[YT]http://www.youtube.com/watch?v=2Yrme1q5gFw
[/YT]
Ovdje se sve lijepo vidi...
Evo,ja ću ti reći šta ja mogu-netko sigurno može i više,netko manje,ali kod mene je ovako-tri tisuće sadnica na dvije grane,tj šest tisuća grana pinciram od početka sama,isto tako i berem sama,sa time da moj suprug sve nabrano izveze u garažu gdje ja onda sortiram i važem,dok on za to vrijeme u drugom plasteniku bere rajčicu koju slaže njegova mama.Kada je gotovo zajedno potovarimo.Isto tako je njegov posao održavanje rajčice.Ja uz papriku radim sve ostalo-zaljevanje,sjetvu kupusnjača,cvijeća,održavanje istih,kučne poslove,a on šprica sva što treba.Posao nam je nekako tako podjeljen,ali hoću reći da nije nikakav problem ispincirati i voditi uz špagu šest tisuća stabljika jednoj osobi,i raditi i druge poslove.Jest da je ponekad gužva pa se kasni,ali nekako ide.
Johabice da nisi udata ja bih te zaprosio godine nisu bitne :mrgreen: svaka cast!!! Ja sa svojom porodicom planiram sve to na nesto preko 3500 i vec mi sad nije dobro kad se toga sjetim :?:scratch SVAKA CAST!
Nije on jedini. Baš sam mislio napisati ako u blizini imaš neku takvu da nije udata da me preporučišE Teodul,,a kada moj muž ovo vidi bolje da mu nisi blizu moglo bi biti :axe:,
Nije on jedini. Baš sam mislio napisati ako u blizini imaš neku takvu da nije udata da me preporučiš
E Teodul,,a kada moj muž ovo vidi bolje da mu nisi blizu moglo bi biti :axe:,
Ovo potpisujem; ne znam puno međimurki, ali one koje znam, zlata vrijedeIznenadio bi se da znaš koliko u mome kraju žene rade.Mislim da u mome selu nema nijedne, čija se obitelj bavi poljoprivredom,da nezna voziti traktor,a velika većina radi i sve traktorske poslove.Ah,takve smo mi međimurke.
Nema mi druge.Iznenadio bi se da znaš koliko u mome kraju žene rade.Mislim da u mome selu nema nijedne, čija se obitelj bavi poljoprivredom,da nezna voziti traktor,a velika većina radi i sve traktorske poslove.Ah,takve smo mi međimurke.
Evo,ja ću ti reći šta ja mogu-netko sigurno može i više,netko manje,ali kod mene je ovako-tri tisuće sadnica na dvije grane,tj šest tisuća grana pinciram od početka sama,isto tako i berem sama,sa time da moj suprug sve nabrano izveze u garažu gdje ja onda sortiram i važem,dok on za to vrijeme u drugom plasteniku bere rajčicu koju slaže njegova mama.Kada je gotovo zajedno potovarimo.Isto tako je njegov posao održavanje rajčice.Ja uz papriku radim sve ostalo-zaljevanje,sjetvu kupusnjača,cvijeća,održavanje istih,kučne poslove,a on šprica sva što treba.Posao nam je nekako tako podjeljen,ali hoću reći da nije nikakav problem ispincirati i voditi uz špagu šest tisuća stabljika jednoj osobi,i raditi i druge poslove.Jest da je ponekad gužva pa se kasni,ali nekako ide.
Mislio sam kad bih mogao napraviti takvu proizvodnju, nekih 5 ha staklenika i osigurati radna mjesta za desetak ljudi, osigurati sebi egzistenciju.... Teško je to u uvjetima našeg tržišta, no za neke stvari treba imati hrabrosti i krenuti.
Moj ti je savjet da radiš ovako kao do sada,bez nekih velikih ulaganja i kredita...znam masu ljudi koji su kreditom ušli u velike projekte u poljoprivredi i sad samo grcaju u dugovima,najgore je to što ne mogu stati,jer kad stanu gotovo je sve,totalni bankrot,pa se zadužuju kod familije,prijatelja...
I ja sam nekad imao velike planove i snove,ali me opći kaos koji vlada u ovoj državi spustio na zemlju...
kontam, moraš malo pripazit kad puniš kontejnere, rubni su ti poluprazni, a ovi u sredini garant prenabijeni...
i kaj nebuš to prepikiral u kontejnere s 60 ili 84 rupe?
ovo je malko tijesno...
Manje HR supstrata veća šansa za preživljavanje biljke