Baciš 100kg pepela na 1000m2 i to je to...gnojidbom sa stajnjakom ćeš si samo stvoriti probleme i nakalemiti viruse i bakterije u zemlju...zaštita svakako sa fungicidom koji nije na bakrenoj bazi,zbog usporavanja rasta...
A gle,možeš ti baciti kaj god hoćeš...ja sam samo napisao što je najkorisnije i najjeftinije za ufrezati u zemlju...ima ljudi koji misle da će im od stajnjaka punog antibiotika,hormona,virusa i bakterija biljke bolje rasti...ja nikakvu osnovnu gnojidbu koju kod nas preporuča "struka" ne koristim već dobrih 10-tak godina...ti to mene zezaš. da bacim 100 kila pepela umjesto 100 kila nekog mješanca i to je to? i šta je s onim silnim preporukama da nema ništa bez dobre gnojidbe sa stajnjakom?
View attachment 14717
View attachment 14718 Paprika slonovo uho Mislim da će bit na 5 kvadrata
10tis čupanica
Ti bas hoćeš gustu pspriku12tis sam posijao na 5kvadrata... lacca valja li ovciji gnjoj za papriku
Ja ne znam koji ph zemlje ti imaš,u pepelu ima najviše kalcija i može ti zemljište postati lužnato,a na takvom paprika ne raste,već crni i stoji na mjestu...što će ti dušik u paprici,pa nije to lisnato povrće?znači ako bacim na hektar zemlje gdje mislim saditi papriku dovoljno pepela neću morati baciti nikakvo umjetno gnojivo osim dušika?? odnosno 1000 pepela i to mjenja 500 kg umjetnog odnosno potrebna hranjiva za papriku. naravno ostala vodotopiva koja idu nakon toga su potrebna.
Ja ne znam koji ph zemlje ti imaš,u pepelu ima najviše kalcija i može ti zemljište postati lužnato,a na takvom paprika ne raste,već crni i stoji na mjestu...što će ti dušik u paprici,pa nije to lisnato povrće?