• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Paprika

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Stavi slike da je vidimo.

Evo moje od neki dan -

Sađena oko prvog šestog, iz kontejnera sedamdeset i sto četiri, čak jedan mačli dio i dvijesto devet.

temptation

Aktivni član
Tu od
20 Ruj 2010
Poruka
1,250
Ma to ti je onda to - fitoftora. Sada vidim da si ti iz Dubrovnika, tamo je vruće, zemlja se ugrije, ti je zaliješ pa je vlažna i javi se fitoftora stabljike u razini zemlje.
Pogledala sam aktivnu tvar Eliosa - to je zapravo Ridomil, i napravio si ono što je trebalo - ne znam koju si količinu Ridomila (Eliosa stavio - mislim da je on čak jači u metalaksilu od Ridomila - vidim da ga ima osam posto, a ne sjećam se da je koji Ridomil jači od šest posto, možda se varam, ali mislim da je tako), ja sam znala frknuti zemljišno kilu na sedamsto kvadrata. Odradi i folijarnu sa Eliosom, možeš i malo Quadrisa dodati, i to je to. Ne zalijevaj preko dana, ako se sve ne smiri, onda nemoj niti ujutro, nego kasno navečer, da se vlaga do jutra rasporedi zemljišno i smanji u zoni razine sa uzemljenim dijelom stabljike.

I ja imam Kaptur u plasteniku, ima nešto krepanih biljaka, desetak, na kraju gdje je vlažnost zbog pojačanog pritiska u cijevima veća. Izgleda da je on malo osjetljiviji na zemljišnu fitoftoru od drugih paprika. Isto sam posadila jedno tri tisuće. I dvijesto - tristo......
Ja sam imao svake godine takvih problema,ove godine mi niti jedna paprika nije riknula,osim dva komada kaj su potrgali cucak i mačak kad su se lovili po plasteniku...
Sve plastenike sam izoral na dubinu od 30cm i sav višak vode nakon zaljevanja više ne ostaje u zoni korijena,već odlazi dublje i nema problema sa truleži...
i.imgur.com/j4WoesV.jpg
http://i.imgur.com/SNYhAt9.jpg

Počeli smo brati baburu:
http://i.imgur.com/bWHLlFG.jpg
http://i.imgur.com/9iZMIKN.jpg
A roga će za dva tjedna...
http://i.imgur.com/gvZbluW.jpg

klint1

Član
Tu od
17 Lip 2015
Poruka
57
Molio bih znalce u proizvodnji vanjske paprike(roge,ajvarice)za pomoć.Kako se boriti protiv antraknoze paprike.Još nevidim zaraženog ploda ali poslje ovih najavljenih kiša oćekujem i to.Pa me zanima koim sredstvima ići s obzirom da uskoro krece i berba.

laca022

Član
Tu od
5 Ožu 2015
Poruka
418
dobro vece,moram se pohvaliti da sam prvu turu crvene paprike prodao prosle sedmice
:icon_super:

Kakva je cena kod vas ja sutra hocu da berem samo poneka mi je crvena i hocu da poskidam opecene, imacu oko 3 tone

Tu od
23 Pro 2014
Poruka
317
@temptation
Kakvi su ovo datumi? :)
Poceli si brati baburu? Je li to neka koju planiras da beres do zime?
Zasad ti je savrseno uredan, kako vidim vezes jednom spagom u raslje paprike i imas oslonce sa strana? Koji hibrid je u pitanju?

Posljednje uređivanje:

DUJLABL

Član
Tu od
25 Svi 2015
Poruka
42
Kakva je cena kod vas ja sutra hocu da berem samo poneka mi je crvena i hocu da poskidam opecene, imacu oko 3 tone

pa ja nemam toliko puno paprike a prodavao sam je kod kuce za 2km

temptation

Aktivni član
Tu od
20 Ruj 2010
Poruka
1,250
@temptation
Kakvi su ovo datumi? :)
Poceli si brati baburu? Je li to neka koju planiras da beres do zime?
Zasad ti je savrseno uredan, kako vidim vezes jednom spagom u raslje paprike i imas oslonce sa strana? Koji hibrid je u pitanju?
Paprika babura je sađena 02.07.,nakon što sam završio sa berbom krastavaca,a rogu sam sadio još kasnije,jer mi nisu bili gotovi plastenici...malo se zakompliciralo sa papirologijom,kao i obično kod nas...
Ova babura je Vedre naravi...brati ću ju dok ne dođe vrijeme sijanja špinata,matovilca,rotkvice,sadnje zimske salate,radiča,peršina i celera...

Tu od
23 Pro 2014
Poruka
317
@temptation
Jesi li ranije radio ranije na taj nacin? Ima li racunice da se posadi tada? Iskreno, meni djeluje jako pametan potez, jer je jeftina proizvodnja rasada, a sa druge strane dobije se ekstra roba u vrijeme kada je to tesko postici sadnjom za ranu proizvodnju. Npr. meni Blondy vec sada nije vise to to, plodovi nekako gube onaj svoj mocni izgled i velicinu.

temptation

Aktivni član
Tu od
20 Ruj 2010
Poruka
1,250
Ja to radim zato,jer mi jedino paprika i patliđan stigne dozoriti nakon što poberemo paradajz i krastavac...paradajz za kasnu jesen treba intenzivno grijanje,inače će ga srediti boleštine ili bijele mušice...
Lakše je prodati vrhunsku papriku,jer ima tih 10% kupaca koji takvu robu traže i spremni su ju platit,jeftinu i lošu papriku mogu kupiti gdje god požele...

laca022

Član
Tu od
5 Ožu 2015
Poruka
418
Par paprika i nas gusti sklop :))))

windows screen capture

screen capture windows 7

img hosting

free pic

Paprika od mog semena.Ove tri gore imaju od 380g-410g.Ukupno 21paprika 7kg.

jpg images

how to do a screenshot on a pc

how do i print screen

upload a gif

pa ja nemam toliko puno paprike a prodavao sam je kod kuce za 2km

2Km to je 1euro a to je oko 120dinara to kod nas niko nece platiti kod nas je oko 0,60eura zato sto kod nas ima mnogo vise paprike.Malo sam istrazivao nasao sam da u Srbiji 3 sela sa najvecom proizvodnjom rade vise paprike nego Hr i BiH zajedno zato je kod nas cena zbog velike ponude niska u Hr ne mozemo da izvozimo ja licno vecinu paprike prodam u Bosnu.

Posljednje uređivanje od moderatora:

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Krasna ti je paprika, vadi sjeme i šalji..
Pa da vidimo hoće li i kod nas takva biti.

laca022

Član
Tu od
5 Ožu 2015
Poruka
418
Jo za dve nedelje idem u Hr da zovem rodbinu na svadbu pa cu ti poslati iz Hr zprosle godine vecinu semena su mi vratili skoro sve sto sam slao postom.Zasluzila si :icon_razz:Nadam se da ce kod tebe biti jos bolja.

Posljednje uređivanje od moderatora:

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
U Tommy-u jučer bila rog paprika 27 kuna za kilu...
Mislim da ja svoju ne dam ispod četrdeset...

laca022

Član
Tu od
5 Ožu 2015
Poruka
418
To je oko 4eura ,kavog je ta ukusa da mi je znati.Meni malo pre bili bosanci iz brckog uzimace svaki dan 25tona po ceni 0,50-0,60eura sto je korektna cena

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Naravno,kad je stara i gubava,nema smisla punit ju... :) Ja se šalim za 40 kn,ali ako ovi drapaju 27kn,onda za pravu domaću 40 nije ni puno. Kad bih svoju prodao po toj cijeni,2 godine ne bih radio ništa.

Najnoviji postovi

Na vrh