Re: paprika
Ma proizvođač se ograđuje zbog eventualne mogučnosti reakcije,ali evo,ja to radim,i sve krepava,a ako krepava,znači da djeluje.I u preporuci fitopatologa je miješanje vertimeka sa nekim pesticidima,a on radi poljske pokuse,pa znači da je ok.
Stvar je u tome da vertimek pokriva tripsa,pauka i bijelu,ali bijelu samo u nižem razvojnom obliku,pa ostaje nepokriven odrasli oblik,a tepeki će pokriti odrasle oblike.Ako ne interveniraš sa sva tri razvojna oblika odjedanput,zapravo nisi ništa napravio jer kroz par dana ćeš imai problema opet sa sva tri.I onda se samo vrtiš u krug i zapravo koristiš više kemije nego treba,a i financijski te to prati.
Affirm će uz moljca,koji je zapravo jako veliki problem riešiti i sve druge gusjeničare,a i minere odmah,a i absolutu ukoliko je ima.I Tako smo zapravo pokrili sve problematično.
Šečer je osim što privlači tripse,,pa će i oni koji su zavučeni na nedostupnim mjestima izači i doći gricnuti, i konzervans,pa će i produžiti malo vrijeme djelovanja-možda,ali je recimo koristan ako ti dio škropiva ostane neiskorišteno preko noći,sačuvati će ga od početka razgradnje.Tako je meni reko jedan fitopatolog davno.
Znam ja da se sada netko pita kako to sve skupa funkcionira i koliko je to u redu.Zbog takvih pitanja i mogučih reakcije je ovdje zapravo veoma malo iznesenih iskustva iz zaštite,jer će te uvijek netko poklopiti pravilima i propisima,a kada proizvođač dođe u nemoguću situaciju i upitan mu je zbog toga dohodak od proizvodnje od koje živi-koji izbor ima?