davor22
Član
- Tu od
- 24 Lis 2009
- Poruka
- 699
sve ženke su ti u jednom janjenju?
kak misliš
sve ženke su ti u jednom janjenju?
ja imam plan da kad dosegnem 50 ženki da podijelim 25-25 i svesti im kočenje u 2 mj za svaku grupu, tako da mi se pokriva kroz godinu i da mogu u šusu prodati 10-15 kom podjednake kilaže-tu vidim neki malko veči novac u hrpi pa ga uložiti u nešto
imali koga od uzgajivaca romanovske na forumu,nije moguce da nema nikoga
a šta te mući oko tih ovaca
Mom bratu se juče ojagnjila ovca. Dva komada,jednog voli u pm. drugog ni da vidi.E tu nastupaju drastične mere,samo se nadam da ovaj forum ne čitaju članovi Društva za zaštitu životinja.
Postavim je pored ograde, jedan kanap oko vrata, drugi ispod stomaka, ima prostora da jede i pije ali nema leganja i kretanja.Oba jagnjeta sisaju nesmetano i ta "terapija" traje dva dana.Treći dan je oslobodim,ona ga prespava i kada "dodje sebi" prihvata jagnjad kao da ništa nije bilo.
Izgleda šašavo i malo je surovo,ali DELUJE!!!!!
htjeo bi da kupim nesto ovaca ili jagnjadi cistokrvne romanovske,jel mozda znas ti nekog dobrog uzgajivaca
nije navodno nego je tako-zaboravio sam puno i pravo ime za "slovenke"-to je čista mesna pasmina
nije navodno nego je tako-zaboravio sam puno i pravo ime za "slovenke"-to je čista mesna pasmina
Jezersko-solčavska pasmina ovaca.
počneš krajem 4mj. pa dok ne završiš