A znali smo biti lopine, jel......zavezati špagom dvije -tri kutije paprike kroz one rupe jednu za drugu, pa kad je digne da kupcu stavi u auto, a ono - klips - ne ide dalje od korak, dva - u zaletu ih povuče......mi pojma nemamo.....ma svi smo bar jednom bili zeznuti - ali uvijek bez ljutnje.
@siki, da dugo nisam tamo,,jako dugo.
I ne fali mi. Samo ono društvo tamo, kada bismo se skupili pa popričali....to mi fali.
Evo sam maločas nabrala rogu koju sam bila spomenula da sam je posadila probno, onu što sam se zeznula pa je pregusto stavila, na 20 cm.
E, nije to nešto - ima ona te paprike o odnosu na veličinu teške - 150 grama, ima i sitnijih, oko 120-130, lijepe je boje tamnocrvene, sjajna, no, premalecka mi je po volumenu.Ima i manu povećane potrebe za magnezijem i željezom, i to izrazitu potrebu - apsolutnoo svaka biljka iskazuje nedostatak, a i kalcij joj treba pojačati u odnosu na druge hibride - ima dosta oštečene. Tako da sam sretna što sam posadila samo taj jedan kontejner, drugi je očito završio u prodaji fllanaca, a dobavljača koji mi ju je dao na probnu proizvodnju ću morati razočarati sa dojmovima.
Sadila sam Eneju sada prve godine - i nju ću izbaciti - samo iz razloga što je kasna - u odnosu na druge nju sam tek počela brati, dok sam ove već skoro pola pobrala prvi val. Teško crveni,, poprima jednoličnu boju, iako je sjajna, kada konačno pocrveni tamnocrvena, prosječne težine 250 - 280 grama. Rod dobar - 5-6 ppaprika, mana joj je da isto ko i Kaptur odbacuje dok ne ishrani prvi val - kako će crvenjeti to novozametnuto, ne znam.
U odnosu na cijenu sjemena, očekivala sam manje vegetativnih problema sa njom - manju bujnost , ajde, internodiji su joj kraći. Cijenu od tisuću kuna za tisuću sjemenki mi za sada ne opravdava, Možda promijenim mišljenje u toku sezone - još je uvijek ne mogu nabrati u kontinuitetu svu tamnocrvenu, moram je probirati. (možda je tome kriva kasna sadnja iz 104 - vorke? 03.06) Ima 5 - 6, 7 plodova više - manje jednolične veličine, ma zapravo od 220 - 280 grama (u ovih par kutija što sam je do sada ubrala težu nisam izvagala, no, ako i budu, u većoj težini će biti sigurno manji postotak - možda se koja nađe onak - za vagu, pa da se malo i ja kurčim - a gle, imam i ja paprika od + 350.:icon_razz:
Eto, to su moji dojmovi novih hibridfda koje imam posađene.
Kada budem viidjela koja će biti veličina i boja paprika koncem desetog mjeseca zaokružiti ću konačni sud.