne jede (ako nije sit) je hitna uzbuna...a ako ni ne pije...možda i prekasno...
Nista neobicno. Ja imam bijelog HO. Buco u Brodu ih ima nekolikohttp://www.dodaj.rs/f/2i/U5/UI1AZ5U/02032013836.jpg Zanimljivo bijeli pulini!