Nisu.
Mislim da jue problem puno dublji i neizlječiv.
Obavezno odmah napravi genocid u plkasteniku. Povbij sve špto se kreče - pošpricaj protiv svih nametnika što sišu i grizu, bez obzira primječuješ li ili ne njihovo prisustvo.
zaraženu biljku isčupaj i iznesi iz pkastenika, ako ima negdje naznaka da se pojavila još koja - odmah, bez milosti i ne diraj rukama druge.
Ako je ono što mislim, nnajvjertojatnije ćeš u kratkom vremenu čupati cijeli plastenik, ako je uzelo maha.
Radi se o nekom novom virusu, sutra ću ti reći kako se zove, dok popričam sa znanicom koja je taj problem imala prošle godine.
Zvala me da pogledam, nisam znala o čemu se radi, ona je bolesno čupala i dosađivala sa novoim biljkama, uzela je tristotinjak flanaca od mene, međutim, tripsi, grinje i ostalo je to prenosilo dalje. Zvala je na moju preporuku predstavnika sjemenske kuće na uvid, utvrdili su virus, i cijeli su plastenik morali počpati, a i još jedan u mom kraju se zbog toga čupao.
Znam da je ovo šok , -ostavljam mogućnost da griješim, ali baš je ovako to izgledalo, Nadam se da je u pitanju nešto blažega, možda su zbilja samo nametnici u pitanju.
Reci čije je sjeme, koja sorta, ima li još takvih biljaka, kao se ponašaju, kakvi su plodovi.
I tako, prodajem ja već dvadesetak dana paprike pomalo, danas sam nabrala pedesetak kila - moglo se još, ali ne mogu više prodati. i to na dva prodajna mjesta -
[/URL][/IMG]