L
lovac00
Guest
Kod moga brata se desilo nesto slicno, ovca povukla vime, normalno jela samo nismo primetili dali je bilo iscedka. Nakon tri dana osvanula je uginula, posto nismo primetili da je bolesna, otvorim je i pronadjem jagnje koje je pocelo da truli.Neznam dali postoje neki lekovi da se izazove pobacaj ali moje misljenje je da je bolje izgubiti jedno jagnje nego ovcu.
To zbilja dosta slično,vime povlači i po malo jede i ima iscjedak;a postoji injekcija za ubrzani porođaj,kaže dok da se nakon toga ojanji u roku 24 sata!artyman:
Ma sve je to počelo otprilike prije dva tjedna,dobila je mlijeko,počela je više ležati,sve više je mokrila kao blago napinjanje do umjereno.Pošto nije bilo janjenja pozvali smo vetrinara,a on kaže da još nije otvorena i da treba čekati!
Nakon toga prestala je jesti i sve više je ležala,ali nakon nekoliko dana počela nešto lagano jest i ne leži baš kao prije.Nakon toga pojavil se crveno-rozi iscjedak koji je sada žuto smeđi i da zauara.Danas je doc.rekao to što sam već napisao i to ti je to!
Šta da radim ako je torzija maternice,klanje zbog neke koristi definitivno otpada?
Moj savjet zakolji ovcu dok računaš carski rez i sve te inekcije od veterinara neče ti biti dosta pola stada ovako iskoristi šta se da.. neče se više ni ona mučiti a ni ti...
Brate mili da je zakoljem to nemogu pogotovo iz neke koristi,a žao mi je kaj se muči!:!:A za carski to znam neisplativo!:idea:
Pa i ovo ti je dosta ozbiljan posao to je dosta lijepi broj i koji zahtjeva dosta brige,a i faks!Samo ti završi faks a onda ovce!HVALA TI NA SVEMU!rayer:artyman:A nemam puno,42 ovce i nekih 20-ak janjadi trenutno.Imao bih više,ali ovakav faks traži svoje i ne mogu se upuštat u neki ozbiljan posao sa strane.
Posljednje uređivanje od moderatora: