Bilo je nešto se pričalo da je Menta dobila neku zamjenu, da će navodno ovu staru povući iz distribucije i zamijeniti je tom drugom, ali ja ništa o tome ne znam. Znam da je bilo nekih problema, čupali su se cijeli plastenici prošle godine, neka nova bolest - eh, kad bih sada znala o čemu se radi, ali jako invazivna - liči na virozu vizuelno - vidjela sam je kod znanice - ali nisam sigurna jer niti ona nije znala o čemu se radi iako su došli iz sjemenske kuće uzeti uzorak i dali na ispitivanje. Uglavnom, sad, jel ko što velim virusno ili bakterijsko, prenosi se insektima, a to je u paprici sa tripsima i grinjama u zum momentu - biljke se počnu u vršnim listovima kovrčati, deformirati i u malo vremena ode cijeli plastenik.
Ta bi druga kao trebala biti rezistentna na to - ako sam ja to dobro skontala i povezala, i imao ju je Kadmo u distribuciji proljetos, ali sam ja zakasnila bila te je nisam dobila.
Ima li tko da ju je sadio, kakvi su rezultati bili, i kakva je po habitusu - ima li odstupanja - zapravo me najviše zanima ima li ta nova kraće internodije jer mene Menta izluđuje već godinama i uvijek velim da je više neću saditi.