HO je svestraniji pas. Border je dosta opsesivan po pitanju upravljanja stadom. Pa bile to i kokoši. To mu je preokupacija i njegova manjkavost.
hm ...nebih rekao da mu je opsesija manjkavost dapace mislim da mu je bas to i vrlina-potpuno se predaje tomu sto radi i to radi temeljitije dosljednije od HO.
Stvar je zapravo u tome da se border da dosta bolje izdresirat i onda on radi "cuda"!!
HO je zapravo vise cuvar nego sakupljac ! Zna biti pre grub i zanese se te zna zivotinju i do krvi ugristi sto recimo border nece nikad!
Onda recimo border je zaista lako oduciti ako nesto krivo radi.Meni je moj u igri kao stenac potamanio pet mladih nesilica i sve ih lijepo slozio na kup jer tako to mora kod njega biti-na hrpi
:
Drugi put sam ga vrebao i kad je krenuo samo sam se dobro izgalamio i sa sibom po straznjici par puta-i nikad vise!!
Isto je krenuo i sa jaricama dok sam ih dopelao -male one mali on ali uhvatim ja njega kako on njih vuce za noge u stalu i opet malo vike i nikad poslije vise !!
HO se ne moze tako brzo a ponekad se uopce ne moze popraviti njegova narav-zna klati kokosi i da ga ubijes neces ga oduciti isto ko i rota!!
Ja sam imao HO i sad mi je zao za njim dok se ga sijetim te mislim da cu ga kad tad opet nabavit!!
Neznam da li su svi tako opiceni-moj je uzivao biti na kisi-dok je najbolje padalo on si je sjeo na sred dvora i kao uzivao u tome
giggle):