SanjaLucija
Aktivni član
- Tu od
- 20 Lis 2015
- Poruka
- 289
Jedno općenito pitanje. Znam da se NPK stavlja u zemlju, ali smije sli se NPK gnojivo staviti malo uz biljku kao npr. KAN, ono 10-tak zrnaca da malo da snage biljci?
Jedno općenito pitanje. Znam da se NPK stavlja u zemlju, ali smije sli se NPK gnojivo staviti malo uz biljku kao npr. KAN, ono 10-tak zrnaca da malo da snage biljci?
U pravu si seme kada se izvadi iz paprike ono koje je dobro naliveno i koje je kvalitetno ono potone a ono što nevolja ono pliva i to je to.Posle 6-7 meseci i kvalitetno seme se osuši i pliva tako da test nije merodavan.Seme se pere kada se izvadi iz paprike, zatim se susi i pakuje. Sada je seme suvo i mislim da takav test nije merodavan
Послато са U8815 користећи Тапаток 2
@ sanjalucija
Moze ali neces imati znacajan efekat. Iz obicnog NPK odmah je dostupan samo N, dok P i K moraju proci neku vrstu transformacije da bi bili dostupni biljci. Trenutno su dostupni elementi iz vodotopivih djubriva, kao i iz nekih kvalitetnijih djubriva tipa Yara i Timac
Послато са U8815 користећи Тапаток 2
Prodata i prva paprika...