-jesu preživači ali puno lakše, brže i više iskoriste od šrotanog, postotci variraju a ovisno o mješavini šrota-savršenstvo bi bilo nešto tipa:45%kukuruz, 25%ječam, 20-23%zob a ostalo sojaod kuda si izvuko postotke iskoristivosti,malo su netočni:?
(ovce su preživači pa ga sami ištotaju dok preživaju)
-pa po tome bih moje sve pokrepale, moram priznati da smiješniju informaciju nisam pročitao:rolfer:-nemoj to uzimati k srcu ali fakat je smiješno:rolfer:, to se možda više odnosi na koze, ali kod ovaca možeš primjetiti da kad jedu šrot da se "tuše u njemu" to je zbog tog nosa ali isto tako ih promatraj da svaka ispuhuje nos, sorry moram se još malo smijati o zaštopanom nosu:rolfer::rolfer::rolfer:ako stalmo daješ ovcama šrot zaštopaju im se nosnice i imaju problema s disanjem,ja im dajem šrot samo jednom tjedno da im mogu pomješat kostovit,to je problem i kod janjaca ali njih i onako kolješ pa nema veze
znaci imam 30 glupih ovaca
Mom bratu se juče ojagnjila ovca. Dva komada,jednog voli u pm. drugog ni da vidi.E tu nastupaju drastične mere,samo se nadam da ovaj forum ne čitaju članovi Društva za zaštitu životinja.
Postavim je pored ograde, jedan kanap oko vrata, drugi ispod stomaka, ima prostora da jede i pije ali nema leganja i kretanja.Oba jagnjeta sisaju nesmetano i ta "terapija" traje dva dana.Treći dan je oslobodim,ona ga prespava i kada "dodje sebi" prihvata jagnjad kao da ništa nije bilo.
Izgleda šašavo i malo je surovo,ali DELUJE!!!!!
-jesu preživači ali puno lakše, brže i više iskoriste od šrotanog, postotci variraju a ovisno o mješavini šrota-savršenstvo bi bilo nešto tipa:45%kukuruz, 25%ječam, 20-23%zob a ostalo soja
-banalan primjer probavljivosti-pa zašto normalni ljudi imaju žlicu, vilicu i nož-ne zbog toga što ne bih mogli jesti zubima nego da npr. komad vratine s roštilja izrežu na manje komade radi lakše probave a ne iz bontona...jel ti jakše pojesti odojak na ražnju samo uz pomoč zuba ili s nožem i pomoću ruku..........sigurno si u životu jeo kuhanu ili pečenu kokuruzu pa si nakon nekog vremena išao(da izvineš) srati a u govancu kukuruz
-pa po tome bih moje sve pokrepale, moram priznati da smiješniju informaciju nisam pročitao:rolfer:-nemoj to uzimati k srcu ali fakat je smiješno:rolfer:, to se možda više odnosi na koze, ali kod ovaca možeš primjetiti da kad jedu šrot da se "tuše u njemu" to je zbog tog nosa ali isto tako ih promatraj da svaka ispuhuje nos, sorry moram se još malo smijati o zaštopanom nosu:rolfer::rolfer::rolfer:
jedino je malo problem kad se njih koti više u jednom tjednu,a ko zavraga tada imaju po 2 pa ko bi to povezo sve,ovce mi nisu kod kuce pa je zato malo problem,ali ostane jedno pa malo bolje napreduje
Nekada je i bolje jedno pa pravo,nego dva loša.
jel to dovoljno ili je to po tvojoj procjeni