• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Paprika

Tu od
23 Pro 2014
Poruka
317
@johabica
I meni je ovo prvi i poslednji put da ga radim za prodaju. Mozda uradim za svoje potrebe, ali generalno crvenu papriku vise ne zelim radim u plasteniku za prodaju. Zuta je svjet izmislila za nju. Cijena zute je trenutno daleko veca..
 

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Ma nije meni zbog cijene, meni je totalno podivljala, izdužila se, nism je mogla brati, ako ne odem za Božić na ispovjed provesti ću tri tisuće godina u Čistilištu prije nego u Raj uđem koliko sam joj mater spominjala i onoga što je selekcionira,, a mislim da i u paklu trljaju ruke zadovoljno i čekaju moj dolazak. :mur:
 

klint1

Član
Tu od
17 Lip 2015
Poruka
57
Gdje se može kupiti sjeme Majkovacke p p,i trebao bih i sjeme ajvarice ili bar preporuku od dobrog znalca o ajvarici koji sortu ili hibrid sadit na otvoreno polje?
 

soony-69

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
861
Zanima me da li ste svi koji ste dogovarali sjeme sa @laca022 , idobili sjeme njegove ajvarice. Ja sam nešto dogovorio, prije mjesec i po je rekao da šalje i od tada više ništa.
 

brle7

Član
Tu od
22 Tra 2011
Poruka
92
Ni meni nije poslano sjeme a dogovorili smo.....laca ako imaš još sjemena pošalji bit će ti plačeno 100%...ako se bojiš za plačanje...lp
 

klint1

Član
Tu od
17 Lip 2015
Poruka
57
Majkovačka paprika? Gdje je nabaviti?








Pisati malim slovima, molim.
 
Posljednje uređivanje od moderatora:

Miladin

Dobro znana faca
Tu od
7 Sij 2011
Poruka
1,264
Dali je neko radio papriku Blanchita Enza Zaden
BLANCHINA F1
• Najnoviji rani hibrid mliječno-bijele paprike babure s iznimno
kvalitetnim plodovima.
• Plodovi su pravilnog oblika, jako debelog mesa (85-90mm, težina
180-200 g.), nešto manji od Vedrane, ali ne i lakši.
• Radi svoje „sjajno-žute“ boje ovaj hibrid je u kratko vrijeme
osigurao svoje mjesto kod proizvođača koji su specijalizirani za
maloprodaju na tržnicama.
• Pogodna je za uzgoj u zaštićenim prostorima i na otvorenom radi
kompaktnog rasta.
Otpornost: HR: TM 2 IR: TSWV
 

Sandi89

Novi član
Tu od
11 Pro 2015
Poruka
2
Radio sam tu papriku i zadovoljan sam. Sadio sam je u plasteniku za najraniji termin tako da u plasteniku ne dobije toliko mlječnu boju nego ostaje ljepo žuta, jer znamo da bijela paprika teško prolazi..poprilično je manja od vedrane ali je teška i kako i piše najpogodnija je za prodaju na malo jer nije velika i odlična je za punjenje.
 

laca022

Član
Tu od
5 Ožu 2015
Poruka
418
Veliki pozdrav svima.Nije me dugo bilo pravio sam svadbu,krstio sina,bio na odmoru :)
Svi koji su platili seme dobiće ga sigurno,nekima u Hr,Bih i Slo stigne za nedelju dana a od nekih mi stalno vraćaju koverte jer provale da je seme unutra.Semena ima još ali moram da prvo ispostujem one ljude koji su već poslali novac kada mi svi potvrde da su primili seme nastavljam sa slanjem novog semena. Svi će biti ispostovani
 

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Bilo je nešto se pričalo da je Menta dobila neku zamjenu, da će navodno ovu staru povući iz distribucije i zamijeniti je tom drugom, ali ja ništa o tome ne znam. Znam da je bilo nekih problema, čupali su se cijeli plastenici prošle godine, neka nova bolest - eh, kad bih sada znala o čemu se radi, ali jako invazivna - liči na virozu vizuelno - vidjela sam je kod znanice - ali nisam sigurna jer niti ona nije znala o čemu se radi iako su došli iz sjemenske kuće uzeti uzorak i dali na ispitivanje. Uglavnom, sad, jel ko što velim virusno ili bakterijsko, prenosi se insektima, a to je u paprici sa tripsima i grinjama u zum momentu - biljke se počnu u vršnim listovima kovrčati, deformirati i u malo vremena ode cijeli plastenik.
Ta bi druga kao trebala biti rezistentna na to - ako sam ja to dobro skontala i povezala, i imao ju je Kadmo u distribuciji proljetos, ali sam ja zakasnila bila te je nisam dobila.
Ima li tko da ju je sadio, kakvi su rezultati bili, i kakva je po habitusu - ima li odstupanja - zapravo me najviše zanima ima li ta nova kraće internodije jer mene Menta izluđuje već godinama i uvijek velim da je više neću saditi.
 

temptation

Aktivni član
Tu od
20 Ruj 2010
Poruka
1,250
zapravo me najviše zanima ima li ta nova kraće internodije jer mene Menta izluđuje već godinama i uvijek velim da je više neću saditi.
Mene sve paprike izluđuju...one su poput žena,izluđuju te,a bez njih ne možeš...
 

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Ima ja za tebe gljive - ak bu bolilo, samo jednom bu bolilo.....:(giggle)::(giggle)::(giggle):



Jesmo šta nabavili sjemena?

Ja sam ove godine inertna i nemarna - još ništa namam doma.
 

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,674
...a di je polovica veljače...da sutra krenem pješice stigao bi obić sve dućane u...Sloveniji...:eek::
 

Najnoviji postovi

Na vrh