Uglavnom je vrlo rijetko da ovca prihvati tuđe janje kao svoje. Uzmi janje i hrani ga na bočicu, ili drži ovcu dok janjac posisa i dobro. Dok ona bude jela, on će odostraga krasti, jer ga tako ovca ne može udariti. Samo trebat će vremena za to. I to kao što sam rekao nije prihvaćanje, nego samo snalažljivost janjeta.
Nisu bile puno na pasi svaki dan popodne do pol sata i stalno imaju sijena i kukuruz dobiju ujutro i navecer!!
Imam jedno pitanje danas popodne mi je uginuo mladi ovan starosti oko 10mj bio je na pasi i sve normalno i da bi ga kasnije stari naso mrtvog sta se moglo desit radi ceg a sve je bilo normalno!
Prvo moram poslat češljeve i noževe na oštrenje pa krećem. A za tvoj problem postoji vrlo lagano rješenje. Nađi neku plitku posudu, npr od sladoleda onu četvrtastu kutiju plastičnu. Napravi u njoj sapunice, znači topla voda i deterdžent za suđe. I dok hvataš drugu ovcu, ostaviš tih par minuta uronjenu mašinicu (samo češalj) i sa nje sve lagano se odmasti i odmah šišaj dalje....
Pa za janje, pogotovo ako je mlađe, je normalna temp. 38,5 čak do 40. Ako oni jedu, i živahni su nemaj brige. Zanima me samo kako si dosao do toga da im mjeriš temp. ako jedu i živahni su?