Ma to ti je onda to - fitoftora. Sada vidim da si ti iz Dubrovnika, tamo je vruće, zemlja se ugrije, ti je zaliješ pa je vlažna i javi se fitoftora stabljike u razini zemlje.
Pogledala sam aktivnu tvar Eliosa - to je zapravo Ridomil, i napravio si ono što je trebalo - ne znam koju si količinu Ridomila (Eliosa stavio - mislim da je on čak jači u metalaksilu od Ridomila - vidim da ga ima osam posto, a ne sjećam se da je koji Ridomil jači od šest posto, možda se varam, ali mislim da je tako), ja sam znala frknuti zemljišno kilu na sedamsto kvadrata. Odradi i folijarnu sa Eliosom, možeš i malo Quadrisa dodati, i to je to. Ne zalijevaj preko dana, ako se sve ne smiri, onda nemoj niti ujutro, nego kasno navečer, da se vlaga do jutra rasporedi zemljišno i smanji u zoni razine sa uzemljenim dijelom stabljike.
I ja imam Kaptur u plasteniku, ima nešto krepanih biljaka, desetak, na kraju gdje je vlažnost zbog pojačanog pritiska u cijevima veća. Izgleda da je on malo osjetljiviji na zemljišnu fitoftoru od drugih paprika. Isto sam posadila jedno tri tisuće. I dvijesto - tristo......