Eh dragi moj,a šta se čudiš.Nije ti to ništa novoga - isto sranje na ovaj ili onaj način.Evo se sjećam,ima dosta godina,mandat prije ovoga i nešt uz to,bilo s.,da ne ponavljam stalno sranje, sranje, sa uvozom papadajza i paprike iz Hercegovine i bogtepitaj odakle na crno, u početku,i kroz cijelu udarnu sezonu kod nas.Vukli su se šleperi i šleperi robe iz cijele istočne Evrope. Cijene su odmah drastično pale,i ni po mizeriji se nije moglo prodavati.Godinama se ponavljalo isto,jedne godine se čak dolje kod Metkovića granica blokirala - ljudi su si dali truda i par dana i noći sjedili kod granice i brojili šlepere povrća koji su samo na taj prijelaz kroz noć prošli.Bilo je čak i organizirano zatvaranje granice tamo.I vuklo se to tako iz sezone u sezonu,svi smo znali šta će se događati u jeku najjače potražnje,povrćarska Zajednica udruga je svaki čas imala sastanke sa ministrom poljoprivrede,lijepe su se riječi obečavale,i uvijek su se obečanja ispunjavala - na kraju sezone - kada je vani udarna sezona prošla ,ili su cijene kod nas toliko pale da je uvoz bio neisplativ.
E,onda je jedan dan na tržnicu došla jedna osoba i počeli smo pričati o problemima.Pogledao me čovjek dok sam mu ispričala šta se događa i rekao - evo ćemo nešto napraviti -isprva sam mislila da blefira,pravi se važan,ali dok me nazvao sutradan i rekao da je kod tadašnje podpresjednice vlade ,gospođe Adlešić ugovorio sastanak u njenom saborskom uredu,dao mi termin,na brzinu smo se skupili i otišli k njoj.Nisam niti sama mogla vjerovati.Rekla ona,ona osobno nemože ništa u vezi toga,ali bude ona preko Hebranga dogovorila sastanak sa ministrom poljoprivrede,načelnikom,ili ravnateljem - više neznam kak se ta velebna funkcija zove - Carinske uprave,Policijske uprave naše lijepe domovine,i još je netko bio,ne mogu se sjetiti,i da će nam javiti termin sastanka. A mi se neka pripremimo i iznesemo problem.Hm.Došli smo mi na sastanak,bio je to sastanak za pamtiti,dvadesetak novinara je bilo,bili mi povrćari iz većine udruga Zajednice udruge,i krumpiraši,padala su pitanja,odgovaralo se na sve strane,i onda na kraju zaključak - gospodin,ebalo ga da ga ebalo -načelnik Carinske uprave je iznio strategiju kontrole granice,i svečano pred novinarima - a ovi su brižno zapisivali svaku njegovu riječ -izjavio - e,sada će on osobno stvar uzeti u svoje ruke,a pomoći će mu,evo su već dogovorili,ravnatelj Policijske uprave - imati će odličnu suradnju,i možemo mirne duše kući - već od sutra nijedan ilegalni šeper u Hrvatsku neće ući.Koje je to slikane bilo - bljeskalice su bljeskale ko u novogodišnjoj noći rakete.I u dnevniku smo bili,ha?
Dvije godine nakon sastanka je dotični gospodin - načelnik ili ravnatelj ,koji je već vrag bio,Carinske uprave Hrvatske završio iza rešetaka.Optužba -dokazanih 120 šlepera koji su na crno hrvatsku granicu prešli a za koe je on osobno uzeo pare. Organizirao i naplatio. A koliko je nedokazanih bilo -ej čovječe.
Tako da se nemaš čemu čuditi - bilo,nebilo,jedno sranje samo mijenja drugo.I to je t
trcana fraza - na zapadu ništa novo.