@bogec
Sta se tice kise odgovorit cu ti sutra iman ovdi meteorologa pa cemo vidit prosjek zadnjih 10 godina.Inace po mome ti je ovako ne racunajuci ovogodisnji extrem 6,7,8,9 su suhi mjeseci. Ali javit cu ti sutra kakvo je stanje sa svim prosjecima za svaki misec.
Sto se tice trava to san negdi vec bija napisa ali..
Ima nesto bijele djeteline koja sa prvim susama ispari, zatim ima divljih ljuljeva, misjakinja, pirike i sto san primjetio u mene u dvoristu zadnjih par godina cini mi se da je to neka vrst sirka, raste ko blesav, ali to cu slikat za koji dan poceja je upravo nicat. Ustvari pozabavit cu se time da od svake izgulim sa korjenom i slikam pa cu objavit ovdi. Ja san vec kontaktira HZPSS u Zadru ali virovali ili ne tamo nema strucnjaka za te stvari. Ima divlje zobi i zita jel jecam ili sto drugo neznan. Znan da ovce tu divljac tamane ka blesave kad je ima i da s tim travama postizu lipu mlijecnost, bez ikakve prihrane. Kas podjem u ZD iducu sedmicu donit cu knjigu iz knjiznice o korovima onda cu ti znat rec o cemu se radi.
Prvi i osnovni problem je iuniperus i makija koje treba iskorijenit jer su unistili tlo, a sto je najvaznije imaju korjenov sustav koji je nemoguce iskorijenit.....Uglavnon ponekad mi se cini borba sa vjetrenjacama.........
E i jos nesto, u ovo doba godine ima puno rose i iako nema kise trava je po ovim vrtovima oko kuca pocela nicat