Veliki pozdrav drage kolege jesam li vam nedostajao???
Evo da se pohvalim u zadnjih desetak dana sam nabrao i prodao nesto preko 47.000kg ili 47t vecina je otisla u Hr i Slo nesto i u Bih i. nesto u lokalu.Slike cu postaviti sutra necu da rizikujem da slike budu krive pa da me ponovo blokiraju bez razloga.Mada mi je malo i prijao odmor.Sutra i prekosutra ponovo berem po 5 tona pola za Beograd pola za Obrenovac. Ali idemo redom.
@Jo ne ljutim se sto si nas prijavila moderatoru svako ima pravo da radi sta misli da je ispravno(iako to sto si uradila nije ispravno).Meni stvarno ne treba reklama jedina reklama koju imam je kvalitet.Ne znam zasto bilo kome smetaju slike koje postavljam,kome smetaju prinosi i kvalitet koji postizem???Mislim da sam svima velikodusno vise puta ponovio tehnogiju od pripreme zemljista preko uzgoja rasada pa sve do branja,svima sam odgovorio bukvalno na svako pitanje.Ja radim tako Nista ne krijem.
@siki ne razumem zasto se uzbudjujes kada sam kazes da ni sam ne bi sadio ono sto si sam proizveo,to su tvoji postovi na predhodnim stranama.Moderatori ti dozvoljavaju da pominjes sve sto je meni zabranjeno ali nema veze.Drugo vidis da moja paprika uspeva svuda i u Iloku i u Mostaru i u Pancevu i u Doboju i Trebinju i u Bjeljini i svim ostalim mestima a ne kao sto si tvrdio da uspeva samo u Ravnju i Virovitici.Ti se izgleda vodis onom narodnom da komsiji crkne krava iako ti nemas nista od toga.Meni za razliku od tebe odgovara kada svi imaju dobru papriku bolja reklama mi ne treba.Covek u Mostaru ce imati prinos oko 2kg po biljci iako je po rasad dosao u Ravnje tek 17.06 a rasadio tek 19.06. presao je oko 900km jer je verovao u ono sto ti ne verujes i gle cuda isplatilo mu se.Ako se tebi ne radi pusti druge da rade na miru.
@plevak preparati se zovu Kasumin ili Kasumicin i registrovani su u svim clanicama EU da plasticno objasnim to je Streptomicin koji je prilagodjen poljoprivredi u Srbiji se mogu kupiti na crno jer jos nisu dobili dozvolu ministarstva oko 40eura je litra ali ne pomazu da pomazu prvi bi vlasnik nase apoteke izlecio svoju papriku a njegova je najvise bolesna iako ima neogranicen pristup svim preparatima.Obican streptomicin nije fotostsbilan i morao bi se aplicirati na svakih 8sati bukvalno kao sto ljudi piju antibiotike kada su bolesni.A to nije izvodljivo prvo zbog svetlosti drugo jako je skupo,trece ko ne zna prvo i drugo dzaba je bacao pare
Covek koji je moju papriku izvezao u Slo inace kupuje u Krsturu papriku istovari mi oko 700 plasticnih gajbica i kaze da je prosek u Krsturu oko 12kg po gajbici ja sam spakovao. preko 8 t u manje od 600 gajbica svaka moja gajbica je bila teska preko 15kg on je licno probao papriku sa svake. moje prikolice i bio odusevljen debljinom mesa kaze Krsturska izgleda na izgleda bolje ali ima tanji zid,napomenuo bih da paprika pre tog branja nije zalivana 8 dana i da su temparature. u tih 8dana bile preko 30c.
Druga stvar je da Kaptur spakovan u kutiju od banana tezi oko 11-12kg a moja paprika 17-18 ako je sitnija i celih 20kg po kartonu.
@tempation brate dragi shvati da nisu svi u prilici da naprave plastenike neki zbog nedostatka novca a neki prosto nece cele godine da se bakcu sa povrcem.I ne mesaj babe i zabe poredici proizvodnju u plasteniku i na otvorenom.Drugo plastenicka proizvodnja paprika trenutno podmiruje tek 3% trzista.Ono sto si lupetao da prodajes. skuplje od drugih to se odnosi samo na period dok nama na otvorenom ne stigne paprika kada nama stigne prodajemo po istoj ceni.A ti kada prodajes u junu ili julu pa hvala bogu da treba da prodas po dobroj ceni jer si se trudio i ulagao da stigne kada joj nije vreme za nasu klimu i kada je nema tada i treba da je prodajes skuplje.
I jos nesto moram da kazem sutra cu postaviti jednu pored druge slike one tvoje paprike u kantama i moje pa ces videti koliko tvoja izgleda vestacki a moja prirodno.Jer seme tvoje paprike i jeste nastalo vestacki.Odgajena je vestacki skoro hidroponski dok mi jos uvek forsiramo stajnjak pepeo i krec. Od iste kolicine tvoje i moje paprike ti ces dobiti cca 20-30% manje ajvara jer moja paprika ima mnogo manje vode a mnogo vise suve materije.I da rezimiram samo od domace paprike se pravi pravi domaci ajvar.A ti nemas domacu papriku...Dovoljno sam rekao...
@gogo samo opusteno lisna masa uopste ne mora da znaci veliki prinos ja sam imao godine kada su na stablu bili samo plodovi a lisca nigde a prinosi ludi.Ti znas koliko beres i ako si ti zadovoljan sta te briga sta drugi misle.Samo kaci slike posle svakog branja i oni koji te zezaju bi kacili da imaju sta
Zamolio bih moderatore da nam pojasne da li mozemo da koristimo opciju citiraj jer ako mozemo molio bih da me vise ne kaznjavaju a ako ne mozemo da izbrisu tu opciju.Ili da nam objasne zasto neko moze a neko ne moze.
I tako ponestalo mi replika i ideja do sutra drage kolege imate sta citate celo jutro
Nisam ubacio slike nisam nikoga uvredio niti povredio pa se nadam da vise nikada necu biti kaznjen.
Uzdravlje