• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Paprika

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Stavi slike da je vidimo.

Evo moje od neki dan -

Sađena oko prvog šestog, iz kontejnera sedamdeset i sto četiri, čak jedan mačli dio i dvijesto devet.

temptation

Aktivni član
Tu od
20 Ruj 2010
Poruka
1,250
Ma to ti je onda to - fitoftora. Sada vidim da si ti iz Dubrovnika, tamo je vruće, zemlja se ugrije, ti je zaliješ pa je vlažna i javi se fitoftora stabljike u razini zemlje.
Pogledala sam aktivnu tvar Eliosa - to je zapravo Ridomil, i napravio si ono što je trebalo - ne znam koju si količinu Ridomila (Eliosa stavio - mislim da je on čak jači u metalaksilu od Ridomila - vidim da ga ima osam posto, a ne sjećam se da je koji Ridomil jači od šest posto, možda se varam, ali mislim da je tako), ja sam znala frknuti zemljišno kilu na sedamsto kvadrata. Odradi i folijarnu sa Eliosom, možeš i malo Quadrisa dodati, i to je to. Ne zalijevaj preko dana, ako se sve ne smiri, onda nemoj niti ujutro, nego kasno navečer, da se vlaga do jutra rasporedi zemljišno i smanji u zoni razine sa uzemljenim dijelom stabljike.

I ja imam Kaptur u plasteniku, ima nešto krepanih biljaka, desetak, na kraju gdje je vlažnost zbog pojačanog pritiska u cijevima veća. Izgleda da je on malo osjetljiviji na zemljišnu fitoftoru od drugih paprika. Isto sam posadila jedno tri tisuće. I dvijesto - tristo......
Ja sam imao svake godine takvih problema,ove godine mi niti jedna paprika nije riknula,osim dva komada kaj su potrgali cucak i mačak kad su se lovili po plasteniku...
Sve plastenike sam izoral na dubinu od 30cm i sav višak vode nakon zaljevanja više ne ostaje u zoni korijena,već odlazi dublje i nema problema sa truleži...
i.imgur.com/j4WoesV.jpg
http://i.imgur.com/SNYhAt9.jpg

Počeli smo brati baburu:
http://i.imgur.com/bWHLlFG.jpg
http://i.imgur.com/9iZMIKN.jpg
A roga će za dva tjedna...
http://i.imgur.com/gvZbluW.jpg

klint1

Član
Tu od
17 Lip 2015
Poruka
57
Molio bih znalce u proizvodnji vanjske paprike(roge,ajvarice)za pomoć.Kako se boriti protiv antraknoze paprike.Još nevidim zaraženog ploda ali poslje ovih najavljenih kiša oćekujem i to.Pa me zanima koim sredstvima ići s obzirom da uskoro krece i berba.

laca022

Član
Tu od
5 Ožu 2015
Poruka
418
dobro vece,moram se pohvaliti da sam prvu turu crvene paprike prodao prosle sedmice
:icon_super:

Kakva je cena kod vas ja sutra hocu da berem samo poneka mi je crvena i hocu da poskidam opecene, imacu oko 3 tone

Tu od
23 Pro 2014
Poruka
317
@temptation
Kakvi su ovo datumi? :)
Poceli si brati baburu? Je li to neka koju planiras da beres do zime?
Zasad ti je savrseno uredan, kako vidim vezes jednom spagom u raslje paprike i imas oslonce sa strana? Koji hibrid je u pitanju?

Posljednje uređivanje:

DUJLABL

Član
Tu od
25 Svi 2015
Poruka
42
Kakva je cena kod vas ja sutra hocu da berem samo poneka mi je crvena i hocu da poskidam opecene, imacu oko 3 tone

pa ja nemam toliko puno paprike a prodavao sam je kod kuce za 2km

temptation

Aktivni član
Tu od
20 Ruj 2010
Poruka
1,250
@temptation
Kakvi su ovo datumi? :)
Poceli si brati baburu? Je li to neka koju planiras da beres do zime?
Zasad ti je savrseno uredan, kako vidim vezes jednom spagom u raslje paprike i imas oslonce sa strana? Koji hibrid je u pitanju?
Paprika babura je sađena 02.07.,nakon što sam završio sa berbom krastavaca,a rogu sam sadio još kasnije,jer mi nisu bili gotovi plastenici...malo se zakompliciralo sa papirologijom,kao i obično kod nas...
Ova babura je Vedre naravi...brati ću ju dok ne dođe vrijeme sijanja špinata,matovilca,rotkvice,sadnje zimske salate,radiča,peršina i celera...

Tu od
23 Pro 2014
Poruka
317
@temptation
Jesi li ranije radio ranije na taj nacin? Ima li racunice da se posadi tada? Iskreno, meni djeluje jako pametan potez, jer je jeftina proizvodnja rasada, a sa druge strane dobije se ekstra roba u vrijeme kada je to tesko postici sadnjom za ranu proizvodnju. Npr. meni Blondy vec sada nije vise to to, plodovi nekako gube onaj svoj mocni izgled i velicinu.

temptation

Aktivni član
Tu od
20 Ruj 2010
Poruka
1,250
Ja to radim zato,jer mi jedino paprika i patliđan stigne dozoriti nakon što poberemo paradajz i krastavac...paradajz za kasnu jesen treba intenzivno grijanje,inače će ga srediti boleštine ili bijele mušice...
Lakše je prodati vrhunsku papriku,jer ima tih 10% kupaca koji takvu robu traže i spremni su ju platit,jeftinu i lošu papriku mogu kupiti gdje god požele...

laca022

Član
Tu od
5 Ožu 2015
Poruka
418
Par paprika i nas gusti sklop :))))

windows screen capture

screen capture windows 7

img hosting

free pic

Paprika od mog semena.Ove tri gore imaju od 380g-410g.Ukupno 21paprika 7kg.

jpg images

how to do a screenshot on a pc

how do i print screen

upload a gif

pa ja nemam toliko puno paprike a prodavao sam je kod kuce za 2km

2Km to je 1euro a to je oko 120dinara to kod nas niko nece platiti kod nas je oko 0,60eura zato sto kod nas ima mnogo vise paprike.Malo sam istrazivao nasao sam da u Srbiji 3 sela sa najvecom proizvodnjom rade vise paprike nego Hr i BiH zajedno zato je kod nas cena zbog velike ponude niska u Hr ne mozemo da izvozimo ja licno vecinu paprike prodam u Bosnu.

Posljednje uređivanje od moderatora:

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Krasna ti je paprika, vadi sjeme i šalji..
Pa da vidimo hoće li i kod nas takva biti.

laca022

Član
Tu od
5 Ožu 2015
Poruka
418
Jo za dve nedelje idem u Hr da zovem rodbinu na svadbu pa cu ti poslati iz Hr zprosle godine vecinu semena su mi vratili skoro sve sto sam slao postom.Zasluzila si :icon_razz:Nadam se da ce kod tebe biti jos bolja.

Posljednje uređivanje od moderatora:

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
U Tommy-u jučer bila rog paprika 27 kuna za kilu...
Mislim da ja svoju ne dam ispod četrdeset...

laca022

Član
Tu od
5 Ožu 2015
Poruka
418
To je oko 4eura ,kavog je ta ukusa da mi je znati.Meni malo pre bili bosanci iz brckog uzimace svaki dan 25tona po ceni 0,50-0,60eura sto je korektna cena

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Naravno,kad je stara i gubava,nema smisla punit ju... :) Ja se šalim za 40 kn,ali ako ovi drapaju 27kn,onda za pravu domaću 40 nije ni puno. Kad bih svoju prodao po toj cijeni,2 godine ne bih radio ništa.

Na vrh