Naravno da je tako. Kao da izgladnjelog čovjeka čovjeka dovedeš u osrednji restoran. Sve bi pojeo i sve bi mu bilo odlično. Da dovedeš gurmana iz luksuznih restorana mrštio bi se i prigovarao. Tim žutim paprikama koje su izmučene presađivanje znači dolazak u obilje i odmah startaju dok onima koje su mažene i pažene prelazak u prirodno okruženje predstavlja stres i moraju se navikavati na slabiju papicu i lošije uvjete od onih na koje su navikle.Bez obzira koliko je lijepo vidjeti krasan rasad, ja svoj isto volim izmučiti da bude žućkast, takav najbolje podnosi stres presađivanja i niže temperature. Jednom smo sadili takvu papriku da je to bilo strašno vidjeti. Bila je ko drot, okreneš kontejner naopačke i sve skupa stoji na paprici, ne uvija se. Ta paprika je odmah krenula rasti, dok je rasad na drugoj njivi, koji je bio na hidroponu i bio "prekrasan", najprije se spržio na foliji, pa je čubio dva tjedna i tek onda krenuo rasti.
I ja ima svoje žute listove na jednoj biljci i to baš drugi par listova koji je požutio zbog previše vode i koji je počeo poprimati zelenu boju nakon što sam počeo zaljevati svaki drugi dan. Na gornjem i donjem listu vidi se još žutila po rubovima.
Posljednje uređivanje: