Dokture jel ima razlike?
Sada kada gledam slike (pogotovo oko priče sa supstratom) mislim da ti je glavni problem ostao niski pH u supstratu (od treseta; svi su izvorno kiseli, ali se za bolje supstrate odkiseljuju)....ali ne vraća klorofil
pozdrav svima...ja sam novi clan i bavim se proizvodnjom povrca...dugo pratim forum i zelio bih da kroz forum razmjenjujemo iskustva..pozdravSada kada gledam slike (pogotovo oko priče sa supstratom) mislim da ti je glavni problem ostao niski pH u supstratu (od treseta; svi su izvorno kiseli, ali se za bolje supstrate odkiseljuju).
Gledam u bilješke, i vidim da sam u IT kod takvih problema davali molibden. Išlo je 5 mL/5 lit. vode za zalijevanje.
Šteta, nemam više tih bočica (bila su pakiranja od 250 mL molibdena), da ti pošaljem da probaš.
Al' evo čini se da je krenulo nabolje, i da će se stići oporaviti.
artyman:
pozdrav svima...ja sam novi clan i bavim se proizvodnjom povrca...dugo pratim forum i zelio bih da kroz forum razmjenjujemo iskustva..pozdrav
Ja sam kroz sistem pustio Vudate a koliko je dobar protiv tripsa to neznam, a što se tiče Mesurola da ubija trips i grinje za to nisam čuo, znam da se upotrebljava u sjemenskom kukuruzu.
..paprika je slonovo uvo..prije 10 dana prihranio prvi put sa 8 grama 10-40-10 i 4 grama kana po m2,jednom folijarno sa 10-40-10 ,1put drinom...
nisam imao kombinaciju sa vise azota pa sam htio da namirim azot sa kanom...i sta sad da radimGosn dokture možeš li ovo pojasniti, to je isto ono što sam i ja vidio 2 grama KANa i 4 grama superfosfata na m2. Kako to da se mješaju nitrati i fosfati? Poz
Jeli to znači 500ml lasera i 500 ml mesurola na hektar.
ja neznam sta tu nije jasno..leja sa kontejnerima 4om2 20000 biljki ..zalio rasad sa 300grama fitofert 10-40-10 i 150grama KANa i zatim cista voda...ko kaze da se nemoze to mjesati...mene interesuje sta tu nije dobro,da li je malo ili previse..zato vas pitamGosn dokture možeš li ovo pojasniti, to je isto ono što sam i ja vidio 2 grama KANa i 4 grama superfosfata na m2. Kako to da se mješaju nitrati i fosfati? Poz
@teodul ako je to što prolazi kroz žilice isto kao i ovo, znam ja što je