johabica
Iskusan lik
- Tu od
- 8 Tra 2012
- Poruka
- 4,529
Teodul,neznam šta je,ali ja sama sebi kažem-ništa-jer svake godine u plasteniku naiđem na bar jednu takvu.Ona nije takva od početka,već u toku rasta se to događa,u ranijoj fazi rasta,kada je već formirana na dvije grane,ili netom prije.Ja onda to jednostavno odlomim i bacim,ili se zna dogoditi da jedna grana postane takva,a druga je normalna.Nisam primjetila da bi se to širilo,jer to što nađeš možda par takvih biljaka u cijelom plasteniku nije širenje.Širilo bi se ako bi i biljke u neposrednoj blizini te neuobičajene postajale takve,prvenstveno zbog ručne manipulacije i mogučnosti prenošenja zaraze,ako bi to bilo u pitanju,ali ja mislim da nije,što naravno ne mora biti točno.Uvjerena sam da je to neki fiziološki poremećaj baziran na pomanjkanju nekog mikroelementa kojega baš ta određena biljka iz nekog razloga ne može apsorbirati,jer da ga manjka na cileloj površini onda bi cijeli nasad bio takav.Saznaš li nešto određeno,napiši,iako me to za sada ne zabrinjava,voljela bih i ja sa sigurnošću znati o čemu se radi.