Ok, bilo šta vidiš da pomaže, trebaš se držati.
Ti najbolje možeš procijeniti koja teorija drži vodu, ovako preko slike mi često puta biramo iz lepeze najvjerojatnijeg problema prema prikazanim simptomima.
Ja bih na tvome mjestu svejedno pazila na blijede listove jer su podložni u ovakvom stanju patogenima.
Ako imaš mogućnosti - gdje kupiti - ima jedno dehidrirano organsko gnojivo, "Guano", rađeno od izmeta slijepih miševa, iako mislim da bi isto tako to mogao napraviti od fermentiranog kokošjeg gnojiva bez stelje - uzmeš kilu i staviš u kantu od Jupola ili sličnu, ostaviš pet dana na toplom u plasteniku da fermentira - razviju se mikroorganizmi - , odliješ sve do taloga i to pustiš na petsto kvadrata svaki dan, ili svaki drugi dan. Na talog opet naliješ vode, i kada vidiš da se dižu opet mjehurići i voda pocrni ili bar pocrveni, opet odliješ i upotrijebiš, i tako skroz kroz sezonu, ili dok imaš volje. Svakih jedno pet dana dodaješ jednu -. dvije šake sviježih granula u kantu na talog da jače potakneš razmnožavnje. Dobro je imati pet kanti, pa svaki dan iz jedne uzimati, peti dan je prva upotrijebljena spremna opet za upotrebu.
Da mi vidiš paprike i paradajz - paradajz sam jučer nabrala desetak kila, paprike od prošlog tjedna prodajemo pomalo, ono, početno, - od sadnje do sada sam na 1400m/2 potrošila samo malu vreću od 25 kila ureje i vreću i pol od 25 kila kutinske petnaestice, ali skoro svaki dan ide otopina od Guana u sistem kpk - i to nije trebalo, ali me kopkalo, kao, za svaki slučaj. I za čudo, nema valjda niti 5% biljaka koje su odbacile gornje zametnute plodove i cvijetove iako je počela berba donjih etaža, a prijašnjih godina bez Guano vodice uvijek su sve odbacivale sve zametnuto dok se nije većina dolje formiranog skoro probralo.
Razmišljam sada da uzmem vreću kalij nitrata da dodam petnaestici malo kad je budem puštala, ali za sada je krupnoća plodova i paprike i paradajza ok, ali možda da spriječim kasniji eventualni nedostatak.
Od preporučene stručne gnojidbe vodotopivim gnojivima sam odustala jer mi je trošak previsok, pa kemijam na svoj način već godinama - uzimam vodotopivo samo kada mislim da je prijeko potrebno da izbalansira količinu nekog makroelementa.
Meni tvoja paprika uopće ne izgleda neuhranjena, pogotovo na prvoj slici gdje sunce ne iskrivljuje boju lista kod slikanja.
Habitus joj je isto izvanredan.