B
brundalo
Guest
@nasafarma
Onu crnogoricu makni. Ta ce ti unistit pasnjake. Ostalo su ti decki objasnili
Onu crnogoricu makni. Ta ce ti unistit pasnjake. Ostalo su ti decki objasnili
Ne znam kakvo ti je tlo ali da je tlo dobro propusno lokacija lika povečana vlaga u zraku išlo bi sljedećenasafarma kaže:kak sad kultivirati te brege. Da li trebam sve preorati ili samo predrljati? s čim i kolko pognojiti?
Smiljan kaže:Ne znam kakva je klima u Saborskom gdje je nasafarma, ali nekako mi se cini da je vrlo slicna kao kod mene, jedno 100km jugoistocno (Gospic). Ako je tako onda treba uzeti u obzir da vegetacija krece nesto kasnije nego u ostatku Hrvatske. Ja racunam jedno tri tjedna do mjesec dana (toliko naprimjer kasnije se zanje psenica, prolistaju iste vrste drveca, procvjetaju iste vrste vocaka).
Po tome ovaj prvi nacin mislim da treba malo kasnije ici sa totalnim herbicidom. Posto totalni najbolje djeluju kada vegetacija jako krene mislim da je (barem za moj kraj, a mislim i za Saborsko) od 1.3 do 15.3. prerano. Ja bih sve to pomaknuo za jedno mjesec dana . Misljenja?
Brundalo pošalji slike tvog pašnjaka da vidim s čim raspolažeš za svaki pašnjak ima rješenjebrundalo kaže:Postovani kolege
Otvaran ovu temu da razmijenimo iskustva kako iz neuredjenog terena napraviti prave i dobre pasnjake. Sve nas stocare
(kravare, ovcare, kozare, svinjare i sve druge) muci ista prica - Cijena hrane.
Cinjenica je da je pasa najbolji i najjeftiniji izvor prihoda. Zato prijedlozi naprijed.
Ja cu ako dodjem do aparata nastojati objaviti slike da vidite s cim se borim. Svako vase iskustvo jedobro doslo. Pozdrav
molim pomoč u planu je kupnja zemljišta i ovca zanima me sljedeče
1: kolika površina je potrebna za cca50 ovaca ograđenog prostora s tim da su pregonski pašnjaci
2:koju travu posijati da ovce imaju dovoljno paše cijelu godinu da se trava brzo ne uništi papcima i izmetom
oko 30 ha , u ljeto možda čak i više
imam jednu livadu veličine oko 1 hektar koja se prije koristila kao oranica,
a nekoliko posljenjih godina je kosimo, problem je u tome što ima dosta
trnja ,pa me zanima kako ga najjednostavnije ( najjeftinije) iskorijeniti, nekim
selektivnim herbicidom ili ?