• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Paprika

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076
Ali moram vam priznati da ni kaptur nema neka ekstra energiju, zapravo pravi u dubinu korijen ne tjera sjemenku van, kao da je rađen iz direktne sjetve ;) K10 isto slabija energija, najbolja je domaća od kolege, mišina, kaptor (replika orginala, domaće) kraljica...

Recimo još jedna interesantna stvar prenaklijani bagolj u kumori nije opće pucao na temp 26, kad su je odvrnuli na 30 eto ga kao i jedan, no onda je bibic probio van. Za sada su dunine prenaklijane paprike pravo osvježenje u cijeni i u klijavosti.

Što se tiće Ruže i bojao sam se da bi moglo biti zezancije pošto nisu imali sjemena za HR tržite a za RS imaju. Zato sam ja dao Danetu original zapakiranu vrečicu neka vam on pošalje da ne bi bilo što sam ja to poslao. ALi možda bude još nešto od nje, slikat ću je...
 

cabage

Aktivni član
Tu od
1 Ožu 2008
Poruka
2,463
Još je u klijalištu, morala bi početi klijati za dva-tri dana, ali što se tiće sjemena jao jao, moram priznati da sam 20% bacio, pitam se kako se takvo sjeme može nazvati hibridom... Uglavnom javit ću kako je prošlo nicanje!!!
poz

Oni to samo nazivaju hibridom, daleko je to od stvarnosti. Zbog takvog sjemena sam ja i odustao od toga. Svi su oni isti, prva i druga godina su zbilja dobre, svaka dalje sve gora. Hoće na brzinu zgrnuti paru pa sve živo pakiraju u vrečice. Najbolji je bio Ljubov dlan tamo iz prvih dana, sve dalje što je proizašlo iz njega je jedno veliko shit.
 

Loncin

Član
Tu od
31 Kol 2011
Poruka
550
Koji je razlog da se flanac paprike stanji u ravnini sa zemljom i samo prevrne i propadne?
 

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Pityum - gljivična bolest koja se javlja zbog prevlažne i prehladne ili prevlažne i pretople zemlje - češće prehladne.--zalij previkurom ili kaptanom.I ridomil šljaka,šta imaš pri ruci - koji mankozeb......što ti jeftinije.
 

Loncin

Član
Tu od
31 Kol 2011
Poruka
550
Hvala ti:eek::
To je meni osobno za vrt-osobne potrebe,, al zao bi mi bilo da propadne:(yawn):
 

Mateuss

Član
Tu od
9 Lis 2012
Poruka
467
Dali ste zasadili papriku i kako napreduje, ja danas obavio preventivnu zaštitu a za par dana ide prihrana pa valjda nešto bude od nje.

 

celo

Novi član
Tu od
4 Srp 2012
Poruka
14
Lijep pozdrav vrijedni ljudi (i dame).
Imam problem sa rasadom paprike. Naime, prestala je sa rastom u žuti. Zalijevam je bazenski, sipam vodu na stol sa rasadom a stol služi kao bazen. evo par slikica pa ako kome nije teško da mi malo pomogne oko ovog problema. da nije možda previše vlage ili nešto....? Svaki savjet je dobrodošao. Hvala unaprijed.
Ova desna paprika je za usporedbu.
mala.jpg

srednja.jpg

velika.jpg
 

celo

Novi član
Tu od
4 Srp 2012
Poruka
14
Da. vedrana, ova žuta je pikirana 10-ak dana ranije ali ju je ova druga prestigla.
 

sanjin

Član
Tu od
22 Stu 2013
Poruka
610
Meni se znalo desiti da me je zeznuo suptrat.Jednom sam dobio isti supstrat pun sjemena neke gljive zelene boje izgleda kao list kupusa ali u minijaturi,i danas to još nalazim u nekim kutevima plastenika.Da li ti nije supstrat previše mokar pa se korijen guši..Logirao sam se sa mobitela pa su mi slike male.Sva tako svijetla paprika je isti presad?
 

plevak

Član
Tu od
14 Velj 2010
Poruka
698
Ako žuti definitivno ti je previše vlage!! Drugi bi razlog bila hladnoća ali to sada nijr slučaj.

Kontam, Ruža kljia ali nekako sporo, ak tak nastavi bit će klijavost pedesetak posto, uglavnom ipak dovoljno za probu!!

Dali ste zasadili papriku i kako napreduje, ja danas obavio preventivnu zaštitu a za par dana ide prihrana pa valjda nešto bude od nje.

Moja počela cvasti!
 

celo

Novi član
Tu od
4 Srp 2012
Poruka
14
Jeste sva je ista, isto hranjena i zaljevana. Samo sad kontam da je po sredini stola gdje se najviše vlaga zadržavala najlošija paprika.
 

dane001

Aktivni član
Tu od
7 Svi 2009
Poruka
2,262
nisu ove noćne temperature baš dobre za papriku jel? moglo bi biti svega
 

samko

Dobro znana faca
Tu od
19 Tra 2012
Poruka
1,419
Bogme nisu dobre, i još idem isprobat kalolifere da raspalim centralno kad ono zaboravio pokrit slavine kroz zimu da ne smrznu i pukle mi sve 4 slavine :icon_thumright:

nije zahladilo kada treba nego sad, samo da bude oblačno...
 

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
A šta,nešto se lošega očekuje???????


Edit:

E sam sada pogledala - bude mraza - odu moji krumpiri u polju - niklo pola,ranije posađenog.
 

adan

Član
Tu od
5 Sij 2013
Poruka
410
Protiv mraza se nekad borilo dimom, čak su osiguravajuće kuće uvjetovale da na polju bude nekoliko auto guma. Sad smo civilizirano društvo pa nek pali tko se usudi. Jedino što se treba paliti rano ujutro dok je još kmica i inspekcija i susjedi spavaju. Naravno šala. Nikome nije do smijeha kad mu ode muka i zarada . Nekad pomogne agril ako nije jaki mraz i osjetljiva biljka. Nadajmo se da su opet fulali prognozu.
 

Najnoviji postovi

Na vrh