E da, ja kada radim salatu uvijek idem na maksimum glave - ima ih koji traže manje, ali većinom se svi dive - ajmeeee....kolke su.....pa uzmu ili dvije, ili ako im ne treba, jednu najveću. A meni paše.....kaj da velim - dobiti za glavu salate sedam do dvanaest kuna, ovisi o cijeni....mašala. kad odrežem onu od tristo grama, pa nek je i deset - petnaest kuna kila - tri , četiri, kune - kupac da tri i ode - nit si prodao količinu nit si zaradio.
Paprika - Amforu sam imala u plasteniku na dvije grane - lijepa i dobra. Bez usitnjavanja prema vrhu.
Hibrid u tipu Amfore - u prosjeku stopedeset grama - prodajno zbog arome i suhe tvari.
Ja sada hibrid prodajem po deset kuna, svi uokolo mene po sedam - osam .
Evo sam trideset kila jučer prodala do osam sati, i muž mi je četerdeset dopeljal u devet, i to sam nognula bez problema. Ali to su kupci koji su kupili prošle i predprošle godine od mene. I znaju zašto plačaju tri kune skuplje. Nove educiram, objašnjavam im u čemu je caka.
Papriku ne prodajem u vrećama - tu i tamo uvrečam škartičnu - kvrgavu, sa flekama, sitnu....to ide po manjoj cijeni - samo u rinfuzi, svatko vidi šta dobija.....
No, ne treba gledati na mene - ja nemam količine od kojih boli glava, u ta dva mjeseca sezone ja to pomalo proturim po trideset, pa i pedeset posto većoj cijeni od prosječne koja se valja na tržnici - četiri klupe od mene čovjek uredno prodaje svake godine rogu na pet, a baburu na četiri i tri kune. Proda i duplo i troiduplo od mene. Ne diraju me uopće njegove količine. Odavno sam ja izračunala da smo financijski na istome. Samo ja svoju naberem i pripremim za prodaju u pol ure vremena svaki dan, a njemu treba bar pola dana.....pa premeći, pa ........hehe.....
nekak me uvijek privlačila ona - prodaj malo, zaradi puno.......nema ti kruha na tri, četiri kune.......ni u paprici ni u salati. Ni u ničemu drugome.
Cijenu treba znati postiči, ali moraš imati i podloge za postiči je, ko što temtation veli..
zato ja svojim mušterijama velim - a gledaj - kupiš papriku u vreći - od pet kila imaš kilu gnjile, kada je spečeš, ode vode iz nje slijedeća kila, i već si bonus tri kune jeftinije potrošio - a kupio lošu papriku ........a moja - a vidi je - sjajna, divna, slatka..........i prodam.
Priča ljudi, priča....ali, ko što temtation veli - sa temeljem.:icon_wink: