Ljudi, sta je s rasadom?
Paprika je pocela zutjeti i uvijaju joj se listovi..
Jel kakva bolest, visak vlage, sto je?
S cim tretirati?
To je previše vlage...dešava se kod "ručnog" zalijevanja...jednostavno se neke rupe u kontejnerima previše naliju sa vodom,a premalo posuše...Ja imam par kontejnera kao ovaj s prve slike,rečeno mi je da je to nedostatak željeza. To sve je tvoj rasad?
A jel ti kontejneri bukvalno leže na najlonu ako je tako onda se možda koren potpario i skuvao probaj odignuti kontejnere na neke letvice i Zalivaj odgore prskanjem i svakako smanji zalivanje.Sav rasad i je u "bazenu" znaci kontejneri su poslozeni na crni najlon i okolo su postavljene letve i nalijeva se voda unutra..
A sto je to 10:40:10, neko gnojivo? Kako se zove?
Ljudi, sta je s rasadom?
Paprika je pocela zutjeti i uvijaju joj se listovi..
Jel kakva bolest, visak vlage, sto je?
S cim tretirati?
]
S tim više nemam problema...ne vjerujem da ga baš i ručno zalijeva pošto je u bazenu na vodi.......
Inaće i kod mene se to ponekad dešava, ali uglavnom se s vremenom samo popravi uz prihranu.
Najvažniji je kvalitetan supstrat,režimi zalijevanja tijekom sunčanog i oblačnog vremena,te da se ne zalijeva navečer i da korijen paprike ne uđe u niske noćne temperature prehladan i prevlažan...
Vidiš,moja voda je uvijek isto topla (temperature 8 C),jer zalijevam iz vodovoda i ne mogu si priuštiti zalijevanje navečer,a da ne bude popraćeno problemima...tako sam i napisao...Oprosti ali navodiš čovjeka na krivi put. Imam sličan način uzgoja na najlonu i zalijevam od gore i nisam imao ni jedne takve paprike na 4 tisuće komada. Zalijevam navečer kada je voda najtoplija.
Ja sam imao samo problema sa brill supstratom, katastrofa je bila razlika u hranivima od vreće do vreće. Imao sam krastavce od 5 cm visine i 20cm. Kasnije izvukao sa prihranom.