T
Tomyslav
Guest
Što je od papira potrebno za proizvodnju voćnih rakija i jel je dovoljno imati OPG ili...?
manja količina je 40-50 l rakije-ovisi o jačini u %,za veću količinu je potrebno trošarinsko skladište koje sagradiš ti,a ključeve ima carina,za sva pitanja odeš u carinsku ispostavu pa će ti sve rećiTo i mene interesira.
U savjetodavnoj su mi rekli da za male količine nije potrebna registracija (dobivanje markice) dok već za veće količine je potrebno. Sada, što su veće količine, možda će znati netko drugi..:scratch
manja količina je 40-50 l rakije-ovisi o jačini u %,za veću količinu je potrebno trošarinsko skladište koje sagradiš ti,a ključeve ima carina,za sva pitanja odeš u carinsku ispostavu pa će ti sve reći
manja količina je 40-50 l rakije-ovisi o jačini u %,za veću količinu je potrebno trošarinsko skladište koje sagradiš ti,a ključeve ima carina,za sva pitanja odeš u carinsku ispostavu pa će ti sve reći
A moze li si covjek napraviti kopiju kljuca prije predaje istih carini ? Jasis Evropu ja stvarno ne vidim potrebe da idemo u Evropu i tako oni hrle nama svako ljeto pa sta cemo mi tamo !
Što još osim tog skladišta se mora imati...sigurno moraju biti sanitarni uvjeti vezani uz destileriju i to...
Gdje to sve mogu saznati?
Nije tolika stvar u likerima...nego porijeklo alkohola?
Koja količina se smatra ozbiljnom? Odnosno od koje količine treba ovo sve prijavljivati? Od 50 litara nadalje?
Ako ja sada prodajem orahovac po recimo 70,00 kn litru a državi moram dati 60,00 kuna po litri koliko onda meni ostaje?? :shock:
Jer ako dignem na veću cijenu nitko mi ga neće htjeti kupiti.......osim ako nemam nekakve megalomanske količine od nekoliko stotina tisuća boca.......a to nitko ne moze imati osim ako imaš uhodan posao koji egzistira valjda iz prošlog stoljeća.....
Pa ako se prosvjeduje radi pšenice, mlijeka i kukuruza onda se može prosvjedovati i za sve ostalo...
Proizvodis 150L? Znas da 50L moze ispeci za osobne potrebe,sto oni smatraju da je dovoljno,a ja mislim takoder da je.
Ostatak litara je za prodaju?Ako je nesmije biti jer kako ces nesto proizvoditi ako nemas uvijete i dozvolu za to?Pogotovo jer je pitanje alkohola trosarina i slicno.
Nema mogucnosti da se ukine ta trosarina,ali ja vidim jedinu mogucnost smanjenja trosarine na domacu prooizvodnju na npr 30kn/l ap.alkohola-sa time bi se stimulirala proizvodnja i potrosnja.E sada ako oni nisu dovoljno sposobni da sami uvide da bi to bilo pozitivno..
Cjenjeni gledamo na stvar s razlicitih stanovista sto se ovoga tice. Prvo zasto nije moguce da se ukine trosarina , to jest koji je razlog bio da se uvodi uopce ? dali je mozda jedan od razloga to sto ce se manje proizvoditi domece zdravo a vise uvoziti evropski otpad a neko od ministara strpati kintu na racun u svici. Druga stvar je litraza zasto bi trebalo biti odredjeno tocno 50 litara, imas recimo deset stabala sljiva i iste nece svaku godinu roditi jednako ako ove godine imas koma za 50 litara do godine ces imati mozda za cetrdeset , u tom bi slucaju morao otici dokupiti sljiva ili ako imas za vise litara rakije dali ces visak prosuti na gnojiste ,sto bi bilo cisto unistavanje vrijednosti, neznam kako to zamisljaju nasi politicari ? Koji se u tu problematiku razumiju samo kao konzumenti ! I na kraju sta se podrazumjeva za osobne potrebe, dali za domacinstvo ili po osobi, recimo nekome ko jednom tjedno ima posjetu prijatelja koji vole dobru kapljicu pedeset litara je premalo takav bi morao dobrano dokupiti industrijskog sranja da ne ostane suha grla .