Pozdrav svima!
Apsolutno sam nova na forumu, nisam htjela gubiti vrijeme na predstavljanje za sada. To ću svakako učiniti kasnije i nadam se da nećete zamjeriti. Naime, imam ogroman problem pa trebam pomoć od svih Vas prisutnih ovdje!
Da krenem iz početka: Prije dva tjedna smo dobili na poklon tri mala janjića (sve je ispalo tako brzo i nenadano pa nismo bili adekvatno spremni), čovjek koji se inače bavi stočarstvom a naš je poznanik, samo ih je donio i pitao da li bi ih htjeli jer bi ih on udavio obzirom ih ima previše i mama ih je odbila (50kom viška
whew)
Eto pristali smo, imamo dosta prostora u kojem ih možemo držati. Stavili smo slamu na pod i oni su tamo bili od početka. Radi se o dvije ženke i ovniću, koji je došao šepav i vidno manji od njih dvije. Nismo mislili da je to problem. Hranili smo ih čistim, nerazrijeđenim domaćim kravljim mlijekom, uspjeli smo pronaći ženu koja prodaje i svaki drugi dan kupujemo od njih. Dakle, hranjenje na bočicu i sve je bilo super do prekjučer. Moram napomenuti da ovan nije baš bio zainteresiran za hranu, činilo mi se kao da ne zna cuclati, njih dvije su super bile. Ali nekako smo ga prisiljavali. Primjetila sam da teško hoda, vukao je prednju nogu (jednom smo ih pustili na travu). Drugo jutro smo ga pronašli mrtvog u štalici, to je bilo jučer ujutro. Užasno smo se osjećali. Pokopali smo ga. I jučer su ostalo dvije sasvim normalno jele i činile se zdravima. Do jutros, kada smo opet jednu od njih pronašli mrtvu.
Ja Vam ne mogu opisati koliko mi je žao, osjećamo se svi krivima jer ne znamo gdje smo pogriješili. U dva dana dvije životinje, pa to je za mene prestresno jer prvi put se susrećemo s uzgojem bilo koje vrste. Da li smo trebali davati vodu i sijeno uz mlijeko? ( Negdje sam pročitala da to nije potrebno do 3 tjedna starosti) Da nije šepavi ovan prenio neku bolest? Ostao je jedan, mali Garavi (tako ga zovem), bojim se da se njemu nešto ne dogodi.
Možete li mi dati ikakav savjet, preporuku bilo što samo da ga spasim??!!
Bila bih iznimno zahvalna
Pozdrav
Ena