• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Paprika

laca022

Član
Tu od
5 Ožu 2015
Poruka
418
Marke ja Tifi preparat placam 100eura za kg a ovaj je 10 puta jeftiniji to znaci da je to light verzija.U mnogim jeftinijim preparatima imas trichodermu u tragovima ali samo je TIFI pravi zato je i skup ali radi posao.
 

marke

Član
Tu od
4 Sij 2016
Poruka
314
Košta 13eura..nije to puno....pa mogu probat inficirat korjen i nekoliko sjemenki pa za 20 dana vidjet cu ima li razlike....Ta kuća koja to proizvodi mislim da je to ozbiljna firma ..baš me zanima svakako nemam drugog posla da to isprobam..
sve cu evidentirat i poslikat..
 

Kulagic1509

Član
Tu od
3 Sij 2015
Poruka
113
Ako ti je Eldin ovo preporucio, onda nije carolija vec provjeren preparat...

Meni je stiglo Lacino sjeme... Ako mu babura bude kao crvena, onda je najbolje da registruje svoja sjemena...
 
Posljednje uređivanje od moderatora:

friki

Član
Tu od
29 Sij 2012
Poruka
191
je li itko koristio predatore u zaštiti vanjske paprike? Pitam jer pretpostavljam da ako ima tripsa kojim se oni hrane, možda bi velika većina njih ostala u nasadu bez obzira šta mogu odletit:icon_scratch:
 

sanjin

Član
Tu od
22 Stu 2013
Poruka
610
Radio Kadet,nije prevelika,rodna,nema velikih problema sa nedostatkom kalcija,ukusna
 

marke

Član
Tu od
4 Sij 2016
Poruka
314
Preporucuje like tko sadnju paprika roge name otvorenom name crnu foliju..naime svi stavljaju nije .mi jasno kako biljke ne padnu a stupove ne stavljaju
 

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Kako stojimo sa paprikom?
Imala sam "sreću" posaditi je nešto prije onih osam hladnih noći - iskreno, znala sam da predstoje, ali nisam očekivala tako dugi hladni period, i dogodilo se šta se dogodilo - grijalo se malo iznad letalne temperature, bili su i tmurni dani, zemlja u zoni korijena se od tople pretvorila u hladnu, paprici su zeble noge i slijedećih dva tjedna nakon prolaska kritičnih dana nekog značajnog pomaka u rastu nije bilo - onako, mic po mic je to išlo.
Sada smo u stabilnoj fazi, biljke bujaju, šire se i već neko vrijeme rastu naočigled, jedino je, koliko vidim, na pola njih otpao središnji pup, a tu i tamo - doduše rijetko ali ima, čak i na prvim koljenima.
Jedan dio biljaka ima formirane središnje papričice veličine oraha, jedan dio otvorene oplođene cvjetove, a jedan dio lijepo formirane, ali još uvijek zatvorene pupove. Vrlo šaroliko.
Ajd, dobro je kako je to izgledalo nakon prolaska onih hladnih noći i dana.

Obzirom da od oplođenog cvijeta do tehnološke zriobe treba dvadeset dana, za očekivati je da neću pretjerano kasniti sa prvom berbom, ali neće biti potpuna - ovi zatvoreni cvijetovi neće dati plod prije petnaestog - dvadesetog petog.

Nešto mi opet jede vršne listove - nisu puževi, njih sam potrovala. Bile su one zelene bube prošle godine, ko martini, i netko je naveo ovdje na temi ćime se suzbijaju, ali ja sam zaboravila preporučeni insekticid.

Može li mi netko ponoviti informaciju ako je se sjeća?
 

Miladin

Dobro znana faca
Tu od
7 Sij 2011
Poruka
1,264
Koja je to paprika kad ima već roda, i ja sam sadio 11 02 Vedranu ali ima tek nekoliko cvjetova, isto je teško krenula ali ja nisam grijao.
 

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Vedrana - zapravo sve osim Mente.
Ja sadim sadnice sa formiranim cvjetnim pupom - to je rizik ako nastupe uvjeti kao što su sada bili - ako osciliraju jako uvjeti biljka se brani i odbacuje čak i tek zametnute plodove.
To je ponekada dobra, a nekada loša taktika.
Ove godine mi je, izgleda, polovična.

Kako misliš - sadio si 11.02.?
Misliš - 11.03.?
 
Na vrh